Waarom een huis in de Dordogne


Wij weten niet beter dat we elkaar altijd tijdens onze reizen en vakanties, de vraag stelden of we daar dan wilden wonen en of we daar dan een eigen huis zouden willen hebben.

Later merkten we dat er verschil is tussen je ergens op je gemak voelen, of je er echt thuis voelen. 
Het viel ons op dat, als we in de regio van Monplaisant terugkwamen, het voelde als thuiskomen en het werd steeds duidelijker dat we daar nu eens wat mee moesten gaan doen.

Maar het is meer dan je ergens thuis voelen.

Het heeft wat ons betreft ook te maken met de omstandigheden van je leefomgeving. 
We realiseerden ons dat we de onrust van Nederland steeds vaker achter ons willen laten.

Minder mensen op meer vierkante kilometers, alleen files in en rondom de grote steden en genieten van al het goede dat de aarde te bieden heeft.

Natuurlijk heeft ieder land zijn historie, cultuur, regels, omgangsvormen, wetgeving en mores. 
Over de verschillen tussen Nederland en Frankrijk is genoeg te zeggen.
Frankrijk is anders, met z'n bureaucratie, de macht van de staat en een wetgeving die soms van heel vroeger lijkt (wat tegenwoordig wellicht niet eens verkeerd is). 

Maar Frankrijk is ook een land met vaak vooruitstrevende technieken en blijft bezig zich te ontwikkelen tot een uiterst moderne natie, die tegelijkertijd angstvallig en af en toe krampachtig het Franse erfgoed, de cultuur en de taal wenst te behouden.

Misschien is dat het wel, die grandeur, de trots, die het leven in Frankrijk zo anders maakt dan dat van onze lage landen, met ons gekrioel en "doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg".

Hoe dan ook, je gevoel blijft en als je dan een wereld plek hebt verworven in een regio waar het rustig en schoon is, met een werelds uitzicht, een lekker klimaat en vriendelijke mensen, dan maak je op een gegeven moment een keuze.