00. Prima Pagina - Repere Site / First Page - Site Orientation / Site HighlightsThis page have a Partial English Version.

Note: The English Version of the Site is Under Construction, but you can find some pages or texts Translated in English, better then Google Translator Results.

The Fact that Translated Text can be Founded on a page, at the Bottom of it, is mentioned HERE, at the beginning of the page. To rich the English Version keep pressed CTRL+F in your WebBrowser and Type: "English Version". Then press Next until you find - English Version - written with big red letters on the center of the page.

See few words in English with more details, after the picture below.Miscarea Tehnocrata - Romania Noua !

- Site Oficial -

(Rationalismul in Politica si Reformarea Romaniei)Sociologie Politica / Comentarii si Analize Socio-Politice

Ne puteti Gasi Usor pe Internet folosind motorul de cautare Google:

Tastati la Cautare: "Miscarea Tehnocrata"


The New Technocratical Movement / The Modern Political Technocracy - NeoTechnocracy Concepts / Manual / Tutorial / Ideology

- this site is in Romanian Language


Some pages have English Version - See the Top of this page.

If you want to translate text from this site that is not yet translated in English or Other Language, you can use:

http://translate.google.com

1. http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fsites.google.com%2Fsite%2Fmiscareatehnocrata%2F&sl=ro&tl=en

2. or you can browse web pages using Google Chrome Browser (Google Chrome has builtin language translator) - Download Google Chrome

Note: The automatic translation is not perfect. Please ask for informations at partidultehnocrat [at] gmail.com or on our facebook account (Miscarea Tehnocrata)


Miscarea Tehnocrata Romania Noastra

Vizitati:Manual/Tutorial/Indreptar de Ideologie Neo-Tehnocrata/Tehnocratie Politica Moderna


Tehnocratia Politica - O Ideologie Moderna ce Reprezinta Individul/Cetateanul si Interesul Public
 
Nota: Probeme de Comunicare care apar la Un Prim Cotact cu Miscarea Tehnocrata:

La un prim contact cu Miscarea Tehnocrata si deci cu Ideologia Tehnocrata Moderna sau Neo-Tehnocrata, exista tendinta naturala a oamenilor de a percepe Miscarea Tehnocrata si Ideologia Tehnocrata Moderna, prin prisma vechilor concepte de tehnocratie, acest lucru nefiind deloc productiv, deoarece aceste concepte de tehnocratie, nu contin referiri esentiale la diferite notiuni si abordari descrise in Ideologia Tehnocratica Moderna/Neo-Tehnocratie.
 
Va rugam sa va documentati pe acest site, inainte de a face comentarii, pentru a va lamuri si a intelege exact ceea ce promovam noi si diferentele dintre Ideologia Tehnocratica Moderna/Neo-Tehnocrata, bazata pe Conceptul de Tehnocratie Politica si alte Ideologii Tehnocrate elaborate anterior.
 
 
 
 
 

 
Descrierea Tehnocratiei Moderne/NeoTehnocratiei
 
 
 
 
Introducere 
 
 
Miscarea Tehnocrata, este o Miscare Politica Noua, bazata pe o Ideologie Aparuta Recent (2005-2009), numita Ideologia Tehnocrata Moderna sau Neo-Tehnocratie, tocmai pentru a fi diferentiata de alte abordari ideologice tehnocrate, aparute in decursul timpului. Aceasta noua doctrina/ideologie tehnocrata (neo-tehnocratia), repezinta o abordare globala cu totul noua/diferita si din cu totul alt unghi, a conceptului de tehnocratie, neavind  nici o legatura cu tehnocratia americana (numita pe site pentru diferentiere ca "vechea tehnocratie" - va fi descrisa succint mai jos) sau cu "reforma tehnocrata" din Argentina, soldata cu criza/revolutia/manifestarile violente din 2001.
 

 
Nota0: In cazul "reformei tehnocrate" din Argentina, a fost vorba in fapt, nu de venirea tehnocratilor la putere (indiferent de ideologia tehnocrata invocata), ci de venirea unor mari interese de afaceri la putere (bancherii), tehnocratia fiind folosita doar ca acoperire.

 
Nota1: Bancherii sint o combinatie, la limita, de functionari istitutionali si oameni de afaceri, motiv pentru care adesea/uneori sint/pot fi denumiti tehnocrati, mai mult sau mai putin corect; Etichetarea bancherilor ca tehnocrati, poate fi uneori corecta, pentru ca acestia sint de obicei buni profesionisti in domeniile economic si financiar, dar numai in masura in care acestia, respecta etica ideologiei tehnocrate, si anume aceea de a servi interesul public si nu interese de afaceri icompatibile cu interesul public.
 
