Presentació

Cartell general 7a edició "Art de Prop"


“Art deProp” és un cicle de concerts ja consolidat en el nostre institut, IES Violant de Casalduch (Benicàssim), organitzat pel departament de Música (Elena Llopis, Edu Roselló, Jordi Villarroya) i adreçat al nostre alumnat per a que coneguen en directe la música i als músics que tenim més a prop i que, malauradament, no són els seleccionats pels mitjans de comunicació que l’alumnat consumeix. Darrerament s'han incorporat també propostes de dansa, art que considerem molt important i intimament  lligada a la música i també propostes d'arts plàstiques.

Hem dut a terme sis edicions desenvolupades en sis cursos escolars i amb cinc actuacions en cadascuna d’elles. 
Els estils musicals tractats i composició dels participants han estat variats.

En cadascuna de les edicions, l’activitat s’ha desenvolupat de la següent manera: 
  • Des del departament de música hem contactat amb els músics/ballarins i hem organitzat el calendari d’actuacions. Es solen realitzar entre novembre i abril, un cop al mes. 
  • Hem fet difusió en l'IES a través de cartells (un model general amb el calendari de totes les actuacions i un altre model individual sobre l’estil musical i un xicotet currículum de cadascun dels participants) i de la pantalla visual (televisió) que hi ha al vestíbul del centre. 
  • En les intervencions de cada grup o cantautor musical i de dansa, realitzen una actuació de 20 minuts que coincideix en l’hora del pati i a la qual pot assistir tot l’alumnat de l’institut, i una altra actuació de 50 minuts per a l’alumnat de música de 1r i 2n de batxillerat, que intervé dialogant amb els/les músics o ballarins i interrogant-los sobre tots els aspectes que els interessen de la seua vida professional i la música o dansa que interpreten. 
  • A classe preparem el pre i post concert, assabentant-nos de cadascun dels intérprets i comentant el concert o espectacle una vegada realitzat.