iOS-sovellukset‎ > ‎

Äänen tallennus

Äänentallennukseen hyvin istuva sovellus on Applen oma GarageBand. Sovelluksella voi tallentaa moniraitanauhoituksia. Äänien säätäminen on helppoa. Äänien nauhoittaminen on yksinkertaista. 

Samalla kun ääniä nauhoittelee, saattaa jäädä koukkuun myös laajemmin musiikin tekemiseen. Sovellus on koukuttava ja erittäin helppo käyttää. Tästä lisää kohdasta musiikin tuottaminen.

Oikealla kuvassa ääniraidat ovat näkyvillä iPadin näytöllä. Mikitetty ääniraita on seitsemäntenä (ylhäältä laskettuna) näkyvän mikkikuvakkeen kohdalla. Raidat tulevat listalle sitä mukaa kun uusia tallennuksia tehdään. Huonot äänitteet voi poistaa klikkaamalla raitaa (raidan päälle ilmestyy kuvake "poista raita").

Asetuksista voi säätää äänen tasoja. Äänien päälle voi liimata myöskin efektejä. Äänityksien työstöä voi jatkaa myös Mac-tietokoneelle asennetulla GarageBand-ohjelmalla. 

Valmiin äänitteen voi tallentaa vaikkapa kameran rullalle ja sitä voi käyttää sellaisissa sovelluksissa, joissa voi käyttää äänitiedostoja, esim. videoeditointi, monitoimityökalut... jne.

Pedagogisia käyttöideoita:
  • Äänitysharjoitus, esim. kielten opiskelu (puheen äänittäminen)
  • Selostus, äidinkieli (urheiluselostaminen)
  • Ympäröivän äänimaiseman havainnointi ja taltioiminen
  • Äänimaiseman rakentaminen erilaisista äänistä
  • Äänen tutkiminen fysikaalisena ilmiönä 
Muita äänen tallennukseen sopivia sovelluksia: