iOS-sovellukset‎ > ‎

Liikunta ja terveys

Liikunta

  • Jungle race - selainpohjainen käyttöliittymä, vielä toistaiseksi (toimii kaikissa käyttöjärjestelmissä) .
Jungle race on liikuntapeli. Se on karttapohjainen peli, jossa saalistetaan liikkuvia hedelmiä oikeasti liikkumalla mobiilivälineen kanssa liikkuvien hedelmien perässä. Sivustolla ensimmäisellä kerralla sisään kirjauduttaessa valitaan nimimerkki ja salasana, hyväksytään käyttöehdot ja valitaan jungle race (junior race on peli, joka luodaan maksullisella puolella). Sisään kirjautumisen jälkeen avautuu henkilökohtaiset pelitiedot, jossa on nähtävillä oman profiilin mukainen peliinformaatio ja -data seitsemän viimeisen päivän ajalta. Sieltä näkee myös pelidatan TOP10 -liikkujat.

Jungle racea pääsee pelaamaan pelitietosivulta klikkaamalla PLAY-nappulaa. Avautuu uusi sivu, jossa latautuu reaaliaikainen karttanäkymä oman GPS-sijainnin mukaan. Karttapohjalle ilmestyy viisi hedelmää, jotka liikkuvat kartalla - kukin omaa nopeuttaan. Kaikilla eri hedelmillä on oma nopeutensa. Banaanit ovat ainoastaan liikkumattomia eli paikallaan olevia hedelmiä. Viinirypäleet kulkevat kovinta vauhtia. Ne etenevät n. 15km/h. Kullakin hedelmällä on suuntansa. Ne eivät kulje samaan suuntaan. Kun jonkun kartalla olevista hedelmistä saa kiinni (menemällä hedelmän kulkureitille ja osumalla hedelmään), se katoaa ja tilalle syntyy hetken päästä uusi hedelmä. Mikäli pelissä on useampia pelaajia samalla kartta-alueella, haalivat kaikki samoja hedelmiä. Näin hedelmistä voi tulla hetkellisesti pulaa, mikäli alueella on useampia pelaajia samanaikaisesti (yli viisi pelaajaa). Tämä myöskin hankaloittaa pelissä hedelmien keräämistä, jolloin haaste kasvaa.

Pelissä kustakin hedelmästä saa tietyn pistemäärän. Pelikerran aikana tulisi kerätä kaikki viisi erilaista hedelmää, jotta peli on pelattu. Kerätyt hedelmät näkyvät peliruudun alalaidassa. Alimpana näkyvät myöskin kaksi mittaria: Fruit power (kerättyjen hedelmien antama pistemäärä) ja total energy (kerättyjen hedelmien antama pistemäärä suhteutettuna aikaan). Mittarien vieressä näkyvät myöskin kulutettu aika ja kuljettu matka. 

Pelin pelaamisen ja hedelmien keräämisen jälkeen voi palata BACK-nappulaa painamalla pelidatasivulle. Tätä kautta näkee oman pelin tulokset. Vieressä oikealla on jariha-käyttäjän pelidata viikon ajalta.

Peliä pelattaessa on huomattava, että iOS-laitteissa Wifi-yhteys on katkaistava ennen pelin aloittamista. Muutoin peli pätkii, koska laite hakee koko ajan lähellä olevia wifi-reitittimiä. Toimii siis 3G-yhteydellä. Langattomassa verkossa peli pelaaminen on lähes mahdotonta, koska sijaintitieto on puutteellinen ja GPS-sijainti heittelee kartalle. Tällöin pelaaja ei voi navigoitua oikein.
Pedagogisia käyttöideoita:
  • Liikuntatunnilla juoksukunnon harjoittaminen.
  • Kartanluvun ja kaupunkisuunnistustaidon harjoittaminen.
  • Välituntiliikunta.
  • Looginen päättelyharjoitus. Mistä hedelmät kannattaa hakea? Mistä hedelmästä hyötyy? Hedelmien liikeradan hahmottaminen.
  • Koulun avoimet ovet-päivä. Ohjelmanumero lapsille ja lasten vanhemmille, jossa peliä voi pelata joukkueina. 
Muita liikuntaan sopivia sovelluksia:

Terveys