Online cursussen‎ > ‎

Merton in de veertigdagentijd


Teksten van Thomas Merton

Met een bloemlezing uit zijn mystieke teksten proberen we om deze Veertigdagentijd bewuster door te gaan en om ons voor te bereiden op Pasen. De bijeenkomsten bestaan uit lezen en uitwisselen over teksten van Thomas Merton.

Thomas Merton (1915-1968), monnik, theoloog, dichter, auteur, mysticus en sociaal activist. Hij schreef in toegankelijke taal en vanuit zijn eigen beleving over geloof en spiritualiteit. Zijn bekendste boek is de Louteringsberg. Merton vond herkenning in de mystiek van Eckhart en Johannes van het Kruis en later ook in het taoïsme en het boeddhisme.. 

Thomas Merton verstond de kunst om diepzinnige dingen in duidelijke taal uiteen te zetten. Merton schreef: De weg van het gebed voert niet uit het leven in de wereld naar een afgesloten innerlijk, maar naar een meer volledig leven”. 

Voorjaar 2015:

Deze cursus is dit jaar alleen schriftelijk online te volgen, 7 weken lang.

Het is een online cursus als variatie op de innerlijke tocht met Thomas Merton, alleen een kortere versie en aangepast aan de Veertigdagentijd, zie Innerlijke tocht met Thomas Merton bij de online cursussen.

meer info: antoinettevangurp@gmail.com

of 020--75 200 15

Kosten: 70 euro


Comments