CURS 2018_2019 XXV

ABRIL 2019

La Primavera de Vivaldi de Max Richter, Rock i Jazz

El mes d’abril donem la benvinguda a la primavera amb la primera de «Les quatre estacions» de l’Antonio Vivaldi.

Però per rememorar aquesta coneguda obra del compositor italià, ho farem amb tres versions de tres estils diferents: clàssic contemporani, Rock i Jazz.

Primavera de Vivaldi_3 versions_abril.pdf

MARÇ 2019

Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien: Com el mar

Com el mar és una cançó de la cantant i catalana Anna Roig, acompanyada pel grup L’Ombre de Ton Chien.

La cançó va ser sortir el 2014 en el disc Un pas i neu i un pas. La lletra de «Com el Mar» fa un paral·lelisme entre els moviments del mar i els vaivens emocionals que cadascú pot tenir. Així, d’una forma poètica, proposa acceptar que els estats anímics són constantment canviants.

Com el mar és la cançó que anuncia el canvi de classes durant el mes de març de 2019.

Anna Roig_ Com el Mar_Març.pdf

FEBRER DE 2019

ZAZ. Je veux

Je veux és una cançó de la cantant francesa Isabelle Geffroy, més coneguda pel seu nom artístic de Zaz.

La cançó va sortir el 2010 en el primer disc d'estudi de Zaz i va tenir un gran èxit en les llistes de França, Bèlgica, Itàlia, Suïssa, Alemanya i en altres països. Va ser gràcies a YouTube que va arribar al gran públic, ja que Zaz, tot i els seus estudis musicals i la seva participació en diversos grups, era fins aleshores desconeguda i durant una etapa havia estat música de carrer.

je veux videoclip 1BTX 2019.wmv

VERSIÓ DE LA CANÇÓ JE VEUX de ZAZ PER ALUMNES DE FRANCÈS DE L'INSTITUT XXV OLIMPÍADA

Alumnes que cursen la segona llengua estrangera, l'idioma francès han preparat la seva versió de la cançó del canvi de classe del mes de febrer.

Aquesta música Je veux de Zaz marcarà l'acabament de les classes per poder iniciar la següent a l'Institut XXV Olimpíada de Barcelona durant el mes de febrer de 2019.

Zaz_ Je Veux_Febrer.pdf

DESEMBRE DE 2018 I GENER DE 2019

DIRE STRAITS. Sultants of seing

El 2018 es compleixen 40 anys de l’àlbum Dire Straits, el primer de la banda de Rock del mateix nom.

Aquest icònic grup britànic es va formar a Londres el 1977 i l’àlbum va sortir un any després.

Les dues cançons seleccionades per a sonar com a cançó del mes, pel desembre i gener, són “Sultans of swing”, que relatada una nit de Dixie en un pub, i “Setting me up”, on un noi parla a la xicota amb qui ho està deixant.

Dire Straits_ Sultants of swing 2018.pdf

NOVEMBRE DE 2018

LÚNASA. Morning Nightcap

Lúnasa és una de les bandes de música tradicional irlandesa més destacades de les dues últimes dècades. El tema de canvi de classe d’aquest mes es diu “Morning Nightcap” i és una de les composicions de Lúnasa més emblemàtiques, que va aparèixer a l’àlbum The merry sisters of fate, publicat el 2001.

Lúnasa va començar a actuar l’any 1996 i va rebre ràpidament molt bones crítiques. Amb un peu ben ancorat a la tradició i un altre en la búsqueda de noves sonoritats, ha estat un dels grups més influents en el món de la “Irish music”.

LÚNASA_Morning Nightcap_novembre 2018.pdf

OCTUBRE DE 2018

MERCURY-CABALLÉ. Barcelona

El passat 6 d’octubre de 2018 ens deixava una de les millors sopranos del segle XX:

Montserrat Caballé.

I davant aquesta sobtada notícia, la música per al canvi de classe ha canviat per recordar i retre homenatge a la gran cantant catalana.

La cançó escollida és un segurament una de les més conegudes pel gran públic:

“Barcelona”, composta per Fredy Mercury i Mike Moran interpretada conjuntament Mercury aquest i Caballé. És una cançó que es va famosa amb les Olimpíades del 92 (les quals justament donen nom al nostre Institut, “XXV Olimpíada”) al ser triada com el seu himne pel Comitè Olímpic Espanyol.

Mercury-Caballé-Barcelona_octubre 2018.pdf

SETEMBRE DE 2018

ARETHA FRANKLIN. Think

La canço per di adéu a Aretha Franklin.

La música de canvi de classe amb la que comencem el nou curs serveix d'homenatge a la gran cantant afroamericana Aretha Franklin.

Aquesta icona de la música soul ens va deixar el passat 16 d'agost, a l'edat de 76 anys.

Hem escollit per a aquesta ocasió la seva cançó "Think", que justament es va publicar en el seu àlbum "Aretha now" fa 50 anys.

És un tema de de ritme vibrant, en la que una dona es dirigeix al seu marit demanant-li que "pensi" sobre el seu comportament. La cançó va tenir una gran recepció, entrant dintre de la llista dels 10 hits del moment. És un tema que va sortir també el 1980 a la pel·lícula The Blues Brothers.

Aretha Franklin_Think.pdf