PATROON TEKENEN

Kies voor een patroontekenopleiding als je niet afhankelijk wilt
zijn van de modebladen of toch nét iets anders wilt. Je leert 
maatkleding maken.Bij mij kun je deze opleiding volgen t/m 
lerares. Het is een  opleiding van het Instituut Cuppens-Geurs
waarvoor je jaarlijks examen kunt doen.

BEGINCURSUS
Met deze cursus begin je de opleiding van Instituut Cuppens-Geurs. Tijdens de cursus leer je basispatronen aanpassen op je eigen maat. Je maakt een technieken map met naden, zakken en kragen. Zo maak je een mooi naslagwerk voor jezelf. Voor het examen maak je een rok, blouse, broek en een jurk. Dit show je op de presentatie van  Cuppens-Geurs.
 
 
COSTUMIÈRE
Hier leer je zelf op maat tekenen zonder basispatronen.
De technieken map wordt uitgebreid met zakken, splitten en kragen die wat meer ervaring van de naaister vragen. 

Je maakt een jurk, pyjama en een jas of jack op een kindermaat. Voor jezelf maak je een pantalon, jack of parka en een blouse. De stoffen moeten goed bij elkaar passen zodat je tijdens de presentatie op het examen een mooie combinatie van kledingstukken draagt.
COUPEUSE
Je hebt nu ervaring met het zelf tekenen van eenvoudige patronen, dit gaan we verder uitbouwen. Je leert allerlei patronen maken van rokken, mouwen en broeken. Maar ook colbertjes en mantels leer je tekenen. Je gaat veel dieper in op de stof zodat je voor je examen goed in staat bent de vereiste kledingstukken te naaien. Je gaat veel kleding maken, waaronder twee colbertjes en een mantel. De technieken map wordt weer uitgebreid. Aan het eind van deze opleiding show  je tijdens de presentatie op het examen jouw keus uit de collectie die je getekend en genaaid hebt. Na het behalen van dit diploma ben je coupeuse!
 

 

MODEVAKTEKENEN
Dit onderdeel van de opleiding bestaat voornamelijk uit tekenen. We leren je zo te kijken naar kleding, dat je er zelf een patroon van kunt maken.  
Als je deze opleiding doorlopen hebt kun je je eigen stijl ontwikkelen en tekenen wat je zelf bedenkt, of in de winkel ziet hangen.Tijdens de presentatie op het examen draag je je eigen creatie.
LERARES
Om lerares te worden maak je naast colbertjes en een mantel ook een trouwjurk en een paardrijkostuum. 
Daarnaast loop je stage bij een lerares, zodat je leert hoe je de geleerde stof over kunt brengen op cursisten.
Na het behalen van dit diploma mag je je aansluiten bij het Instituut Cuppens-Geurs en een eigen modevakschool beginnen.
Een ideale manier om van je hobby je beroep te maken!