Welkom op mijn site over de Zaandam Giants

Mijn naam is Marco en ben een oud speler van de Zaandam Giants #61


Samen met oud spelers of aanhang ben ik op zoek naar beeld, media materiaal van die tijd
heb jij nog filmpjes krantenknipsels foto`s uit die tijd stuur ze door mij en ik zorg dat het op de site komt.

Zaandam Giants was een American Football vereniging dat werd opgericht begin 1987 en speelde aanvankelijk in het Zaandamse In het Veldpark. Al spoedig werd er verhuisd naar de oude veld van honk en softbalclub Odiz Frogs en in 1988 naar het terrein van de toenmalige voetbalvereniging ZFC. Zij deelden de kantine en het veld met voetbal vereniging Turk Spor  In het tweede jaar van zijn bestaan dwong Zaandam Giants promotie naar de eerste divisie af. De vereniging had in 1990 ongeveer 50 leden.


In 1993 wisten de Giants de Finale te behalen door te winnen van Rotterdam Trojans, De Giants moesten het opnemen in de finale tegen het sterke Tilburg Steelers en werd gespeeld op het veld van de Zoetermeer Black Angels.
De finale verliep stroef en de Giants kwamen ook voor de have time achter te staan. Door een flinke peptalk door de coach Karel Struijs kwamen we het derde kwart eindelijk op gang. Met een eindstand van 20 - 26 wonnen de Giants de lang verwachte overwinning en werden onverslagen
Nederlands Kampioen 1993.
De Giants promoveerden naar de eredivisie, dat was natuurlijk het mooiste nieuws. Maar wat minder mooi was is dat halven wegen het seizoen
de Giants in zwaar water kwam de leden lieten het afweten en stopten met de sport. De leden die er nog waren en nog zin hadden om te spelen moesten met wedstrijden vaak dubbel spelen wat erg zwaar was.
Uiteindelijk stopten De Giants met spelen tijdens de playoffs, dit..was een moeilijke beslissing we speelden die dag tegen de Steelers omdat wij stopten gingen zij door.

DAT WAS HET EINDE VAN HET TIJDPERK ZAANDAM GIANTS 


Om foto`s of ander materiaal te sturen dit is mijn Email:

m.lijesen@gmail.com


Subpagina''s (1): Media berichten