Ideologia Tehnocrata in general trebuie respectata in Litera dar si in Spiritul ei, si nu trebuie folosita pentru a justifica accesul la putere a unor mari interese de afaceri, care desigur intra in conflict de interese cu interesul public si cu pozitia de deminitate publica.
 
Aparitia Ideologiei Neo-Tehnocrate, este urmarea/consecinta fireasca/rezultatul unui studiu atent al mediului si problemelor care apar in mediul Socio-Politic actual.
 
Ideologia Tehnocrata Moderna sau NeoTehnocrata, este o Ideologie Corecta, Coerenta, Pozitiva si Constructiva, care pledeaza pentru ordine democratica, liniste si pace sociala, necesare, pentru evolutia coerenta, pozitiva si constructiva, a unui mediu socio-politic, util si productiv pentru societate.
 

 
Ideologia Neo-Tehnocrata/NeoTehnocratia/Tehnocratia Politica Moderna reprezinta o noua modalitate de aplicare a Tehnocratiei in Politica, modalitate care sa faca fata provocarilor societatii moderne.
 
Nota2: Ideologia Tehnocratica Moderna, este diferita de abordarea tehnocratiei americane, sau de ceea ce intelegem in mod curent prin tehnocratie/tehnocrati in politica.
 
 Tehnocratia in sensul general acceptat acum, este in fapt o portita de scapare pentru clasa politica/politicieni in general, pentru a scoate castanele din foc, atunci cind nu mai exista solutii politice pentru investirea unui guvern. Practic se arunca responsabilitatea pe "umerii"/in circa ... unei solutii "minune"/buna la toate/de tip panaceu universal ... guvernul de tehnocrati. In acceptiunea actuala a termenului, "tehnocrat" se refera in mod limitativ strict la sensul de tehnicieni/functionari tehnici, apreciati pentru calitatile lor vizibile (tehnicieni/specialisti + lipsa de apartenenta politica). Asa cum spune intr-un articol analistul economic Ionut Popescu, acesti specialisti/tehnicieni (numiti tehnocrati), capata o imagine publica de solutie salvatoare de tip "Dumnezeu-Medicament Universal" fara personalitate politica/apolitic (fara tata, fara mama), care poate rezolva totul stiintific, fara dureri si suferinte, si fara a supara pe cineva (oamenii providentiali care impaca si capra si varza si scot castanele din foc). Este pina la urma, vorba de un mit, pentru ca acest lucru nu este posibil, tot factorul politic (care detine pirghiile puterii) fiind cel care ia deciziile importante intr-un mod mascat si aruncind responsabilitatea pe acesti tehnocrati, care devin doar niste marionete, aruncate in jocul politic pentru a distrage atentia populatiei si a linisti valurile devenite prea mari, mai ales in vremuri de criza.
 
Politicienii odata ajunsi la putere, indiferent daca au competentele necesare pentru a decide intr-o tara sau nu, nu vor ceda niciodata puterea politica altora, indiferent cine ar fi acestia, mai ales daca sint buni profesinisti si ar putea face treaba mai buna decit ei, pntru ca aceasta situatie i-ar pune in inferioritate si l-ar deteriora imaginea publica.
 
Profesionistii/specialistii/tehnicienii tehnocrati ar putea sa inerce sa acceada la putere/sa intre in jocul politic, eventual formind un partid tehnocrat, dar in nici un caz nu vor primi puterea pe gratis, de la ceilalti oameni politici, decit cel mult, pentru o solutie de moment si o miscare cosmetica, necesara clasei politice pentru a iesi din incurcatura.
 
Nota3: Atentie! Nu faceti eroarea de a confunda/pune egal intre Specialistii/Tehnicienii Tehnocrati (apolitici si deobicei neinteresati si nepriceputi in jocul politic !) si Politicienii Tehnocrati, la care se face referire pe acest site !, care sint descrisi in cadrul Ideologiei Neo-Tehnocrate/NeoTehnocratice. Intre Politicienii Tehnocrati, ce fac parte din Conceptul de Tehnocratie Politica, Concept aparut Recent in analizele/studiile politice si Conceptele/Notiunile de Politician si Tehnocrat in Acceptiunea General Aceeptata acum, este o mare diferenta si este Imperativ Necesar ca acest lucru sa Fie clar pentru Toata Lumea !
 
