Bonificació Impost CO2

Moto Club Penya Motorista Vilanova

Instruccions per poder tramitar l’exempció de l’impost del CO2 per vehicles de més de 30 anys.


Analitzar prèviament si val la pena tramitar l’exempció per aquest any 2020 (s’ha de fer la tramitació abans del 15 de març de 2021) o tramitar-la per l’any 2021 (S’ha de realitzar la tramitació entre el 01 de juliol  de 2021 al 15 de novembre de 2021), o potser esperar per més endavant a mida que sigui més antic el vehicle valorant l’import de l’impost a pagar respecte a la taxa (20€) i tràmits per demanar l’exempció.


Per fer l'anàlisi podeu fer un simulació amb el següent full de càlcul.

https://drive.google.com/file/d/12OS-KgMaDZ8V9l5BlSrUTNKl1RUTdOtZ/view?usp=sharing


Si es decideix demanar l'exempció cal seguir el següents passos:


Si es vol tramitar més de dos vehicles per soci, aquest esdevé a ser denominat gran tenidor i haurà de omplir un PDF més.


Caldrà disposar en format digital (JPG o PDF) els següents documents: Fitxa tècnica, Permís de circulació i les 5 fotografies.


Permís de circulació, no necessari en el cas de vehicles en museus si no en disposin.

Fitxa tècnica

Fotografies de cotxes, furgonetes, i altres de 4 rodes:

Fotografies en el cas de motocicletes i ciclomotors:

Exterior vista davantera amb matricula llegible

Davant

Exterior vista del darrera amb matricula llegible

Darrera amb matrícula llegible

Exterior vista lateral (visió 3 quarts)

Lateral complet costat dret

Interior part davantera

Lateral complet costat esquerra

Motor

Detall de Motor


El soci haurà d’enviar via correu electrònic a motoclubvilanova@gmail.com (un correu per vehicle) adjuntant els 7 fitxers en JPG o en PDF (Permís Circulació, Fitxa tècnica i les 5 fotografies), posant en l’assumpte: el nom del soci i matrícula del vehicle, i el text del missatge: Nom del soci, NIF/CIF, matrícula del vehicle i telèfon mòbil del soci.


En cas de que el propietari del vehicle sigui una persona jurídica també caldrà adjuntar document acreditatiu on consti el representant que signa en el seu nom, per exemple escriptures anomenant l'administrador, apoderat ... en format PDF


El soci abonarà els 20 € de la taxa que s’ha d’abonar a la FCVH per vehicle via transferència o en mà, per coordinar el pagament caldrà posar-se en contacte amb el moto club Tel. 649 818 608 o a motoclubvilanova@gmail.com


Gran tenidor:


En el cas de que siguin més de dos vehicles a certificar per soci, la confecció del certificat i les fotografies les realitzarà el soci, l’inspector exclusivament verificarà i signarà si la inspecció ocular si es satisfactòria. Haurà de sol·licitar al Moto Club via telèfon o correu electrònic les dades del club i de l’inspector ocular. Podeu descarregar el fitxer del certificat

https://fcvh.cat/index.php/descarregar-fitxers/summary/2-uncategorised/1-certificat-acreditatiu-vh


El soci, gran tenidor, haurà d’enviar via correu electrònic a motoclubvilanova@gmail.com (un correu per vehicle) adjuntant els 8 fitxers en JPG o en PDF (Certificat Acreditatiu de Vehicle Clàssic, Permís Circulació, Fitxa tècnica i les 5 fotografies) EL CERTIFICAT ACREDITATIU OMPLERT EN FORMAT PDF, posant en l’assumpte del correu: el nom del soci i matrícula del vehicle, i el text del missatge: Nom del soci, NIF/CIF, matrícula del vehicle i telèfon mòbil del soci.


En cas de que el propietari del vehicle sigui una persona jurídica també caldrà adjuntar document acreditatiu on consti el representant que signa en el seu nom, per exemple escriptures anomenant l'administrador, apoderat ... en format PDF


El soci abonarà els 20 € de la taxa que s’ha d’abonar a la FCVH per vehicle via transferència o en mà, per coordinar el pagament caldrà posar-se en contacte amb el moto club Tel. 649 818 608 o a motoclubvilanova@gmail.com


A continuació detallem el procediment:


1.- L'INSPECTOR del CLUB realitza la inspecció ocular del vehicle i obté en format digital (JPG o PDF) els següents documents: Fitxa tècnica, Permís de circulació i les 5 fotografies.

Amb la documentació verificada i si la inspecció ocular es satisfactòria, l'INSPECTOR del CLUB confecciona el CERTIFICAT ACREDITATIU DE VEHICLE CLÀSSIC i el signa físicament.


2.- El CLUB envia a la FCVH en format digital (JPG o PDF) la següent documentació: Certificat Acreditatiu de Vehicle Clàssic, Fitxa tècnica, Permís de circulació i les 5 fotografies.

El CLUB fa el pagament de la taxa.


3.- La FCVH recepciona la documentació i el cobrament de la taxa.

La FCVH valida la documentació i la registre per la seva custòdia.

La FCVH envia SMS al PROPIETARI demanant autorització per la tramitació.

La FCVH envia correu electrònic al CLUB demanant autorització per la tramitació.


4.- El PROPIETARI rep el SMS i respon positivament a la FCVH.


5.- El CLUB rep el correu electrònic i respon positivament a la FCVH.


6.- Amb les dues autoritzacions rebudes, la FCVH confecciona el CERTIFICAT D`IDONEÏTAT on es reflectiran de forma automàtica les signatures/autoritzacions del PROPIETARI i del CLUB i la signatura electrònica de la FCVH.


7.- La FCVH envia a la GENERALITAT el Certificat d`Idoneïtat del vehicle perquè se l'hi apliqui la bonificació de l'impost de CO2.


El Moto Club Vilanova no cobrarà cap despesa per realitzar aquest tràmit.

Sols cobrarà 20€ per vehicle de la taxa que s’ha d’abonar a la FCVH


RESUM DE PASSOS A SEGUIR PER PART DEL SOCI:


1.- Enviar per correu electrònic a motoclubvilanova@gmail.com (un correu per vehicle)


  • Posant en l’assumpte: el nom del soci i matrícula del vehicle.

  • En el text del missatge: Nom del soci, NIF/CIF, matrícula del vehicle i telèfon mòbil del soci.

  • Adjuntant els 7 fitxers en JPG o en PDF (Permís Circulació, Fitxa tècnica i les 5 fotografies)

  • En cas de que el propietari del vehicle sigui una persona jurídica també caldrà adjuntar document acreditatiu on consti el representant que signa en el seu nom, per exemple escriptures anomenant l'administrador, apoderat ... en format PDF.

  • Si és un gran tenidor haurà d’adjuntar a més un PDF omplert del Certificat Acreditatiu de Vehicle Clàssic, prèviament haurà sol·licitat al moto club les dades del club i del inspector ocular designat.


2.- El soci abonarà els 20 € de la taxa que s’ha d’abonar a la FCVH per vehicle via transferència o en mà, per coordinar el pagament caldrà posar-se en contacte amb el moto club Tel. 649 818 608 o a motoclubvilanova@gmail.comApreciacions:


  • Es més senzill i fàcil enviar tot en foto (JPG) inclòs el permís de circulació i la fitxa tècnica.

  • Excepte el Certificat Acreditatiu de Vehicle Clàssic omplert que ha de ser en PDF com l’acreditació en cas de persona jurídica (que el propietari sigui una societat o entitat)

  • Indispensable disposar de telèfon mòbil, sinó el soci no podrà signar via SMS.Comments