Dobrodošli...

...na strani posvečeni mravljam!!!          

Vas zanimajo mravlje in bi radi opazovali njihovo vsakdanje življenje? Bi jih radi imeli doma pa se bojite, da vam bodo pobegnile in zavzele kuhinjo? Brez panike! Ste na pravem mestu, kajti na tej strani lahko izveste vse o tem, kako jih varno gojiti doma!

 

Mravlje so povsod, vendar jih navadno niti ne opazimo. Upravljajo zemeljski svet in premaknejo več zemlje kot vsi drugi insekti. So dominatorke žuželčje favne, pa vendar jih ekološke knjige komaj omenjajo. Uporabljajo najkompleksnejšo obliko kemičnega sporazumevanja izmed vseh živali, njihova socialna organizacija pa velikokrat služi kot kontrast ali vzor človeški. Pa vendar bo samo eden izmed stotih biologov znal opisati življenski cikel katere izmed vrst. Mravlje brez dvoma predstavljajo višek evolucije insektov, ravno tako kot ljudje predstavljamo višek evolucije pri vretenčarjih.

 

Stran "Moje mravlje" prav gotovo ne bo prinesla novih prelomnih znanstvenih spoznanj na področju mirmekologije (veda o mravljah), ker to niti ni njen namen. Rad pa bi vsem, ki so jim mravlje zanimive in si želijo o njih izvedeti kaj več, približal ta droben svet ter pokazal, kako lahko največkrat skriti svet mravelj prinesete v svoj dom, ga opazujete in pustite, da vas prevzame.