munay-ki.be‎ > ‎

Despacho


Een Despacho:

Een Despacho is een geschenk voor moeder aarde, het is een kleurrijk zelfgemaakt gebedsbundeltje-mandala-geschenk-kunstwerkje bestaand uit brandbare materialen. Je kan wat je wil transformeren op een papiertje schrijven (Je kan dit papier mooi vouwen, zie voorbeelden foto's hier onder). We gaan Kintu's maken, dit zijn bundeltjes van telkens 3 blaadjes. Breng dus blaadjes mee van een struik uit je tuin, vb. rozenblaadjes, laurierblaadjes, ..... niet te grote bladeren. Je kan ook zoetigheidjes, snoepjes, gekleurde papiersnippers, bloemen, plantjes, mos, geurende kruiden, wierook, rijst, laurierblaadjes of andere blaadjes 3 van éénzelfde grootte voor de 3 werelden: de onderwereld/onderbewuste, de middenwereld/de zichtbare-tastbare wereld waarin we leven, de bovenwereld/ons hoger bewustzijn, zaadjes, een schelp symbool voor de waterwereld, ziver/gouden draad, koekjes in de vorm van dieren en sterren, confetti enz. gebruiken. Ook besprenkelen de Qero's hun Despacho met enkele drupjes wijn(rode voor moeder aarde, witte voor de Apu's.
Kies enkele brandbare dingen uit je sandpainting van Munay-Ki dag 2 voor je Despacho.
Omdat de sandpainting tussen Munay-Ki dag 2 en dag 3 bij jou thuis in je tuin lag, of in een park in jouw buurt, heeft Pacha Mama al een heel transformatie proces in gang gezet.
Je offert je Despacho aan de goden/spirits/ natuurgeesten/ God/de bron van Liefde/Licht of de bron van alle schepping. Hiermee zal je een proces ondersteunen of in gang zetten.


Deze Despacho maakte Paul in Peru:

Groeps despacho in  de bergen in Peru:


Onze Despacho's gemaakt tijdens de chaka workshop met Don Alejandro:Deze Despacho maakte Dona Marquesa na mijn inwijding:

Doña Marquesa is een krachtige jonge medicijnvrouw van de Q' ero Natie uit Perú, laatste afstammelingen van de Inka priesters en zij komt van een lange lijn van bekende medicijnmannen en -vrouwen. Door haar tante Doña Maria aangewezen als degene die de wijsheid van de Alto Mesayoq volgens Q'ero traditie zal verder uitdragen.
Ik heb ooit ook eerder sjamanisme gevolgd bij haar vader: Don Alejandro.


Ook deze Despacho maakte ik samen met Donna Marquesa:
 

 
 


Nog een voorbeeld van een Despacho, deze werd gemaakt door Don Alejandro, vader van Dona MarquesaDeze Despacho maakte ik met Don Justo


  

Deze Despacho maakte ik na een NLP consult:Zo maken de Quero's in Peru een Despacho:

YouTube-video In Peru maken de Qero's ook soms een water Despacho. Op een workshop maakten we samen met Don Alejandro deze water despacho:Dit is een impressie van een Despacho workshop:

YouTube-video


In een Despacho kan je ook een wens/of probleem opschrijven, 

tijdens één van onze Munay-ki workshops waren er creatieve mensen bij dit dit als volgt deden: 


 
 

 
 
 
 
 
 

  

 Despacho's klaar om aan het vuur te geven:Comments