Klooster retraite

Regelmatig begeleid ik een retraite in een klooster.

Volgende retraite:
16-22 oktober 2017 Franciscaanse Stille Retraite bijabdij Koningsoord te Oosterbeek, begeleid door Antoinette van Gurp, Anne Timmer en Wendela Vuylsteke. Zie voor inschrijving
Inhoudelijk zie verder:http://www.stilleretraites.nl/

9-11 november 2017, Innerlijke genezing bij Retraite centrum Klein Sion, Leuvenheim
____________________________________________________
In 2018:

23-25 maart 2018 Kloosterweekend christelijke meditatie 
Trappistinnen, abdij Koningsoord in Arnhem/Oosterbeek.
Inhoud, zie hieronder.
Inschrijven bij mij: antoinettevangurp@gmail.com
Meditatie-weekend in een klooster
Van 23-25 maart 2018 organiseer ik een weekend van met christelijke meditatie in Koningsoord te Arnhem/Oosterbeek.

Inhoud
Deze cursus biedt de mogelijkheid om met anderen samen te mediteren en kennis te maken met het klooster en haar bewoners. Het is bedoeld voor een ieder die tot innerlijke rust en verstilling wil komen en daarbij een relatie met God nader op het spoor wil komen. En ook om het kloosterleven eens te proeven.
Mediteren is niet altijd gemakkelijk. De weg naar binnen kan confronterend zijn. De ervaring leert dat samen mediteren gemakkelijker is dan in je eentje en dat het grote onderlinge verbondenheid creëert.
Meditatie is een prachtige manier om te onthaasten en tot rust te komen. In deze meditatie putten we uit de christelijke traditie. Dit betekent in het kort: dat we stil worden van binnen voor God, de bron van ons bestaan. Dat wil zeggen dat we ons niet langer meegaan met gevoelens, gedachten en beelden die ons continu bezet houden, maar dat we een stille ruimte worden, waar plaats is voor de goddelijke aanwezigheid. Belangrijk is dat je begint met het aanwezig zijn in je lichaam. Ons lichaam is altijd hier-en-nu aanwezig en is onze bondgenoot om ons bewust te worden van de ervaring van dit moment.
Meditatie brengt je weer in verbinding met je hart en je verlangen, met het bestaan en met de wereld om je heen. Meditatie is de kunst aandachtig te zijn bij alles wat we doen. We leren luisteren naar de ziel binnenin.
Je kunt gewoon op een stoel zitten voor deze meditatie, maar als je een bankje of kussen gewend bent, dan is dat ook prima.

Programma: meerdere keren per dag mediteren, afhankelijk van de dag, zie daarvoor het programma onderaan in de bijlage. Eigenlijk probeer je de hele dag in stilte aanwezig te zijn. 
Meditatie in de groep, individuele meditatieve aanwezigheid en/of stilte meditatie buiten.
Indien nodig is er mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek met mij; 
verder is het wenselijk om mee te doen met de kloostervieringen.

16-22 juli 2018, Franciscaanse Stille Retraite bij Trappistinnen, abdij Koningsoord in Arnhem/Oosterbeek. begeleiders Antoinette van Gurp, Kitty Mul, Astrid Roggen


12-18 november 2018, Franciscaanse Stille Retraite bij Trappistinnen Brecht, begeleiders: Antoinette van Gurp, Anne Timmer, John Boon