Begeleiding‎ > ‎

Geestelijke begeleiding

Zou je eens met iemand willen praten over hoe je op geestelijk gebied in het leven staat? Hoe je verder zou kunnen om je spirituele leven te verdiepen?

Velen voelen in onze tijd een diepe behoefte aan spiritualiteit, diepte, aan God beter te leren kennen, meer contact krijgen met de Bron in onszelf en daar vanuit leven. Misschien wil je leren om meer vanuit je hart te leven.

God heeft vele namen en toont zich op vele wijzen. Geestelijke begeleiding biedt de gelegenheid je relatie met God en'of Jezus Christus te onderzoeken en hoe jouw heel eigen relatie met God vorm kan krijgen.

Geestelijke begeleiding bestaat uit een gesprek over wat er gebeurt in je leven en hoe dat met jouw geestelijke weg te maken heeft, door dit in de relatie met God brengen: je ervaringen, vragen, twijfels en andere overdenkingen. Ook kan het gaan over je meditatiepraktijk.  We kijken we vanuit geestelijk oogpunt naar hoe God met jou een weg gaat.

De behoefte aan geestelijke begeleiding kan ontstaan uit verschillende redenen, bijvoorbeeld:
- Je eigen ervaringen met Gods Aanwezigheid of Afwezigheid in je leven; 
- De diepere betekenis onderzoeken van de gebeurtenissen in je leven;

- Een richting vinden in je leven die bij je past;
- Leren om vanuit je hart te leven.
- Willen worden wie je ten diepste bent

Je hoeft geen traditionele gelovige te zijn om behoefte te hebben aan geestelijke begeleiding. De of het Heilige kan op vele manieren ervaren worden, in een religieuze viering of in meditatie en gebed, maar ook in de natuur, kunst, literatuur, poëzie, dromen en in het dagelijks leven. 
God kan buiten jezelf ervaren worden of diep in jezelf. Je kunt deze ervaring vinden in contemplatie en stilte, of in actie en emotie. Je kunt je geraakt voelen bij ingrijpende gebeurtenissen in je leven zoals een geboorte, bij leven en bij sterven.

De kosten van een gesprek zijn inkomensafhankelijk, zal besproken worden in het eerste gesprek. Richtprijs 2019 (richtprijs vanuit de beroepsvereniging) € 40 tot € 70 incl btw. (minder draagkrachtigen in overleg een lager bedrag).

Na een intake gesprek (kosten 25 euro) zullen er een afspraken gemaakt worden in jouw ritme, bijv. eens in de maand. Maar je kunt ook voor een keer komen, of op momenten dat jij het nodig vindt.

Geestelijk begeleidster:

Antoinette van Gurp

In 2001 ben ik afgestudeerd als geestelijk begeleidster aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen en ik ben lid van de vereniging van Geestelijk Begeleiders in Nederland en België: Gaandeweg. http://www.geestelijkebegeleiding.nl/ Ook ben ik opgeleid door Daniël van Egmond, godsdiensfilosoof en ben ik bekend met de Ignatiaanse geestelijke begeleiding. Ik was vier jaar zuster bij de Monastieke communiteit van Jeruzalem in Parijs en Brussel.

Meer informatie: 06 28 86 84 83

of antoinettevangurp@gmail.com