Applen laitteilla toimivat iOS-käyttöjärjestelmälle luodut sovellukset. Sovellukset ovat ladattavissa AppStoressa. Mikäli haluat hankkia maksullisia sovelluksia, ja käytät iTunes-lahjakortteja maksuvälineenä, toimi näin. (Luottokorttimaksu on myös mahdollinen.) Lisäksi oppilaitoskäytössä VPP ja esim. AirWatch-hallinnointijärjestelmä mahdollistaa isojen määrien helpomman hallinnan. VPP:n käyttö tarjoaa isojen sovellusmäärien ostajalle halvemmat hinnat.

Sovellukset on listattu käyttötarkoituksen mukaan. Osa sovelluksista sopii moneen kategoriaan. Ne onkin sijoitettu niihin kategoihin, joihin ne luontevasti kuuluvat. iOS-sovelluksissa tuotetut tiedostot on käytettävissä hyvin usein sovellusten kesken ristiin. Esimerkiksi elokuvatiedoston voi lisätä tekstityökaluun ja päinvastoin tai kuvat voidaan lisätä elokuvaan. Monitoimityökaluissa toiminnot ovat monipuolisimmat. Ne osaavat lukea ja muokata useimpia iOS-sovellusten luomia tiedostoja. Sovellusten sekakäyttö on siis sallittua, jopa suotavaa! Applen omien sovellusten ohjeet löytyvät täältä ja niillä (Pages, Numbers ja Keynote) tuotetun materiaalin jatkokäyttö onnistuu selaimella iCloudissa (kirjaudutaan AppleID:llä).

Kustakin kategoriasta on esitelty yksi hyväksi havaitsemamme sovellus ja sen pedagogiselle käytölle on ideoitu ainakin viisi mahdollisuutta. Muitakin sovelluksia on listattu jokaisen kategorian alle esimerkinomaisesti. Lista täydentyy ylhäältä alas päin ja elää jatkuvasti.
Lisäksi Jukka Kilpiän tuottama hyvinkin kattava materiaalipaketti iPadin opetuskäyttöä varten löytyy täältä.

Sovellusten ohessa on linkattuja videoita niiden käytöstä. Klikkaamalla kohtaa VIDEO, pääset katsomaan videota. Videot ovat editoimattomia "suoria käyttökokemusotoksia" sovelluksista. Alla esimerkkivideo Bambuser-sovelluksen käytöstä livestreamauksessa.

Alisivut (33): Näytä kaikki