 
Trei Concepte Diferite in Politica:
 
Definitie/Dictionar Explicativ de Terminologie Politica si Exemplificare pentru: Politician, Tehnocrat si Politcian Tehnocrat
 
A. Politician in acceptiunea Actuala General Acceptata (om politic format din mers, cu sau fara calitati/aptitdini si cunostiinte necesare pentru om om politic)
 
B. Tehnocrat in acceptiunea Actuala General Acceptata (specialist/tehnician/profesionist neimplicat politic si de obicei neinteresat de scena politica si adesea nepricepul in jocul politic - om apolitic/de cariera nepolitica)
 
C. Politician Tehnocrat - Notiune/Concept descrisa pe Acest Site (face parte din Ideologia Neotehnocratica ce include Conceptul de Tehnocratie Politica - Om politic, dci interesat de jocul politic si priceput in jocul politic, format din mers sau nu, care are insa calitatile/aptitudinile si cunostiintele necesare unui om politic, uneori chiar pentru un om politic de anvergura sau chiar elita - vezi articolul ce sunt elitele - http://ro.wikipedia.org/wiki/Ce_sunt_elitele)
 
Nota4: In acest moment este o Trista Realitate faptul ca Tehnocratii in acceptiunea actuala a termenului (Specialistii/Tehnicienii/Profesionistii) nu se implica in marea politica (uneori ei sint membri in diverse partide dar nu sint preocupati de marea politica si de jocul politic propriuzis), si ii lasa in fata pe tot felul de "jucatori" politici de cea mai proasta calitate, care odata ajunsi in pozitii de putere, ajung sa decida destinele unor tari/popoare,  intr-un mod discutabil si care adesea nu reprezinta interesul public.
 
Revenire la Descrierea Tehnocratiei Moderne/NeoTehnocratiei
 
 
Tehnocratia Politica si Aplicabilitatea Ei in Politica Zilelor Noastre
 
 
Noua Tehnocratie, Tehnocratia Politica pe care o prezentam pe acest site, este o Ideologie Tehnocrata absolut Noua, apropiata de mediul politic actual/perfect aplicabila si acceptabila si care prin urmare se poate integra in organizarea politica democratica existenta, fara rasturnarea intregului sistem de organizare si valori al societatii, asa cum propune de exemplu tehnocratia clasica americana (vechea tehnocratie), sau alte proiecte politice existente pe internet, care au inca de la nivel teoretic, o aplicabilitate in cel mai bun caz discutabila daca nu imposibila, in mediul socio-politic real.
 
Ideologia Politica Neo-Tehnocrata/NeTehnocratia sau Tehnocratia Modernaspre deosebire de alte concepte de tehocratie (vezi vechea tehnocratie americana) nu propune inlocuirea politicienilor cu specialisti in sensul de ingineri, tehnicieni (in  cele mai multe cazuri rupti de lumea politica si apolitici) etc, ci propune Evolutia politicianului, de la stadiul de politician ad-hoc, format din mers, pe genunchi fara aptitudini/calitati necesare pentru un om politic si eventual si fara o pregatire sanatoasa/serioasa, la stadiul de politician tehnic, care sa vina pe scena politica, ca un adevarat profesionist, care isi respecta etica meseriei si care prin aceasta respecta atit restul clasei politice cit si substanta si valorile statului si ale populatiei cu ajutorul careia accede pe scena politica.
 
Nota5: Se stie citi incompetenti si incapabili exista in politica, si se stie de asemenea ca elitele, oamenii seriosi/de caracter, deosebit de capabili, oamenii de stiinta in general, indiferent de profesia lor (adica tehnocratii in sensul actualmente general acceptat), etc, nu-si prea gasesc locul in politica, pentru ca se lovesc de tipul de politician neprofesonist, dar cu caracter de hiena/rechin pe care si l-a dezvoltat/perfectinat foarte bine in decursul timpului.
 

Noua Ideologie a Tehnocratiei Politice pledeaza pentru Formarea de Politcieni Tehnocrati (de meserie), capabili sa nu se certe si sa conduca o tara intr-un mod coerent, pozitiv si orgaizat, respectind, pastrind si perfectionind ordinea si valorile democratice.
 

