Wie, wat, waar?‎ > ‎

Proefavond Bieren 2017

Op deze pagina staan de geproefde bieren van 2017. Bij de meeste bieren staan een omschrijving, website, waaruit de bieren geschonken zijn en alcohol percentage.

Polen14-03-17
1Kasztelanjasne5,00%50cl.
2DojlidyPrazubr5,00%50cl.
3piwo okocimharnas6,00%50cl.
4Dewowemocne7,00%50cl.
5TatraMocne7,00%50cl.
6Vanpursuper mocne10,00%50cl.

Februari14-02-17
1Bax BierRokkenjager6,50%33cl.
De Rokkenjager is een echte lentebok en de naam verwijst naar die eerste mooie lentedag waarop het vrouwenvolk massaal ervoor kiest om met een rokje aan naar buiten te gaan...Dan rest ons mannen nog maar één ding te doen...Lekker op een terrasje gaan zitten met een mooi glas Rokkenjager voor je neus. Santé!
2KompaanVrijbuiter7,10%33cl.
Kompaan Vrijbuiter is een porter van 7,1%. Deze porter is een donker bovengistend bier gebrouwen met 6 soorten mout en 3 soorten hop. Dit zorgt ervoor dat het bier een rijk moutig karakter heeft met een stevig bittertje in de afdronk
3Brouwerij HommelesGluiperd8,00%33cl.
Hommeles 'Gluiperd' is een verbeterde versie van Hommeles 'Tripel'. Het bier is een fruitige tripel met een heerlijk frisse toets van app, peer en vlierbessen.
4Flying Dog BreweryRaging Bitch8,30%33cl.
Raging Bitch: vreselijke naam, verschrikkelijk goed bier. De in Frederick, Maryland, gevestigde speciaalbier brouwerij die zo intens verbonden is met Hunter S. Thompson brengt ter gelegenheid van haar 20ste verjaardag een nieuw bier op de markt. De naam verwijst naar een begrip uit de hip-hop scene waar het staat voor een zelfbewuste vrouw die zich geen knollen voor citroenen laat verkopen en haar mannetje staat. Voor dit bier haalde men alles uit de experimenteer kast: je wordt tenslotte maar eenmaal twintig!
5InBev / Brouwerij de KluisVerboden Vrucht8,50%33cl.
Toen Pierre Celis nog de roerstok hanteerde in brouwerij De Kluis schiep hij pareltje na pareltje. Het meest bekend werd zijn Hoegaarden wit, dat lange tijd synoniem met witbier was. Maar ook aan zwaardere bieren waagde hij zich: zo kwam het dat hij zich liet inspireren door het Bijbelse scheppingsverhaal en met Verboden Vrucht op de proppen kwam. Het is een echt degustatiebier van hoge gisting met hergisting op de fles. Net als vrijwel al zijn scheppingen kent ook deze Vrucht een kruidig korianderaccent, met een toets van vanille en chocolade. Het smaakt zowel zoet als droog, waarbij uiteindelijk het droge overheerst. Ook heeft het een alcoholgehalte van 8,5% per volume.
6Brooklyn Brewery & ThornbridgeSerpent9,50%75cl.
Serpent is een collaboration van Brooklyn Brewery & Thornbridge. Een zeer bijzonder bier: een bloemige, fruitige en peperige Belgische Golden Ale van 9.5%. Deze is na het brouwen op Four Roses bourbon vaten gezet met het droesem van cider. Voor 2 jaar (!)

Januari Belgische Winter10-01-17
1GrimbergenWinter6,50%33cl.
Een volle zoet-bittere smaak en een zacht sprankelend karakter kenmerken Grimbergen Winter. Met toetsen van kruiden, karamel en zeste krijgt dit uniek abdijbier een warm, aangenaam smaakgevoel. Ideaal tijdens de koudste tijd van het jaar.
2Brouwerij HaachtTongerlo Christmas7,00%33cl.
Amberkleurig abdijbier met fruitig, kruidig hoparoma en licht bittere afdronk. De eeuwenoude traditie van de Norbertijnen van Tongerlo leeft verder in dit officieel erkend Belgisch abdijbier. Tongerlo Christmas is een speciaal brouwsel dat uitsluitend in de winterperiode beschikbaar is. De hergisting op fles zorgt voor een intensere smaak en aroma, alsook een langere bewaartijd.
3De Legendebrouwerij Goliath Winter7,00%33cl.
Smaken frisse mout en natuurlijke hopsmaak
Flavor mout en fruit met een lichte toets van citrusvruchten
4Brouwerij VerhaeghenBarbe Noël7,20%33cl.
De licht gebrande moutsoorten geven de diep goudgele kleur. De kruidige hopsoorten de fris bittere smaak. Na bet brouwproces wordt bet bier voor een eerste maal gelagerd gedurende circa 14 dagen. Tijdens de tweede lagering krijgt bet bier een vollere smaak. Deze lagering neemt een einde wanneer een percentage van 7.2 % alc. vol. is bereikt.
5Brouwerij Van EeckeKapittel Watou Winter7,80%33cl.
The First Christmas Beers have already been brewed shortly after WW I, and since several decades, this once a year brewed beer, has charmed beer enthusiasts all over the world.
Its unique flavor and taste, makes you almost longing, for the dark and windy wintertime, which makes this romantic mood creator, an ideal companion.
Our Christmas beer has a hazy, mahogany amber color, topped by a finger-thick beige head. It has a particular smell of original dark Belgian fondant chocolate.
The entry is soft and sweet, with a hinge to cherry, dried berry fruits and spicy notes.
The aftertaste of dark malt and a spiced touch too completes this full-bodied, sweet and slightly spiced delicacy.
6Brouwerij PirlotKempisch Vuur Winter9,00%33cl.
Het Kerstvuur heeft een goudblonde kleur (16EBC). De storting van 20° Plato levert uiteindelijk een bier op met een alcoholgehalte van 9,0 vol%.Naast dezelfde moutsoorten die gebruikt zijn in de Tripel zorgt een aanzienlijke hoeveelheid Munich voor een extra volmondigheid en laat dus zeker geen alcoholsmaak toe.
Een specifieke mengeling van hop en kruiden (32 EBU) maken van dit bier een typisch kerstbier.Dit bier is slechts beperkt verkrijgbaar. Elk jaar in Augustus wordt er gebrouwen en kan het bier optimaal rijpen en is dan klaar voor consumptie tijdens de eindejaarsfeesten.
Comments