MiG Sandkasser

MiG sandkasser er en nem måde at hjælpe dansk forskning på. Konceptet "sandkasser" garanterer at uanset hvilken opgave din computer modtager fra Grid, kan disse ikke skade din maskine. Grid vil altså ikke åbne for at du får virus og lignende ind på din computer.

Vi har udviklet 3 forskellige sandkasser som er sikre at benytte til at donere beregningskraft til dansk forskning, disse er beskrevet herunder.

Bemærk venligst: Når du følger links fra denne side, vil din browser helt sikkert advare dig om, at det du er ved at gøre er usikkert. Det skyldes, at browseren ikke kan se forskel på farlige og harmløse sider. Du kan trygt trykke 'Fortsæt' når du modtager advarslen, siderne på migrid.org er helt ufarlige for din computer.

 

One-Click

Dette er den letteste måde at bidrage til Grid på – alt hvad du behøver at gøre er at klikke på dette link og blive på hjemmesiden, så regner du for forskerne der bruger Grid. Beregningen kan til enhver tid afbrydes, enten ved at lukke browseren, eller gå til et andet website. Det allerede beregnede arbejde er dog ikke spildt, da Grid'et opdager at browseren er blevet lukket, og derefter genudsender beregningen til en anden browser, hvorefter beregningen genoptages. Desværre er det ikke så mange projekter der kan bruge denne model, så derfor er der også de andre 2 muligheder nedenfor. Hvis du bruger Mac, er One-Click med Safari browseren eller denne screensaver pt. de eneste muligheder for at donere overskydende regnekraft.

MiG-SSS

Ved at downloade og installere denne software vil din PC, når den er i screensaver mode, automatisk donere den ubrugte CPU-tid til at bidrage med at løse videnskabelige problemer. Når du vender tilbage til computeren, lukkes sandkassen hvori beregningerne udføres, og man vil således slet ikke mærke at computeren har arbejdet på opgaver fra Grid. Det er også muligt at installere sandkassen som en såkaldt "service" model, hvor den konstant vil køre i baggrunden og udnytte overskydende CPU-kraft sålænge PC'en er tændt.

Screensaveren findes til computere som kører enten Windows XP eller Linux og installeres nemt på din PC fra SSS siden.

Der findes en udførlig trin-for-trin installationsvejledning for Windows brugere til hjælp med installationen.

MiG-PS3

Har du en Playstation-3 stående kan du gøre den til en meget stærk Grid resurse ved at downloade og brænde denne software på en CD. Når en Playstation-3 tændes med denne CD i drevet startes et skræddersyet Linux system, som kobler Playstation-3'en til Grid'et. Således kan den danske Playstation-3 bestand bidrage markant til den danske forskning, da en Playstation-3 er en kraftig maskine med ca. 5 gange så meget beregningskraft, som den kraftigste PC vi kender idag. En Playstation-3 gøres til en Grid maskine på følgende måde:
  • 1. Download CD image
  • 2. Brænd det downloadede image til en CD
  • 3. Put CD'en i Playstation-3'en og tænd denne
  • 4. Vælg: Settings -> System settings -> Install Other OS
  • 5. Vælg: Settings -> Default System -> Other OS
  • 6. Genstart Playstation-3'en

 

Playstation-3'en starter nu og kobler sig til Grid'et. For at slukke Playstation-3'en trykkes blot på "on/off" knappen. For at vende tilbage til SONY's gameOS holdes "on/off" knappen nede, når Playstaton-3'en tændes, indtil den har sagt 2 bips, derefter starter Playstation-3'en normalt. Det er til hver en tid muligt at tilslutte Playstation-3'en til Grid'et igen ved at indsætte CD'en og starte fra punkt 5.

Bemærk: Hvis der allerede er installeret Linux på Playstation-3'en ignorer ovenstådene procedure og tilføj følgende linie til /etc/kboot.conf:

mig_livecd=/dev/sr0:/boot/kernel-2.6.16=/dev/sr0:/boot/initramfs-ps3-2.6.16 root=/dev/ram0 real_root=/dev/sr0 init=/linuxrc video=ps3fb:mode:1 rhgb


Comments