Naša misija

U ovoj rubrici predstavit ćemo vam naše projekte koji se odvijaju paralelno sa seminarima:

Svećenička formacija u Gani (Afrika)

Gradnja crkve u Gani (Afrika)

U Bibliji piše:

Evanđelje po Marku 16,15-18

Tada im reče:"Idite u sav svijet i propovijedajte evanđelje svim stvorenjima! Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se; a tko ne uzvjeruje, osudit će se. One koji vjeruju pratit će ova čudesa: u moje ime izgonit će đavle, govorit će novim jezicima. Uzimat će zmije u ruke i ako otrov smrtonosan popiju, neće im nauditi. Na bolesnike će stavljati ruke i oni će ozdravljati.

U Katekizmu Katoličke Crkve piše:

905: Laici ispunjuju svoje proročko poslanje i evangelizacijom, tojest navješćujući Krista "svjedočanstvom života i riječju". To propovijedanje Evanđelja po laicima "dobiva neku specifičnu notu i osobitu uspješnost po tome što se vrši u običnim prilikama svijeta". ... Taj apostolat nije samo u svjedočanstvu života: pravi apostol traži priliku da Krista navješćuje riječima, bilo nevjerujućima (...) bilo vjernicima.

Postoji Pismo Pape Benedikta XVI od 30.09.2010. VERBUM DOMINI... Kad prevedemo pismo na Hrvatski jezik, objavit ćemo ga na internet stranici.

U EVANGELII NUNTIANDI APOSTOLSKI NAGOVOR O EVANGELIZACIJI U SUVREMENOM SVIJETU od PAPA PAVAO VI.

ČASNOJ BRAĆI I PREDRAGIM SINOVIMA piše:

Laici koje njihovo posebno zvanje stavlja usred svijeta i pred najraznolikije vremenite zadaće, upravo tu moraju izvršiti jedan naročit oblik evangelizacije. Vlastito polje njihova evangelizacijskog rada je veliki i složeni svijet politike, društvenog života, gospodarskih odnosa, ali i svijet kulture, znanosti, umjetnosti, međunarodnog života, sredstava društvenog priopćivanja, pa neke druge stvarnosti otvorene evangelizaciji kao što je ljubav, obitelj, odgoj djece i mladeži, stručni rad, ljudska patnja.

Već od jutra Pedesetnice — prvih Duhova, Crkva je prihvatila, kao osnovni program koji je primila od svog Utemeljitelja, objaviti Isusa Krista i njegovo Evanđelje onima koji za njih ne znaju. Sav Novi Zavjet a posebno Djela apostolska svjedoče o izuzetnom i u neku ruku uzornom misionarskom nastojanju koje će nakon toga dati obilježje cjelokupnoj povijesti Crkve.

U dvadeset stoljeća povijesti, od vremena na vrijeme, kršćanska pokoljenja susretala su se s raznim zaprekama koje su ometale to općenito poslanje.

Događa se i u naše dane da se navjestitelji Božje Riječi lišavaju svojih prava, da su progonjeni, ugroženi i uklanjani s jednoga jedinog razloga što propovijedaju Isusa Krista i njegovo Evanđelje. No Mi se nadamo da će unatoč tolikim žalosnim iskušenjima djelo tih apostola u svim dijelovima svijeta biti izvršeno.

>>> www.vatican.va