  
Repere Importante in Site in Afara Site-ului
(trimiteri pe alte site-uri)
 
  1. Forumuri Importante/Reprezentative pe care a Postat Miscarea Tehnocrata
    1. Realitatea TV Forum (Remarca Utila: - Forumul Realitatea TV ofera libertate la Opinie!)
      1. Topic "Noi vrem Respect" (Prima Pagina pe care Miscarea Tehnocrata a postat, in cadrul topicului "Noi vrem respect")

    2. Forumul Miscarii de pe Facebook (momentan nu este prea activ/complet)
  2. < Stinga Sus < Vezi si Celelalte Sectiuni in Meniul Principal din Stinga Sus 
 
 
 
Adrese web ale Miscarii Tehnocrate
 
 
tehnocratia.in.spectrul.politic
 

Afla Mai Multe despre Miscarea Tehnocrata prin Dezbateri in Grupul Miscarii Tehnocrate de pe Facebook,

 

Reformarea Romaniei prin

 

Campania Realitatea TV "Noi Vrem Respect" si prinImportant - Adeziuni - Atentie la Site-uri Pirat pe Internet ! Nu va Lasati Pacaliti

Harta Site si Actiune

Comunicam, Va Informam, Explicam, Evoluam


Orientare in Site-uri si Pagini Referitoare la Miscarea Tehnocrata

Invitatia Politica a Miscarii Tehnocrate/Manifestul Politic al Miscarii Tehnocrate

Doctrina Tehnocrata si Tehnocratia Politica

Despre Noi - Istoricul Miscarii Tehnocrate


Miscarea Tehnocrata pe Scena Politica

Miscarea Tehnocrata pe Scena Politica - Conceptii, Comportament si Evolutii in Contextul Politic Actual din Romania

Pozitionarea Concreta a Miscarii Tehnocrate in Contextul Politic Actual

Viziunea Miscarii Tehnocrate - Interesul Public - Romania intre Revolutie si Reforma


 
Comunicam cu Dumneavoastra...asa cum altii nu sint in stare...

Va Informam, Explicam, Evoluam Impreuna

Alatura-te Efortului de Reformare a Romaniei (grup FaceBook)

Dezbateri pe Internet pe in cadrul Campaniei Realitatea TV - "Noi Vrem Respect"


Lista de Link-uri cu Postari ale Miscarii Tenocrate pe Internet


 

Nota: Campania Realitatea TV "Noi Vrem Respect" si Campania Miscarii Tehnocrate, nu au Nimic Comun, mai mult, decit Dorinta de Reformare a Romaniei !

Cele doua Campanii s-au intilnit pe Forumul Realitatea TV, si se desfasoara in acelasi Sens, dar Nu exista Nici Un Fel de Intelegere/Acord etc. , intre Campania Realitatea TV "Noi Vrem Respect" si Campania de Lansare a Miscarii Tehnocrate.


- English Version -- Site Under Construction (this site - the English Version) -

This site is the English version of the Original Site of The New Technocratical Movement. This is a copy of the Original Site (the original site is in Romanian Language) with some pages (not all) translated in English.

- The  Original Version/Romanian Version can be found Here -

https://sites.google.com/site/miscareatehnocrata/


The New Technocratical Movement - The New Romania !

- Official Site -

(The Rationalism in Politics - Romania's Reformation)


Political Sociology / Social and Political Comments and Analysis 

You can Find us Easily on the Internet using Google search engine:

Type in Search Field: "Technocratical Movement" or "Miscarea Tehnocrata"


The New Technocratical Movement / The Modern Political Technocracy

- this site is in Romanian Language


If you want to translate the text of this site you can use:

http://translate.google.com

1. http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fsites.google.com%2Fsite%2Fmiscareatehnocrata%2F&sl=ro&tl=en

2. or you can browse web pages using Google Chrome Browser (Google Chrome has builtin language translator) - Download Google Chrome

Note: The automatic translation is not perfect. Please ask for informations at partidultehnocrat [at] gmail.com or on our facebook account (Miscarea Tehnocrata)


Visit:Neo-Tehnocracy/Political Modern Technocracy Manual/Tutorial


Political Technocracy - A Modern Ideology ce that represents Individuals/Citisans and Public Interest
 
Note: Communication Probems occurring at a first Cotact with Technocratical Movement:

At an Initial Contact with The Technocratical Movement / with the New Technocratical Ideology / Political Modern Technocracy, there is natural tendency of the people to perceive The Tecnocratical Movement and  The Modern Technocratical Ideology in terms of old concepts of technocracy.

