Juli 2012We zijn weer aangekomen in Monplaisant om de zomerperiode door te brengen.
Enkele weken geleden hebben onze broer (zwager) Dennie met zijn vriendin hier hun vakantie doorgebracht en hebben toen voor het eerst "hun" tuin weer kunnen aanschouwen.

Hij heeft de tuin namelijk bedacht en aangelegd en zij waren aangenaam verrast door het resultaat. Alles doet het geweldig en groeit en bloeit uitbundig.

Dan is het wel lekker dat een terzake kundige hovenier, met zijn groene vingers en kennis, er doorheen kan lopen en daar waar nodig kan snoeien, of juist niet.

Zo langzamerhand begint de tuin de vorm aan te nemen zoals we hoopten dat het op termijn gaat gebeuren.

De borders ontwikkelingen zich veel sneller dan gedacht en gehoopt, het gras duurt wat langer, maar daar is nu ook een plan voor gemaakt voor eind van dit jaar.

In de tuin treffen we inmiddels dagelijks veel verschillende vogels aan en hebben we al een nestje koolmeesjes gehad en nu een nestje zwarte roodstaartjes.

Afgelopen week waren we aangenaam verrast toen er s' morgens weer een Hop in de tuin rondliep, en even later waren het er zelfs drie!
In Nederland komt de Hop alleen nog maar voor als door trekker in de maanden April/Mei en September/Oktober. Als broedvogel is de Hop geheel verdwenen uit Nederland. De Hop staat dan ook op de rode lijst van meest bedreigde vogelsoorten van Nederland.  

Maar ook bonte én groene spechten weten onze tuin inmiddels te vinden en zelfs een verdwaalde buizerd hebben we al gehad.

Inmiddels is het hekwerk rondom het kavel ook voor de helft af, met name aan de voorzijde van het huis (aan de weg), en de poort is ook klaar.
De tweede helft van het hekwerk zal waarschijnlijk in twee fasen worden afgerond en hopelijk eind dit jaar hopelijk af zijn.

En in het gras en langs de berm bloeien inmiddels de klaprozen koren bloemen weelderig.