blog‎ > ‎

Miksi hyödyntää coachingia?

posted May 4, 2012, 9:28 AM by Mikaela Öberg-Mattila   [ updated May 7, 2012, 11:47 AM ]
Coaching ei ole vain ”trendi”, vaan oikeasti yksi tehokkaimmista kehittämisen keinoista, jossa coachattava toteuttaa ja pääsee asetettuun tavoitteeseen. Coach auttaa henkilöä pohtimaan asioita monesta eri näkövinkkelistä ja löytämään vastauksia ja polkuja jotka johtavat tavoitteeseen. 

Alun perin coaching, on tullut sanasta coach, joka tarkoittaa hevosvetoisia nelipyöräisiä vaunuja. Englantilaiset yliopisto-opiskelijat (1831) ottivat siitä johdetun sanan coaching käyttöön, kun kuvasivat valmennusprosessia, jolla he preppasivat, eli ”kuljettivat” yliopistoon pyrkiviä pääsykokeista sisään yliopistoon. Tämän jälkeen urheilumaailma on ottanut sanan käyttöön valmennuksessaan ja sittemmin sitä ruvettiin käyttämään liike-elämässä. Coachingilla tarkoitetaan prosessia jolla saadaan henkilö ”siirtymään” tai kehittymään nykyisestä tilasta tai tilanteesta tavoitteeseen. 

Miksi hyödyntää coachingia, miksi se on niin tehokasta? Varmaan yksi syy siihen, miksi coaching on niin tehokasta, on se, että coachattava henkilö itse lähtee johtamaan itseään coaching-prosessin myötä. Coachattava henkilö ottaa siis itse vastuun omasta kehittymisestä ja näin ollen myös sitoutuneisuus kasvaa. Osaavaa coach osaa ”kuljettaa” henkilöä oikeaan suuntaan ja auttaa oivaltamaan asioita ratkaisukeskeisillä kysymyksillä. Coachattava antaa myös itselleen välitehtäviä jolloin koko ajan edetään kohti tavoitetta.

Coaching-prosessi voi olla hyvin erilainen, riippuen tilanteesta, organisaatiosta ja tavoitteista. Yksilöcoaching-prosessi voi näyttää esimerkiksi seuraavanlaiselta.


Coachina voi toimia ulkopuolinen coach. Hyötyä ulkopuolisesta coachista on esimerkiksi siinä, että hän pystyy toimimaan objektiivisena eikä sekoita prosessiin omia tunteita. Organisaatio- ja johtamiskulttuuria voidaan myös kehittää coachaavaksi, niin että jokainen esimies toimii oman tiiminsä coachina. Coachausta voidaan tehdä joko yksilöcoachauksena tai tiimicoachauksena.

Mikäli haluaisit saada enemmän infoa aiheesta, olethan meihin yhteydessä!


Lähteet: Tapani Rinne 2009, "Myrskyn jälkeen"

Comments