Maa- ja kotitalousseura

                                                                    
Möykyn Maa-ja Kotitalousseura ry.

Seura toimii MöykynHeikkilänjoen ja Leppikylän alueella.

Seura on perustettu vuonna 1931 Möykyn pienviljelijä yhdistyksenä, nimi muutettiin Möykyn maa- ja kotitalousseuraksi myöhemmin


Maa- ja kotitalousseuran talo, Pontela, rakennettiin joitakin vuosia seuran perustamisen jälkeen, vuonna 1938. Pontela on viihtyisä  syntymäpäivien, häiden ym. juhlien ja kokousten pitopaikka.

Viimeisimmän remontin jälkeen (2004) talossa  on suuri ja hieno keittiö,jossa on nykyaikaiset suurtalouskeittiön koneet mm. kiertoilmauuni, haudekattila, tiskikone ja kylmiö. Myös ravintolaa/ruokasalia laajennettiin . Ravintolan puolelle mahtuu isokin seisova pöytä, sekä muutamai ruokapöytiä. Lisäksi on tilava juhlasali, johon mahtuu parisataa henkeä.
WC-tilat ovat siistit ja tilavat.Ulkorakennukseen on tehty tila, jota sahtikämpäksi kutsutaan.

Pontelassa on myös langaton nettiyhteys.
Sekä  äänentoistolaitteet. Ja  leikkikenttä lapsille takapihalla.


Talon käyttö vaihtelee jäsenten aktiivisuuden ja kekseliäisyyden mukaan ja on tärkeä harratus- ja kokoontumispaikka kyläläisille. Seuran toiminta ja kökkähenki mahdollistaa pienten kylien suurelta tuntuvien tapahtumien järjestämisen ja  lisää osaltaan yhteisöllisyyden  ja me hengen tuntua, jota vain maalla voi tuntea.

Kesäisin pidettävä kirpputori on yksi suurimmista tapahtumista, joka kökkätyöllä järjestetään. Silloin talo täyttyy  muutamaksi viikoksi tavaroista ja ihmisistä.


Vuokrauksen myötä talon käyttö on mahdollista myös muille kuin seuran jäsenille.

 

Osoite: Kauhajoentie 673