Wanneer wat?‎ > ‎

Brouwerijbezoeken en BBQ 13-08-2011

Op 13 augustus zijn we met een groepje van onze vaste proevers en enkele van hun vrienden een tripje gaan maken langs een tweetal brouwerijen. We zijn begonnen met een bezoek aan de ArcensStoombierbrouwerij, bij de meeste beter bekend als Hertog Jan. Hier kregen we een uitgebreide rondleiding waar we, door helaas verkeerd rijden van de buschauffeur, iets later aan moesten schuiven bij de reeds vertrokken groep. In de kelders kregen we een oudere Grand Prestige te proeven. erg lekker en iedereen genoot hier dan ook intens van. Ook mochten alle bezoekers hun tapkunsten laten zien op de Perfect Draft. hiervan waren er een 20-tal van neergezet met Hertog Jan Pilsener aan boord. Na nog een drankje genuttigd te hebben in het café tegenover de brouwerij (een oude gerenoveerde boerderij met rechtstreekse lijn vanuit de brouwerij) keerden we terug naar de bus.

Ons volgende doel was Stadsbrouwerij De Hemel in Nijmegen. Ook hier kregen we een uitgebreide rondgang door een kleine brouwerij waar overigens ook biermosterd wordt gemaakt. Dit is erg lekker bij de kaas! Hier kregen we zelfs zes! bieren te proeven. Ze waren stuk voor stuk heerlijk en de sfeer zat er goed in bij de groep zo in de ondergrondse gewelven welke ingericht waren als proeflokaal. Na afloop had een van onze proevers, Frank, ook nog een tweetal flesjes Cuvee open getrokken. deze werden door diverse personen geproefd en tegen de tijd dat Frank weer aan de beurt was om een flesje te kunnen kopen waren ze allemaal uitverkocht!

Na een geslaagd rondreisje langs Arcen en Nijmegen zijn we terug naar Gouda gegaan waar we heerlijk hebben nagenoten van een BBQ en nog wat pilsjes. Dit werd gezellig laat en al met al kunnen we stellen dat het een zeer geslaagde dag was geworden. Wij hopen in ieder geval dat onze gasten dit ook zo vonden!

brouwerijbezoeken en BBQ 13-08-2011


Comments