Meditatie‎ > ‎

Weekend meditatie

Van vrijdag 5 april 14.00 uur tot zondag 7 april 14.00 uur 2019, organiseer ik een weekend christelijke meditatie. Deze is geschikt voor beginners en gevorderden. 
Het weekend vindt plaats in abdij Koningsoord in Arnhem/Oosterbeek.

Inhoud:
Dit weekend biedt de mogelijkheid om met anderen samen te mediteren en kennis te maken met het klooster. De meditaties zijn begeleid, stap voor stap komen we tot de stilte. Het is bedoeld voor een ieder die tot innerlijke rust en verstilling wil komen en daarbij een relatie met God nader op het spoor wil komen. En ook om het kloosterleven eens te proeven. En van de natuur rond het klooster te genieten.

Mediteren is niet altijd gemakkelijk. De weg naar binnen kan confronterend zijn. De ervaring leert dat samen mediteren gemakkelijker is dan in je eentje en dat het grote onderlinge verbondenheid creëert.
Meditatie is een prachtige manier om te onthaasten en tot rust te komen. In deze meditatie putten we uit de christelijke traditie. Dit betekent in het kort: dat we stil worden van binnen voor God, de bron van ons bestaan. Een voortdurend gebed kan daarbij helpen. Dat wil zeggen dat we ons niet langer meegaan met gevoelens, gedachten en beelden die ons continu bezet houden, maar dat we een stille ruimte worden, waar plaats is voor de goddelijke aanwezigheid. Belangrijk is dat je begint met het aanwezig zijn in je lichaam. Ons lichaam is altijd hier-en-nu aanwezig en is onze bondgenoot om ons bewust te worden van de ervaring van dit moment.
Deze meditatie brengt je weer in verbinding met je hart en je verlangen, met het bestaan en met de wereld om je heen. Meditatie is de kunst aandachtig te zijn bij alles wat we doen. We leren luisteren naar de ziel binnenin.
Je kunt gewoon op een stoel zitten voor deze meditatie, maar als je een bankje of kussen gewend bent, dan is dat ook prima.

Programma: Het weekend is in stilte, ook bij de maaltijden. Er wordt meerdere keren per dag gemediteerd, zie daarvoor het programma (nog in de maak). 
Je bepaalt zelf de hoeveelheid meditatie.
Mediteren kan op een stoel of bankje. 
Ieder bepaalt zelf hoeveel hij/zij aan kan. Het weekend is zoveel mogelijk in stilte. 
Het weekend bestaat uit: meditatie in de groep, individuele meditatieve aanwezigheid en ook stilte meditatie buiten in de natuur.

Verder vragen de zusters ons om mee te doen met de kloostervieringen, niet alle vieringen.
NB. Omdat dit klooster zeer gewild is, en mijn favoriete klooster, heb ik de ruimte al in mei 2018 gereserveerd. Er is plaats voor 14 deelnemers.

Kosten: 180 euro, voor wie een minimum-inkomen heeft 150 euro.
Inclusief: verblijf op eenpersoons-kamer met eigen badkamer, maaltijden, huur meditatieruimte en cursus.
Geef je op tijd op, want er is maar een beperkte hoeveelheid kamers beschikbaar. Er worden vegetarische maaltijden geserveerd.

Inschrijfgeld: 50 euro
Stuur een mailtje naar: antoinettevangurp@gmail.com

Zie ook de voorwaarden en banknummer, klik hier