Online cursussen‎ > ‎

Monnik in jezelf, online

Een cursus die je helpt om de monnik in jezelf te ontdekken. 

Ben je ook op zoek naar stilte, eenvoud, spiritualiteit, wijsheid, innerlijke vrijheid en ben je op zoek naar God?

Dit zoeken naar waar het eigenlijk om gaat in het leven is een verlangen van de monnik in jezelf. We hebben allemaal een veelheid aan stukjes/ ‘ikken’ in ons, sommigen daarvan zijn archetypen, dat wil zeggen dat ze gevonden worden over de grenzen van culturen en tijdsperioden heen. 

Één archetype is de monnik. Onze ‘innerlijke monnik” is het deel van onszelf dat eenzaamheid en stilte zoekt, als ook naar de grond van het bestaan en verlangend naar wat het meest essentieel in het leven is. De monnik ontwikkelt dit door een verbinding met een spirituele praktijk. 
Als monnik zoek je naar een andere wijze van zijn in de wereld, om meer contemplatief in de wereld te zijn. Een verlangen naar een leven vanuit de rust en het in contact blijven en leven vanuit een diepere laag, de Bron, met God.

Je hoeft niet naar een klooster om als monnik te leven, tot op zekere hoogte is het in je eigen huis ook mogelijk om als monnik te leven. We kunnen ons leven zo inrichten dat we religieuzer, stiller, soberder leven. We kunnen leren om beter naar ons hart te luisteren en te leven vanuit het hart.

Niet voor iedereen is er een cursus in de buurt of is in de gelegenheid om daar naar toe te gaan. Daarom bied ik de mogelijkheid om de cursus online te volgen.
Deze online cursus kan je ondersteunen in je dagelijkse praktijk om meer te leven zoals je ten diepste verlangt.

Je ontvangt in de cursus wekelijkse thema’s met praktische oefeningen, vragen en teksten om de monnik in jezelf te ondersteunen in de wereld. 
De thema's zijn onder andere: monnik-zijn, stilte in je leven, gastvrijheid, het hart, lectio divina. De cursus vertrekt vanuit de christelijke spirituele en mystieke bron, maar staat open voor andere religieuze tradities.

Praktische informatie:

De schriftelijke cursus online bestaat uit 7 weken, die je, verdeeld over zeven dagen, kunt volgen, maar je kunt er ook langer over doen; afhankelijk van de tijd die je hebt en er in wilt stoppen. 
Het cursusmateriaal zal je gedurende 7 weken achtereen toegezonden worden. Dus graag aanmelden per email.
Je ontvangt vanaf de 3e week ook wekelijks een audio opname van ca. tien minuten meditatie, die je op de computer of een mp3 speler kunt beluisteren.
Het kost je per dag minimaal ongeveer 15 tot 30 minuten aan tijd, het is afhankelijk van de tijd en energie die je er in wilt stoppen. 

Tijdens die periode kun je, indien je daar behoefte aan hebt, via email de ervaringen en problemen die je tegenkomt, met mij delen en daar zal ik op reageren.
Kosten: 70 euro voor 7 weken.
Meld je aan per email: monnikinfo@gmail.com

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel nr: 50768654

De inschrijving is definitief als de kosten voor de online cursus: 70 euro, overgemaakt zijn. Dit kan op 
NL45TRIO 0338865527 tnv AWM van Gurp te Amsterdam ovv online monnik.

En als je je per email bij mij aan hebt gemeld.
Indien je onder een andere naam het cursusgeld overmaakt, laat me dat dan even weten.

Ċ
Antoinette,
3 jun. 2014 01:03