Bréhat 


Jackrussell

 

Etusivu

Minusta

Bréhat

Coco

Blogi 

Näyttelyt

Kuvia

Linkkejä

Vieraskirja

Syntynyt Etelä-Ranskan Villasavaryssa 29/3/2006, tuontikoira.

Säkäkorkeus 25 cm, paino 4,3 kg.

 

Emä: Jackrussellterrierinarttu Telma

Isä: Jackrussellterrieriuros Jack

Kasvattaja: Vallois Gilta

 

Bréhat on yksi Bretagnen kauneimmista saarista.

                                                                                              Puhtaita pyykkejä ja Bretu:


Bréhat on ostettu Ranskan perhetutuiltani, sillä halusin kipeästi sekä koiran että muiston Ranskasta. Kymmenviikkoisena pennulla oli pitkä kotimatka edessä: junareissu Toulousesta Pariisiin, yö hotellissa ja lennot Pariisista Tukholmaan ja edelleen Helsinkiin. Matkalla tietty sattui ja tapahtui ja lennot venyivät kaksitoista tuntia pitkiksi... Bréhat on fiksu kaksikielinen koira, sillä hän ymmärtää käskyt: assis (istu), non (ei) sekä couché (maahan).  Oli tarkoitus harrastaa vaikka mitä, mutta neidin hännästä jäi palanen Ranskaan, joten Suomen typistyskiellon takia en saa kilpailla.

Luonteeltaan Bréhat on hieman arka, mutta erittäin ystävällinen. Pienen tutustumisen jälkeen uskaltaa jo pussata vieraita - ja tuore pallonheittokäsi on aina tervetullut. 

Näyttelykoiraa ei Bréhat:sta siis tullut.  Lattomerellä neidillä riittää sitäkin enemmän ajanvietettä: tennispallon jahtaaminen, kissannaksujen (ja kaninpapanoiden) syönti, traktorin vahtiminen ja kanien jahtaaminen ovat Brenkun lempipuuhia. Jos vartijan ammatti kyllästyttää, aina voi harkita sisustusarkkitehdin . Harjoitusta on tullut vuosien varrella mm.: auttanut äitiä kämpän sisustamisessa syömällä kolme (päivitetty 14.4.2008) sohvaa, tapettia seinistä ja lattialistoja.

Perheeseen muutti tammikuun lopulla pikkusiskoterrieri Coco, joten Brenkun ei tarvitse enää viettää päiviään (eikä järsiä sohvia) yksin.

Asun lähellä Yyterin koirien uimarantaa, joten jos haluat törmätä meihin, olemme melko varmaan rannalla heittämässä palloa.