Meditatie‎ > ‎

Christelijke meditatie-contemplatie in Utrecht

Doorgaande cursus christelijke meditatie en mystieke teksten.

In de bijeenkomsten gaan we de meditatie en het innerlijk gebed verder verdiepen en verfijnen. Daarnaast zullen we in de bijeenkomsten mystieke teksten op een meditatieve wijze bekijken.
Het belangrijkste is om maandelijks samen te mediteren en elkaar te ondersteunen om door te gaan.
Er zijn nog plaatsen, voorwaarde is dat je bekend bent de basisvorm. 

cursus data:

Thema: de basismeditatie en meditatie teksten. 

Data 2019: 12 jan, 16 feb, 16 mrt, 13 apr, 18 mei, 15 jun

Tijd: zaterdagmiddag, 14.00-16.00 uur.

Kosten: 90 euro.

Meer informatie: 020 75 200 15 of antoinettevangurp@gmail.com

Plaats: Zrs Augustinessen, Waterstraat 2, Utrecht

Bereikbaar: Meditatiecentrum Pètach ligt op ca. 5 minuten loopafstand van het station Utrecht-Overvecht.
Vanaf de binnenstad/ centraal station is de praktijk bereikbaar met buslijn 1, richting Vechtsebanen, halte Willem van Noortplein.

Website: http://petach.nl/


Basisscursus, zie Amsterdam

In deze cursus op zaterdagmiddagen leer je te mediteren in de christelijke traditie. De christelijke meditatie bestaat al sinds de woestijnvaders en is door de eeuwen heen bewaard gebleven in kloosters.

Het is een kennismaking met een weg die je je leven lang kan begeleiden. Je leert om ‘af te dalen naar het hart’ en om ‘Ruimte’ voor jezelf, de ander en God te zijn. De meditatie wordt stap voor stap opgebouwd tot en met het innerlijk gebed en het innerlijk luisteren naar de stilte (contemplatie).

Aanwijzingen en ervaringen over de Weg van het innerlijk gebed vinden we o.a. bij  contemplatieve en mystieke stromingen uit de christelijke traditie, waaruit in het cursusmateriaal teksten ter overweging worden gegeven. Vooral de ontwikkeling van het hart staat centraal.

Elke bijeenkomst bestaat uit een meditatie aan het begin en uitwisseling en een korte uitleg over een aspect van de meditatie om daarna weer af te sluiten met een meditatie. 

Het is de bedoeling dat de meditatie in ons dagelijks leven doorwerkt. Dat we daarnaast de dagelijkse meditatie oefening ook aandachtig en wakker proberen te zijn. Het delen van ervaringen tijdens de cursus is ondersteunend voor elkaar en een bron van inspiratie.

Deze vorm van mediteren is voor mij persoonlijk het dierbaarst en heeft veel veranderingen op geestelijk vlak teweeg gebracht.

Daarnaast is er voor de periode tussen de meditaties een website waarop begeleidende teksten staan en een ingesproken meditatie, die je kunt downloaden.

Het bestaat uit 4-8 bijeenkomsten

Heb je interesse in deze basiscursus neem dan contact met me op.