Meditatie‎ > ‎

Christelijke meditatie-contemplatie in Utrecht

In deze cursus op zaterdagmiddagen leer je te mediteren in de christelijke traditie. 

Het is een kennismaking met een weg die je je leven lang kan begeleiden. Je leert om ‘af te dalen naar het hart’ en om ‘Ruimte’ voor jezelf, de ander en God te zijn. De meditatie wordt stap voor stap opgebouwd tot en met het innerlijk gebed en het innerlijk luisteren naar de stilte (contemplatie).

Aanwijzingen en ervaringen over de Weg van het innerlijk gebed vinden we o.a. bij  contemplatieve en mystieke stromingen uit de christelijke traditie, waaruit in het cursusmateriaal teksten ter overweging worden gegeven. Vooral de ontwikkeling van het hart staat centraal.

Elke bijeenkomst bestaat uit een meditatie aan het begin en uitwisseling en een korte uitleg over een aspect van de meditatie om daarna weer af te sluiten met een meditatie. 

Het is de bedoeling dat de meditatie in ons dagelijks leven doorwerkt. Dat we daarnaast de dagelijkse meditatie oefening ook aandachtig en wakker proberen te zijn. Het delen van ervaringen tijdens de cursus is ondersteunend voor elkaar en een bron van inspiratie.

Deze vorm van mediteren is voor mij persoonlijk het dierbaarst en heeft veel veranderingen op geestelijk vlak teweeg gebracht.

Daarnaast is er voor de periode tussen de meditaties een website waarop begeleidende teksten staan en een ingesproken meditatie, die je kunt downloaden.

Het bestaat uit 6-8 bijeenkomsten

Heb je interesse in deze basiscursus neem dan contact met me op.


Vervolgcursus christelijke meditatie en mystieke teksten.
In vier bijeenkomsten gaan we de meditatie en het innerlijk gebed verder verdiepen en verfijnen. Daarnaast zullen we in de bijeenkomsten lectio divina gaan doen met een aantal mystieke teksten.
Het belangrijkste is om maandelijks samen te mediteren en elkaar te ondersteunen om door te gaan.

Vervolgcursus najaar 2017. 

Thema: de basismeditatie en mystieke teksten. 

data: 16 sept, 14 okt, 4 nov, 9 dec 2017

Tijd: zaterdagmiddag, 14.00-16.00 uur.

Kosten: 60 euro.
Meer informatie: 020 75 200 15 of antoinettevangurp@gmail.com

Plaats: Petach, A.Matthaeuslaan 13, Utrecht

Bereikbaar: Meditatiecentrum Pètach ligt op ca. 5 minuten loopafstand van het station Utrecht-Overvecht.
Vanaf de binnenstad/ centraal station is de praktijk bereikbaar met buslijn 1, richting Voordorp, halte Willem van Noortplein.

Website: http://petach.nl/
Comments