Főoldal

Bemutatkozás, céljaink

Ez a programsorozat 2010. novemberében indult, akkor még a Tatabányai Városi Könyvtár és az MKE Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének együttműködésével. Mostanra úgy tűnik, véget ért. Kezdetben évente négy alkalommal tartottunk rendezvényeket. Eleinte csupán megyénk könyvtáraiból vártuk az informatikai feladatokat ellátó kollégákat, 2011. őszétől már a megyehatáron túlról is invitáltunk résztvevőket a Katalist segítségével. Habár az eltelt idő során történt néhány változás e szakmai szerveződés életében, céljaink a kezdetektől változatlanok maradtak:

  • Új dimenziót adni szakmai kapcsolatainknak: mozgósítani azokat a kiaknázatlan erőforrásokat, amelyek kollégáinkban rejlenek. Barátságos környezetben, oldott hangulatban meghallgatni, megvitatni egymás ötleteit, javaslatait, amelyre a formális továbbképzéseken nem nyílik lehetőség.
  • Friss, megújult szemlélettel hozzátenni valamit az általunk gondozott honlapok tartalmi és technikai megoldásaihoz. Online látogatóink ugyanis túlnyomórészt ezeken a csatornákon keresztül ítélik meg az adott szervezet munkáját, hasznosságát.
  • Megismerni alternatív megoldásokat a honlapszerkesztés és az alkalmazott szoftverek sokszínű palettájáról.
  • Bemutatni olyan platformsemleges megoldásokat, amelyeket bárki hasznosíthat – függetlenül az alkalmazott szerkesztő programjától (pl. gadgetek, widgetek, egyéni kereső, naptár stb.)
  • És végül, de nem utolsó sorban: teret kínálni intézményeken átnyúló tapasztalatcserére. Megosztani egymással sikereinket, felfedezéseinket, problémáinkat, kudarcainkat és dilemmáinkat.

2010. novembere óta szélesebb körből merítettük témáinkat. Immár napirendre tűzünk és megvizsgálunk több aspektusból egyéb, olyan számítógép-használathoz kapcsolódó dolgokat, amelyek szintén részei a mindennapi könyvtári gyakorlatnak.

 

A rendezvények helyszíne, megközelítése, térkép

 

Helyszín:Tatabánya, Népház u. 5.
Eddig minden alkalommal Tatabányán, a Városi Könyvtár központi könyvtárában voltak a workshopok. A helyszínen lehetősége van a résztvevőknek saját laptop használatára vezeték nélküli internettel. Közlekedési információkat találnak a következő linkre kattintva: http://www.vktatabanya.hu/Honlapok/Kozpont.htm A térkép a pontos helyszínt mutatja.

József Attila Megyei és Városi Könyvtár Népház Úti Fiókkönyvtára

  
Comments