This thing is not at all productive, because those old concepts of technocracydo not contain references to other key concepts and approaches described in The Modern Political Technocracy/Neo-Technocracy.
 

Before Making any Comments about New Technocratical Movement, please read the content of this site
, to understand clearly what are the ideas we are promoting, and the diffrences between The Modern Political Technocraticy/The New Technocracy, based on the Concept of Political Technocracy and Other Technocratical Ideologies
previously developed .

 
 
 
 
 

 
Description of Modern Political Technocracy/ Neo-Technocracy/NeoTechnocracy
 
 
 
 
Introduction
 
 
The New Technocratical Movement, is a New Political Movement, based on a Recently Apeard Ideology (2005-2009). This Political Ideology is named Political Modern Technocracy or Neo-Technocracy, just to be differentiated from other older approaches of technocracy, released in different periods of time.

This new doctrine/ideology (Neo-Technocracy), represents a completely new global approach/different and from a completely different angle of the technocratical concept,  with no link with Old the American Technocracy (called on the site to differentiate "the old technocracy " - will be described briefly below) or with The Technocratical Reform from Argentina that led to crisis / revolution / violent demonstrations in 2001.

 

 
Note0: In the case of "Technocratical Reform of Argentina", we talk in fact, not about coming technocrats in power (regardless of  claimed technocratical ideology), but the advent of large business interests in power (bankers), Technocracy Notion beeing only used for coverage.


 
Note1: Bankers are a combination, to limit between istitutionalli officials and businessmen, which is why often times they are/can be, called technocrats, more or less correct; Labeling bankers as technocrats, can sometimes be correct, as they are usually best professionals in economic and financial fields, but only to the extent that they, meet ethics of technocratical ideology, namely to serve the public interest and not business interests icompatibile public interest.

Technocratical ideology generally must be respected in letter but in spirit too, and should not be used to justify access to the power of large business interests, which of course comes into conflict with public interest and public dignity position.


 
The appearence of NeoTechnocratical ideology, it's the natural consequence/the result of a comprehensive/profound study of the issues that appear in the actual/real, modern socio-political space.

The Modern Technocratical/NeoTechnocratical ideology, it's a Correct, Coherent, Positive and Constructive ideology, that pleads, for democratic order, peace and social peace, necessary for a coherent, positive and constructive evolution of a productive socio-political environment.
 The NeoTechnocratical Ideology/NeoTechnocracy/The Modern Political Technocracy, represents, a new way of implementing of Tehnocracy in Politics, way to cope with the challenges of modern society.Note2:
The NeoTechnocracy / The Modern Political Technocracy...Ideology it's different from the american classical technocracy (launched at the 1920 perioud),
or from what we currently understand by classical Technocracy/Technocrats.

The technocracy in the general
 
 Tehnocratia in the general sense now accepted, is in fact, generally speaking a way of escape for political calss/politicians for pulling chestnuts out of fire (Romanian expression - chestnust are exploding when are in fire) with other's hands, when are no more other political solutions/options for the investment of a new political government. Practically politicians throw all responsibility on/the shoulders/in the back ...of a miracle solution, good for everything/of universal panacea type, the government of technocrats.In the acceptance of the term in current manner, "technocratical" refeers in a strictly limmiting manner to technicians/technical officers that are apreciated for their highly visible qualities (specialists + no political affiliation). As it says in an article economic analyst Ionut (pron. Ionutz) Popescu, this specialists/technicians, get a public image of a miracle divine type solution, without political personality/non-political (without mother or father) capable to solve everything scientifically, without any pains or suffering and without upseting anybody (divine men, capable to reconcile the goat and the cabbage (romanian expression) and capable to pull out the chestnust from the fire without burning any-body's hands).

In the end it is a mith, and this thing it's not possible, because only the political factor is realy holding the levers of the power. The political factor is still talking all important decisions, in a masked manner, throwing responsability over this technocrats, that are becoming puppets thrown in the political game to distract the attention of the population and for calming waves became to big, especially in the time of crisis.

Politicians, once in power, even if they have or not the skills to decice at the country level or not, will never ever leave the power to others, no matter who this other will be, especially if this others are good professionals and would do a better job. In this situation the politicians would be put in iferior and this thing would demage their public image.
 
The professionals/specialist/tecnicians could try to gain acces to power/to go in the political game...maybe forming a political technocratical party, but in no case they will not gain acces to the power for nothing from the actual political class. Maybe only for the short periouds of time as a cosmetic move useful to politicians.


Will be continued.

Comments