Αρχική σελίδα

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ  ΣΤΟΝ  ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΜΑΣ,     

" ΜΙΚΡΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ..." 
                                                                           Ιερός Ναός Προφήτου Ηλία στην Αλεξάνδρεια (Αίγυπτος).
Αγαπητοί μου μαθητές, δημιούργησα αυτόν τον ιστότοπο για να δημοσιεύσουμε εργασίες , προγράμματα, δράσεις και ό,τι άλλο δημιουργήσουμε στο μάθημα των Θρησκευτικών μας της σχολικής χρονιάς 2013-2014 κ.εξ. 

Επίσης μπορείτε να βλέπετε και 

Καλή σχολική χρονιά, καλή επιτυχία στις ιστοεξερευνήσεις σας με ευγενή άμιλλα και συνεργασία!

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ: ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ!

" Η θρησκευτική αγωγή, ως ένα από τα βασικότερα ανθρωπιστικά και κοινωνικά μαθήματα του σχολείου, αποτελεί μια σύγχρονη και απαραίτητη, ιδιαίτερα στην εποχή μας, σχολική παιδευτική διαδικασία, που στοχεύει σε έναν καινούργιο άνθρωπο και έναν καινούργιο κόσμο.»… «Το μάθημα των θρησκευτικών, εκτός των άλλων, εμπνέει και ηθικοκοινωνικές αρχές στους μαθητές. Στη σύγχρονη πραγματικότητα, έντονη είναι η αίσθηση ότι η αληθινή κοινωνικότητα και το γνήσιο ανθρώπινο ήθος αποτελούν σπάνια φαινόμενα. Αν και η εποχή μας είναι έντονα επικοινωνιακή, οι άνθρωποι αισθάνονται μεγάλη μοναξιά, κλείνονται στον εαυτό τους και κυριαρχούνται από το στοιχείο της διαφωνίας, της αντιπαράθεσης και της σύγκρουσης. Αυτή η έλλειψη αληθινής κοινωνίας προσώπων είναι το βασικό πρόβλημά τους, αφού θεωρείται η πηγή όλων των αρνητικών καταστάσεων της κοινωνικοπολιτικής ζωής. Το μάθημα των θρησκευτικών…… αποζητά την προσωπική σχέση και καλλιεργεί την κοινωνικότητα, καθώς και τις αληθινές διανθρώπινες, οικουμενικές και διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα σε ανθρώπους και λαούς." 

ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ: 

(Από τη μελέτη του καθηγητού Παιδαγωγικής-Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, Ηρακλή Ρεράκη, με θέμα:¨Το μάθημα των θρησκευτικών σήμερα», Αθήνα , 2009).