texture packs

wat is een texture pack?

Minecraft is samengesteld en volledig gebouwd uit blokken. Je graaft door blokken, je bouwt met blokken, je personage is gemaakt van blokken, kortom; Ze zijn overal! Het is mogelijk het uiterlijk van de blokken te veranderen door Texture Packs te gebruiken.

Een zijde van een blok bestaat uit 16x16 pixels, en elk blok is één kubieke meter. WaterLava en Portaal blokken hebben veranderend patroon aan elke zijde

soorten blokken voor in texture pack.

 Momenteel zijn er meer dan 100 verschillende blokken (inclusief lucht, water, lava, blokken die momenteel niet kunnen worden gebouwd en elke kleur van wol apart genomen.)

In de eerste gratis versie van survival begon de speler met 10 blokken TNT en kon aarde, steen, hout, goud, ijzer, kool en wol krijgen. 
In Alpha kan de speler verscheidene blokken "craften" die van nature niet voorkomen in de wereld, zoals tredenwerkbankenschilderijen of boekenkasten.
Redstone en diamant kunnen diep in de grond worden gevonden, en obsidiaan ontstaat als water een bronblok van lava raakt.
In de huidige Alpha kan het Mob spawner blok ook van nature voorkomen in kerkers.

In een gegenereerde Beta Level, kun je Lucht , SteenGrasSneeuwGrondWater, stromend water, Lava, stromend lava, ZandZandsteengrindGoudertsIjzerertsDiamanterts,Redstone-ertsLapis lazuli-ertsKleiSteenkoolertsBodemsteenIJs, 3 soorten HoutBladerenCactusSuikerrietPompoenen, rood en geel Bloemen, bruine en rooie Paddenstoelen, dode en levende Struik en Hoog Gras

Hoe maakt je nou eigenlijk zo’n texture pack?

Er is veel vraag de vraag „hoe maak je een texture pack?” er is laats gevraagd of er een tutorial hierover kan maken.

Let op: Ik gebruik windows (7). en Ik gebruik winrar als voorbeeld. TP staat voor texture pack

1, Je hebt het juiste programma nodig, ik gebruik paint.net, maar er zijn er veel meer programma’s Ik weet ze niet allemaal uit mijn hoofd, maar als je een beginner bent raad ik je paint.net aan. Ik raad je geen paint aan, waarom: je kan er niet met doorzichte dingen werken (denk aan water, tall-grass etc) je kan wel niet doorzichtige blokken met paint bewerken (vanwege de meer inkleur mogelijkheden)

2, Welke dingen heb ik nodig?
Je hebt een goed programma nodig om het te maken. Je hebt winrar of 7-zip nodig (voor de zip bestand-- ik raad je winrar aan). Je moet je minecraft.jar openen met winrar of 7-zip. Hieronder een lijstje met wat je eruit moet halen en in een nieuwe, lege map stoppen (met / ervoor is een mapje):

klik hier voor de dingen die je nodig hebt (met uitleg)


3,Het bewerken:
Je moet de .png files openen met je programma (dit geval paint.net) als je het hebt geopent met dat programma kan je het gaan veranderen
tip: begin met je terrain.png
als je alles het veranderd kan je het opslaan, en als je alle dingen hebt gedaan kan je hem in een zip bestandje doen.

4, het plubliceren: (hier gebruik ik winrar)
Om het te laten werken moet je alle mapjes en files in een zip bestandje doen, dit doe je als volgt: je selecteert alle mapjes en klikt op rechtermuisknop, dan moet je op „toevoegen aan archief” klikken en dan moet je hem een naam geven (bv R-craft) EN NU komt iets heel belangrijks je moet  het in een .zip bestandje opslaan, niet in een .rar want anders doet hij het niet.
Om hem aan anderen te geven, kan je een dowload linkje maken, dit moet je zelf maar uitvogelen, maar ik gebruik mediafire.

5, Het installeren:
je gaat naar je minecraft hoofd menu en klik op texture packs: 
dan krijg je 
dit
klik dan op open texture pack folder, en sleep in het mapje dat je dan krijgt je texture pack in een .zip bestandje en klik en dan op done  ;D klaar

Ik hoop dat je veel geleerd hebt, er kunnen soms wat hoofdletters missen… maar ik hoop dat het leesbaar is ;)

downloaden links texture packs:

Comments