NK MLADOST PURAČIĆ Mladost Puračić
D
a postoji druga  tradicija sporta u Puračiću, govori podatak da su još za vrijeme austrougarske vladavine u ovom mjestu postojali teniski tereni, kuglana i boćanje.

U Puračkoj arhivi stoji da je od 1909. godine u Puračiću djelovalo Srpsko gimnastičko društvo "Soko". U to vrijeme bili su popularni i učestvovali su na svim važnijim takmičenjima, koja su se tada održavala u centralnoj Evropi i na sjevernom dijelu Balkana. U galeriji portreta u Puračiću postoje slike sa takmičenja Puračkih gimnastičara iz 1909, 1910, i 1911. godine. Prvu loptu u Puračić donio je Johan Cimerman, 1901. godine, kojom se igrao nogomet ali nije bio osnovan klub sve do 1911. godine. Kada je osnovan NK Obućar, koji je egzistirao do 1941. godine.

Tada je osnovan NK Ozren, do osnivanja NK Mladost 1947. godine koji postoji i danas. NK Mladost uvijek je stvarao vrhunske igrače kao što su: Adil Ćosićkić - Ale, Mirnes Zahirović, Esad Fatušić, Šabanović i dr. U sezoni 1998/99 NK Mladost je ušla u prvu B ligu BIH. Sad je u prvoj kantonalnoj ligi TK. Vjerni navijači Mladosti sebe nazivaju "Akrepi ", a pored Akrepa Puračić ima i grupu mladića i djevojaka koji su članovi najjače navijačke ekipe "BH Fanaticos" i koji su uvijek uz sve BH reprezentacije.

1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011U Nastavku su wallpaperi od NK Mladost Puračić:PURAČIĆ JE NOVI ŠAMPION

ŠAMPIONI NK MLADOS PURAČIĆ

NK MLADOST PURAČIĆ JE ŠAMPION


NK MLADOST PURAČIĆ PLAVI WALLPAPER


FK MLADOST PURAČIĆ CRVENI WALLPAPER


NK MLADOST PURAČIĆ NOVI REDIZAJNIRANI GRB WALLPAPER NOVA POZADINA ZA DESKTOP NK MLADOST PLAVO BIJELI PLAVO BIJELA ČARŠIJA ČARŠIJU
Mladost puračić grb logo wallpaper novi 2010 2011 2012PURAČIĆU JEDINI MI ZA TEBE ŽIVIMO SAMO TEBE VOLIMO I TEBI SE DIVIMO. A KAD DOĐU NEVOLJE I KAD DOĐE TUGA, UVJEK ĆE TE VOLJETI AKREPI SA JUGA.

PURAČIĆU ALE ALE ALE PURAČIĆU OLE OLE OLE

OKO SPREČE HLADNE VODE, ŠAMPIONI KOLO VODE

PURAČIĆ JE ČARŠIJA ČARŠIJA ČARŠIJA   AKREPI AKREPI AKREPI MIRZA MUJKIC MIRZA MUJKIĆ MIRZA MUJKIĆ MIRZA MUJKIĆ MLADOSTI MOJA LJUBAVI O TEBI SANJAM O TEBI PJEVAM, SAMO TEBE VOLIM JA

VOLIM TE MLADOST! VOLIM TE MLADOST

BIĆE MLADOST NOVI ŠAMPION JOJ JOJ JOJ JOJOJOJ IOIOIOI NK DSK DEVETAK PURACIC LUKAVAC PROKOSOVICI GROBARI PARTIZAN PROKOSOVICI DSK DEVETAK DEVETACKI SPORTSKI KLUB DSK ALE LUKAVAC TUYLA SARAJEVO MODRAC TURIJA SPANIJA FRANCUSKA BONA I HERCEGOVINA AUSTRAIJA AUSTRALIJA TUNGUZIJA

MLADOST IZ PURAČIĆA IGRA DOIGRAVANJE NA TUŠNJU PROTIV DOBOJ ISTOKA

MLADOST PURAČIĆ POZADINE WALLPAPERI ZA RAČUNAR GRB MLADOST PURAČIĆ REDIZAJNIRANI GRB MLADOST PURAČIĆ MAGIRUS MAGIRUS - NA *****!

MLADOSTI MOJA LJUBAVI

Mladost iz puračića osvojila šampionsku titulu

UG-NVO Purča Bosanski: "U Puračiću se dešava surovi ekocid”

U Puračiću se već nekoliko dana dešava surovi ekocid, saopćeno je iz Udruženja građana – NVO "Purča Bosanski”. Naime, pod pokroviteljstvom JP "Šume Tuzlanskog kantona”, u parku Hrastik u Puračiću obavlja se sječa džinovskih stabala hrastovog drveta.

Tim povodom, u četvrtak je u ovoj Mjesnoj zajednici održan protest mještana, kako bi se zaustavila potpuna sječa. Prema nezvaničnim informacijama, do sada je posječeno stotinjak stabala.

Iz UG-NVO "Purča Bosanski” pozivaju sve one koji mogu pomoći da se uključe u akciju zaustavljanja potpunog egzodusa parka "Hrastik” u Puračiću.

NK Mladost iz Puračića prvak je Prve nogometne lige Tuzlanskog kantona – Jug. Dramatična završnica prvenstva u ovom rangu takmičenja završena je za ekipu iz Puračića na najbolji mogući način i to nakon što u posljednjem, 26. kolu na utakmicu nije doputovala ekipa Husinskog rudara, te je ova utakmica registrovana službenim rezultatom od 3-0 u korist domaćina.

S druge strane njihov glavni konkurent, ekipa koja je skoro cijelim tokom prvenstva bila lider na tabeli – NK Prokosović, poražena je u Banović Selu od ekipe Vrane rezultatom 1-0 i tako propustila priliku da se plasira u razigravanje za ulazak u Drugu nogometnu ligu F BiH-Sjever.

Fudbalerima, stručnom štabu i Upravnom odboru NK Mladost Puračić upućujemo iskrene čestitke u povodu osvajanja šampionske titule i želimo im puno sreće u razigravanju koje će na stadionu Tušanj u Tuzli odigrati sa prvakom Prve nogometne lige TK-Sjever, odnosno ekipom Doboj Jug.

Termin odigravanja ovog susreta bit će naknadno objavljen.

Rezultati 26. kola Prve nogometne lige TK-Jug
Željezničar Dobošnica - Svatovac Poljice 1 : 0
Vrana Banović Selo - Prokosovići 1 : 0
Rudar Bukinje - Teočak 1 : 0
OFK Sloga Sapna - DSK Devetak 5 : 2
Mladost Puračić - Husinski Rudar 3 : 0 (nije odigrano)
Gornji Rainci - Mladost 78 Vukovije 1 : 1