Monni - mainio kylä

Monnin kylä vuonna 2012 on hyvien kulkuyhteyksien päässä sijaitseva, luonnonläheinen ja rauhallinen kylä Hausjärven kunnassa. Alue on kehittyvä ja positiivisesti aktiivinen.

Monnista on helppo luritella, että alueella on n. 350 taloutta, pienyritystoimintaa, koulu, kolme päiväkotia ja tyytyväisiä asukkaita pian jo tuhat. Monni on sijainniltaan loistava paikka, yhteydet joka suuntaan ovat kunnossa ja silti alue on sopivasti ”sivussa ja suojassa”.


Kunta järjestää nuorisoillat Paukunharjun majalla ja maja onkin muodostunut keskeiseksi tapaamis- ja tapahtumapaikaksi etenkin hienon sijaintinsa ja maasto-olosuhteidensa ansiosta.

Keskellä taajamaa 4H-yhdistys ja seurakunta pitävät kerhojaan Päiväkoti Onnin kanssa samassa rakennuksessa, jossa toimii myös kyläyhdistyksen hallinnoima suosittu Monnin Muskari.
Kyläesite on ladattavissa täältä.Monnissa toimii aktiivinen ja toimiva rekisteröity Monnin kyläyhdistys. Alue on edelleen kehittyvä. Herkullisina luonnonmukaisina kuntoilu- ja viihtymisalueina mainittakoon Rutikanlammen ympäristö ja Paukunharjun mahtavat maastot. Hyvinkään hiihtoseura omistaa ja hallinnoi harjun hiihtomajaa ja kyläyhdistys hoitaa tilavuokrausta ja talonpitoa.

Yhteistyö, yhteisöllisyys ja yhteinen hyvä ovat esillä, kun keväisin järjestetty kylän ympäristön siivousviikko siistii lumien alta löytyvät roskat ja roippeet teiden varsilta ja lammen uimarannalta.