In het midden van de jaren 1980 besloot de NMBS een beperkte serie van motorstellen te bestellen met een goed acceleratievermogen voor het lokaal verkeer rond de grote agglomeraties. Een bijzondere aandacht ging naar het comfort voor de reizigers; het is hierdoor dat voor de eerste keer men opteerde voor een symmetrische verdeling met banken voor 2 personen langs elke kant, in plaats van de gebruikelijke "3 + 2" verdeling.
Oorspronkelijk had elke eenheid een eerste-klasse compartiment, maar bij de introductie van het algemeen rookverbod werd een van beide compartimenten midden 2006 ge-declasseerd om het aantal tweede klasse plaatsen te verhogen.

Gezien hun goede aanzet en lage maximale snelheid werden de MS 86 treinstellen vrijwel uitsluitend ingezet voor lokaal verkeer op teinen met talrijke haltes, zoals lijn 26 waar er drie treinen per uur rijden tussen Halle en Vilvoorde. Uitzonderlijk worden ze ook als P-trein ingezet, of rijden ze als stoptrein het traject tussen Antwerpen en Roosendaal (Nederland).

Deze motorstellen werden gebouwd in de periode 1986-1991. Het werd een tweedelig stel met aan beide kanten een stuurpost, met zeer herkenbare kopwanden die de vorm van een duikbril hebben. Daarom wordt de MS86 ook "de Duikbril" genoemd. Een andere bijnaam is "Sprinter", omwille van het hoger acceleratievermogen.

De MS86 is bijna identiek aan de "MS89"-stellen. Aanvankelijk, in 1986,  zijn er 35 eenheden besteld en later zouden er 35 volgen (1989), hiervan zijn er echter maar 17 geleverd.


De 943 in orginele toestand te Antwerpen-Centraal. Let op het oude type frontseinen, de twee 1ste-klasse compartimenten en de aanduiding voor rokers. (foto: Sicco Dierdorp)

Andere websites in de reeks "Spoorspotter":
Comments