Onze partners tijdens het traject in Monplaisant


Het bouwen van een woning in Frankrijk kent vele trajecten, en aangezien we er iets moois van willen maken, maar de zaken ook goed en zorgvuldig geregeld willen hebben, zijn we niet over een nacht ijs gegaan.

We hebben voor de verschillende disciplines naar betrouwbare partners gezocht, veelal binnen of via ons netwerk, ieder met hun eigen expertise.
Onderstaand een overzicht met wie wij dit traject ingaan, en zonder wiens hulp het er heel anders had uitgezien, waarschijnlijk veel langer geduurd en bovenal niet zo goed en strak geregeld.

Een bijzonder woord van dank is dan ook op zijn plek aan achtereenvolgens;


Jan Rooding van Rooding Architecten bna - Doesburg

Onze goede vriend Jan kennen wij al jaren. Het was bijna vanzelfsprekend dat wij Jan ook in dit traject betrokken hebben.

Allereerst vertelden wij hem ons plan en zijn daarna gezamenlijk een weekje naar de locatie geweest. Enerzijds om er gevoel bij te krijgen en anderzijds om ter plekke onze wensen en ideeën te bespreken. En wij hebben daar ook een gesprek gehad met een aannemer.

Op basis van dit alles heeft hij een studie gemaakt, die naadloos bleek aan te sluiten bij onze verwachtingen. En de aannemer was er bijzonder content mee, want  die kon op basis daarvan direct aan de slag met de uitwerking en we hadden op basis daarvan binnen enkele weken onze bouwvergunning binnen!Isabelle Flipse van Kantoor Flipse BV - Arnhem

Wij hadden al in diverse tijdschriften over Frankrijk artikelen van Isabelle gelezen en dachten toen al dat zij ons op enig moment wellicht zou kunnen helpen.

Toen bleek dat haar kantoor in Arnhem gevestigd is, was een kennismakingsafspraak snel geregeld. Inmiddels hebben we een overeenkomst met Isabelle en ondersteunt zij ons in alle contractuele- en notariële zaken en alles wat met het franse erfrecht te maken heeft en acteert als onze intermediair voor alle hierop betrekking hebbende Franse partijen.

Ondertussen hebben we de ervaring dat een partner zoals Isabelle eigenlijk onmisbaar is en bevelen haar dan ook van harte aan in dergelijke trajecten.Esther Bus van Maison en Dordogne - Meyrals (Fr)

Onze eerste kennismaking met Esther was begin 2008 op de Second Home Beurs in Utrecht. Daar zijn we ons voor het eerst serieus gaan oriënteren en kwamen met twee partijen in gesprek, beiden van Nederlandse komaf, waaronder Esther.
Met beiden zijn we in die zomerperiode in de regio naar kavels wezen kijken. Esther is de officiële agent van Copreco, in de regio waar wij bouwen, en met haar hebben wij nu een overeenkomst waarin zij ons tijdens het gehele bouwtraject begeleid, en ondersteunt bij een aantal te regelen lokale zaken. Voor Esther is geen moeite teveel, ze zet zich onvoorwaardelijk voor ons in, en het is een geruststellende gedachte dat iemand ter plekke onze belangen behartigt.Rob Huyben van de Jong & Laan accountants belastingadviseurs - Apeldoorn

Onze vriend, boekholder en klankbord met wie wij regelmatig van gedachten wisselen over allerlei trajecten, dus ook deze en dat in de breedste zin van het woord.

Van Rob krijgen wij gevraagd en ongevraagd advies en daar hebben wij veel plezier en profijt van.
Hij is voor en namens ons een goede gesprekspartner voor notaris, en voor erfrecht in samenspraak met Isabelle Flipse, en natuurlijk en niet in de laatste plaats de financiele en fiscale kant van de zaak.
Zijn medewerking stellen wij dan ook bijzonder op prijs.

Bovendien is Rob ook een Francofiel en dat maakt het extra prettig communiceren, en consumeren.
Rob is vestigingsleider van de Jong en Laan accountants en belastingadviseurs, kantoor Eerbeek. De Jong en Laan is met 800 medewerkers en 30 kantoren.Maisons Copreco - Perigueux (F)

Socamip is een grote regionale aannemer, bouwer, constructeur. Met hun twee werkmaatschappijen Maisons Provinciales en Maisons Copreco zijn zij actief in de regio's Charente-Maritime, Limousin en Perigord. 
Met meer dan 35 jaar ervaring, hun ISO 9001 en 14001 standards en het feit dat ze onderdeel zijn van Eiffage Construction, (de derde grootste constructie groep van Frankrijk) geeft ons het vertrouwen de juiste keuze gemaakt te hebben.