Online cursussen‎ > ‎

Cursus: Van hoofd naar hart

OP WEG NAAR HET HART

 

      CURSUS VIA INTERNET

     "OP WEG NAAR HET HART "

     bestaat uit 5 delen.

     Deze kun je beginnen wanneer je wilt.

     En er net zo lang over doen als je wilt.

     Het is dus te volgen in eigen tijd en tempo.

     Meer informatie: antoinettevangurp@gmail.com

 

 

Inleiding:

"Kennis van God is onmogelijk zonder liefde en de liefde zit niet in het hoofd, maar in het hart. In de diepte van zijn hart vindt de mens het paradijs terug waar hij verzoend is met God, met zichzelf en de ander." (Anthony Bloom)

 

In deze cursus zetten we stappen op de weg van het hoofd naar het hart, met de nadruk op het geestelijke hart.

Vaak zit je hoofd in de weg als je met de geestelijke weg bezig bent. Je leest bijvoorbeeld wel erg veel over spiritualiteit en religie, maar het doet weinig met je. Als je leeft vanuit je hart kan je ziel zich verder ontvouwen en kunnen die teksten over de geestelijke weg een levende ervaring worden. De goddelijke liefde die diep in ons verborgen zit, kan gaan stromen naar jezelf, naar anderen en naar God. In deze cursus krijg je aanwijzingen en praktische oefeningen om die weg van het hart te gaan.

 

Deze onderwerpen zullen zoal aan de orde komen:

Van het hoofd naar het hart, de plaats van het hart; het gewonde en gebroken hart, het gebed van het hart; het luisterend hart; de spiegel van het hart; het brandende hart; de liefde van het hart; vrede in het hart; de stilte van het hart.

De onderwerpen zullen belicht worden vanuit de christelijke traditie, met een openheid naar ander religieuze tradities.

De cursus komt voort uit mijn eigen praktijk van het gaan van de weg van het hart. 

 

De onderwerpen worden uitgediept met teksten, persoonlijke vragen, oefeningen, meditatie, visualisatie en soms creatieve opdrachten, om zo bij je geestelijk hart te komen en te blijven. Er worden verschillende oefeningen gebruikt die je al doende leert toepassen. En er is een ingesproken opname van de meditatie die je dagelijks kunt doen.

 

Iedereen die op zoek is naar het diepe hart, naar het ware zelf, de goddelijke aanwezigheid en de wijsheid van het hart, kan zich hiervoor opgeven.

 

De cursus bestaat uit 5 delen, waarvan het laatste een eindopdracht is. Een onderdeel duurt ca. een week en neemt circa een half uur per dag per week in beslag, afhankelijk van hoeveel tijd je erin wilt en kunt stoppen. 

Je krijgt het volgende deel toegestuurd als je er aan toe bent. De bijkomende meditaties kun je downloaden van een website waarvan ik je een link geef. 

Het is mogelijk om tijdens de cursus je ervaringen via de email met mij te delen, dit is echter niet verplicht.

 

Kosten:
€ 60,- inclusief 21% BTW

Inschrijven: Stuur me een e-mail: antoinettevangurp@gmail.com


Nadat je inschrijving is ontvangen, krijg je per e-mail een bevestiging van inschrijving en de factuur. Zodra de factuur is betaald en de cursus begint, krijg je de eerste e-mail toegestuurd.


© De schriftelijke cursus "Op weg naar het hart" is een idee van en ontwikkeld door Antoinette van Gurp en is alleen voor individueel gebruik.