Meet the Fokkers
Gevestigd in Gasselternijveenschemond

Meet the Fokkers!

Deze site is verouderd
 
Mousery Nonsy is sinds april 2010 gestopt met het fokken van muizen.

Mousery Nonsy gaat  minderen met het fokken *maart 2009*. Er blijft op hele kleine schaal gefokt worden, met de schimmels en schildpad muizen, maar dit is meer voor mezelf en er zullen dus niet veel jonge muizen meer verkocht worden aan particulieren. Zo heel af en toe, zou ik tevinden zijn op beurzen en zal ik heel misschien nog eens wat muisjes aanbieden. Als er echt interesse is in muizen van mij, kun je altijd even mailen en dan kan ik kijken wat ik voor je kan doen.

Mousery Nonsy zit gevestigd in Gasselternijveenschemond, een plaatsje naast Stadskanaal, op een half uur afstand van Emmen.

In 2005 kreeg ik mijn eerste muizen van mijn vriendin (Mousery A Mouse Apart). Door haar ben ik eigenlijk besmet met het muizenvirus. Ik vond genetica altijd al heel erg interessant en vond het geweldig om me te verdiepen in de muizen.

Na een tijdje kwam ik twee geweldige muisjes tegen, het waren twee zwart (mislukt)schimmel satijn muisjes. Ik was helemaal verkocht en ben me dus gaan richten op de tekening schimmel.

Ik noemde ze Schrimpie en Schrampie.

Helaas waren de schimmel muisjes van die tijd, niet echt gezond, geen mooie bouw en de tekening was ook niet goed. Voor mij dus een grote uitdaging om een gezonde leuke en mooie lijn op te zetten. En daar ging en ga ik nog steeds voor.

Later kwam ik de schildpad muis tegen en ik was ook bij deze muis, op slag verliefd. Ik ben met vier schildpad muisjes uit Barneveld en één van een meisje van het muizenforum begonnen. En ik heb tegenwoordig verschillende kleuren schildpadden. 

Mousery Nonsy fokt in eerste instantie op de gezondheid van de muizen, zieke of zwakke muizen worden uitgesloten voor de fok. Daarbij zijn de volgende eisen ook van belang, karakter, de bouw en de tekening. Een mooie bouw is in mijn ogen, mooie grote muizen, met een slank lichaam tot stevig en twee super mooie grote oren op hun kop. De kleur en tekening is in mijn ogen ook belangrijk, maar niet zo belangrijk als de andere punten. Toch zie je groot verschil in de tekening van nu ten opzichte van mijn eerste lijn muisjes.

Van alle muizen hou ik alles bij in een soort van logboek. Ook zet ik de muizen die ik zelf hou in de stambomen. Collega fokkers die ook een stamboom bij houden, krijgen ook een stamboom toegestuurd. De mensen die de muisjes over nemen als huisdier, hebben hier meestal geen belang bij.

Zoals ik al vertelde ben ik door mijn vriendin en nu ook collega fokker besmet met het muizen virus. Voor haar site ga je naar http://apartje.dierenforum.nl/ daar zal ze zich zelf en haar dieren aan je voorstellen. En daar kun je ook zien hoe creatief ze is, in het maken en inrichten van verblijven.

Verder is mijn site geen informatie bron voor het houden van muizen, er zijn op het internet genoeg sites te vinden waar deze informatie staat. Ik wil je wel helpen met informatie zoeken en als je vragen hebt kun je me altijd mailen. Bij het linkje met andere sites, staan ook nog sites waar wel informatie bij te vinden is.

Ik zou het wel leuk vinden, als je een berichtje achterlaat in het gastenboek.

Veel plezier tijdens het lezen.