iOS-sovellukset‎ > ‎

Videostreamaus

Videostreamaus

  • Bambuser - Live-/privaattivideokuvaa lähettävä sovellus. Kirjautuminen kanavakohtaisesti. Videokuvaa voidaan lähettää myöskin siis yksityisesti, jotka videot voi jälkeenpäin käydä muuttamassa julkisiksi osoitteessa bambuser.com. VIDEO.
Bambuser-sovellus lienee yksi laajimmin mobiilivälineissä tuetuista sovelluksista. Tuki on olemassa noin 500 laitteeseen. Sovellus on luotu videoiden suoralähetykseen. Mobiilisovellus itsessään on erityisen helppokäyttöinen. Samoin selainpohjainen kanavahallinta on yksinkertainen käyttää. Mobiililaitteella videostreamaus onnistuu esiasetusten jälkeen (tehdään ensimmäisen käyttökerran yhteydessä, muutettavissa milloin vain asetuksista). Esiasetuksissa määritellään kanava (kanava pitää luoda ensin selaimen kautta osoitteessa bambuser.com), jonne videokuva tallennetaan. Video ei tallennu mobiililaitteelle. 

Tallennuksen aloittamisen aikana ja tallennuksen ajan mobiililaite pitää olla yhteydessä verkkoon, jotta LIVE-lähetys onnistuu hyvin. 3G-yhteyskin käy. Video lähetetään suoraan omalle kanavalle (kanava määritellään asetuksista). Mikäli datayhteys hiipuu tai pätkii, videokuvaus ei välttämättä katkea, vaan sovellus tallentaa videon mobiililaitteen muistille. Mikäli yhteys katkeaa kokonaan lähetyksen aikana, katkeaa myöskin videon tallennus - pienellä viiveellä. Yhteyden palattua käyttäjä voi ladata videon kanavalle jälkikäteen sovelluksesta. Videostreamauksen aloittaminen vaatii siis datayhteyden, mutta yhteys voi olla heikkokin, jotta videointi voidaan suorittaa loppuun.

Videoinnin aikana sovelluksen alareunassa lukee videolähetyksen tila (yhteyden tila) prosentteina (streaming health) ja seuraajien määrä (viewers). Näin kuvaaja tietää mm. lähetyksen suosion heti.

Pedagogisia käyttöideoita:
  • Uutisreportteritoiminnan harjoitteleminen koulussa.
  • Koulun tapahtumien suoratoisto.
  • Luokan toiminnan esiinnostaminen, projektien kuvaaminen.
  • Koulun oma TV-kanava.
  • Videokuvan tallentamisen paikka, josta voidaan tehdä videokuvaupotuksia vaikka koulun verkkosivuille. 
Muita videostreamaukseen sopivia sovelluksia:
  • Capture - Youtube (Google-tili)
  • Dreambroker (selainpohjainen videopalvelu, jossa ei tosin voi lähettää LIVE-kuvaa. Palveluun voi ladata kuvattua materiaalia. Myöskin ruudulla tapahtuvaa toimintaa voi nauhoittaa ja mikittää ääntä samalla - näin on helppo tehdä esim. opastusvideoita.)
  • Color - Livestreamaus sovellus, joka liitetään facebook-tiliin. Voit lähettää livekuvaa suoraan aikajanallesi.
  • UbiCast livebroadcast - Kokonaisvaltainen ratkaisu mm. verkkovideon tuottamiseen.