en català

EN FRANÇAIS >

És un autor occità nascut a Chateaurenard, prop d’Avinyó. Ha escrit i publicat en occità i en francès (“dues llengües, com dues claus per entendre el món”). Inicia el seu nomadisme als anys 70 amb diversos viatges per l’Orient (El Líban, Kurdistan, Afganistan, Ladakh) d’on sorgiràPortulan-Itineraris dau Levant. (1978, 1980). Més endavant inicia els seus relats de viatges per Amèrica, Escandinàvia, la Mediterrània, l’Àfrica, sense perdre de vista Occitània. Darrerament participa en un projecte col•lectiu d’intercanvis amb els tamashegs, els tuaregs subsaharians.

En paral·lel, ha fet recerca sobre temes etnogràfics, literaris i d’història de l’art sobre els grans noms de la cultura europea (Van Gogh, Caravaggio…), entre els quals destaca el seu estudi sobre el Pouemo dau Rose de Frédéric Mistral.

Com a escriptor, ha publicat poesia i altres textos de creació en les revistes Oc, Viure,Obradors, Europe, Revista Occitana, així com també traduccions de poemes de Rimbaud, de Lorca, de poesia escandinava, de poesia popular sudamericana… El seu principal recull poètic, Mastrabelè, (1999) parla de la memòria i els somnis de l’home mediterrani.

–> Podreu accedir a una vasta selecció de recursos en francès clicant aquí.
Comments