Wie, wat, waar?‎ > ‎

Proefavond Bieren 2013

Op deze pagina staan de geproefde bieren van 2013. Bij de meeste bieren staan een omschrijving, website, waaruit de bieren geschonken zijn, alcohol percentage en de avondscore op basis van de cijfers die zijn toegekend door de proevers van die avond.
December Diner10-12-2013
1Samual Adams & Weihenstephan ColaborationInfinium10,3 %75cl.
Sam Adams uit Boston (veruit de grootste Amerikaanse Craft brouwerij) en Weihenstephan hebben gezamenlijk de grenzen van het brouwen verkend. Gebrouwen volgens het Reinheitsgebot, en volledig ondergistend, is Infinium met 10,3% alcohol per volume een van de stevigste ondergistende bieren ooit gebrouwen. Zowel bij de vergisting - is er champagnegist gebruikt? - als bij het mouten (Zeer Geheim) zijn baanbrekende vindingen gedaan waarop zelfs patent is aangevraagd. Het komt er op neer dat er meer suiker overblijft die in alcohol kan worden omgezet, maar hoe het precies werkt houdt men Geheim.
2Brasserie Les 3 FourquetsLupulus Ardens Tripel Bier8,5 %75cl.
Lupulus is een blond bier met een alcoholgehalte van 8,5 % , hergist in champagneflessen en op vat. De keuze om het bier niet te filteren en niet te pasteuriseren verzekert het behoud van zijn smaak en aromatische kwaliteiten. Het gebruik van hop in belangrijke hoeveelheden, geeft aan dit vloeibaar goud een frisheid alsook een onvergelijkbaar boeket.
3BrandZwaar Blond8,5 %30cl.
Brand Zwaar Blond is een bovengistend bier. In tegenstelling tot veel Blonde bieren, kenmerkt de smaak van dit bier zich juist door de aroma's van de 5 verschillende soorten hop. De gekozen gist geeft het bier de juiste fruitigheid en soepelheid mee. De combinatie van tarwemout, gerstemout en caramout geven dit bier zijn zware karakter.
4Trappistenbrouwerij de KievitZundert Trappistenbier8 %30cl.
"Zundert Trappistenbier" van "Trappistenbrouwerij de Kievit" (de nieuwe trappist) 8% 30cl. Een trappist met een beetje een bittertje
5De Dochter van de KorenaarCharbon smoked vanilla-stout7 %50cl.
Zacht gebrand van smaak ook, als koffie met suiker, met een aangename chocoladebitterheid in de afdronk en nasmaak, die behoorlijk droog is. Slechts zéér in de verte is een subtiele vanilletoets merkbaar, doch pas nadat je hier actief naar op zoek gaat.
6Wilderen stokerijEau de Biere32 %50cl.
Gedistilleerd uit Tripel Kanunnik

November12-11-2013
1brouwerij Het uiltjevelduil4,5 %33cl.
Brouwerij het uiltje is een brouwerij huurder uit haarlem.
De velduil (Asio flammeus) is een uil uit de familie van de (typische) uilen Strigidae. De uilen uit het geslacht Asio hebben veertjes op de kop die lijken op de oren bij zoogdieren. De velduil leeft in Europa, Azie en Amerika. Het leefgebied van dit dier bestaat uit moerassen, graslanden en agrarisch cultuurland. De velduil is ongeveer 38 cm groot, dagactief en een grondbewoner. Het zoeken naar prooi gebeurt wel vanuit de lucht en de velduil is gespecialiseerd in de jacht op kleine knaagdieren zoals muizen  De Velduil, onze verschrikkelijk fruitige amberkleurige American Pale ale. Een zacht bittertje en een heleboel hop wat zorgt voor een erg fruitig karakter. Ideaal voor in het zonnetje op een mooie dag. Al zou hij bij sneeuw en regen ook goed smaken. Het bier is ongefilterd en ongepasturiseerd, hij is keihard gehopt en om die reden geen bier om weg te zetten. Hoe jonger dit bier wordt gedronken hoe beter! Even een Uiltje knappen!  Met nog geen eigen brouwerij wordt er momenteel ander andere gebrouwen bij Jopen in Haarlem, met uiteraard grootste plannen om een eigen brouwerij op te zetten.
2OedipusMama5 %30cl.
Brouwerij huurder opgericht in 2012 te amsterdam.  www.oedipusbrewing.com
3OersoepInto the wild5 %33cl.
Oersoep brouwt graag gelaagde en complexe bieren. Gerookt, smakend naar het hooi in oude boerderijen of naar kruiden uit een ver land. Oersoep zoekt deze smaken zowel in de traditie als in het experiment. Vanuit onze soep van mout, hop en water willen we je altijd een uitdagend nieuw bier laten proeven.
4veluwse heide brouwerijPegasus5,5 %33cl.
Dit nieuwe bier is een "Brown Ale" met de nadruk op de militairen die in de Tweede Wereldoorlog in deze regio hebben gestreden. Het etiket laat op de achtergrond het strijdtoneel zien op de Ginkelse Heide, met op de voorgrond de duidelijke parachute en het Pegasus paard. Het pegasuspaard was het embleem van de 1st Airborne Division. Deze Brown Ale is een mooie donkere Engelse Ale met een caramel-achtige afdronk. Met het alcoholpercentage van 5,5% is het prettig doordrinkbaar. www.veluwseheidebrouwerij.nl
5Bunnik's BierbrouwerijBunnik's Babybier6,6 %33cl.
Een amberkleurig bier van hoge gisting. het bier is gebrouwen met toevoeging van anijs, zoethout en koriander en is een knipoog naar de beschuit met muisjes (ook granen en gezoete anijs). De eerste batch was gebrouwen ter gelegenheid van de geboorte van Vera Bunnik, deze batch werd gebrouwen voor de geboorte van Guido Bunnik. Inmiddels al voor 6 kinderen specifiek gebrouwen.
6Dranken service GoudaGouds blond7,5 %33cl.
Eeen etiket bier gebrouwen voor dranken service Gouda bij brouwerij van Steenberge te ertvelde

Nieuwe bieren8-10-2013
1CeauxBastaard5 %33cl.
CEAUX is een brouwerij opgericht in 2013, ontstaat uit een lang gekoesterde jongensdroom. Het centrale thema van CEAUX is: ‘Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan’. Dit komt terug in alles wat CEAUX doet. Geen massa geproduceerd bier dat iedereen “wel lust”, maar uitgesproken bier met smaken die je misschien nog niet kent. CEAUX is eigenwijs en eerlijk, hierdoor is het geen allemansvriend. Heb je de vriendschap gesloten, dan ben je vrienden voor het leven!
2PampusZeeheld5 %33cl.
Brouwerij Pampus is een Amsterdamse micro-brouwerij, opgericht in 2012 door twee bierkenners en levensgenieters, met uitsluitend speciale brouwsels voor echte bierdrinkers.
3Noord-Hollandse BierbrouwerijUitgeester Engeltje6 %33cl.
Het Uitgeester Engeltje is een blond bier met een frisse afdronk van 6%.De kruiden geven het bier een fruitig karakter en in de nasmaak een kleine verrassing van een licht zoetje. Dit fruitige karakter wordt nog eens versterkt door de karakteristieken van de hop.Dit blonde bier is toegankelijk voor alle bierdrinkers. Het is alsof een engeltje op je tong....
4HildevilsIPA6 %33cl.
Deze( huur) brouwerij is opgericht in 2013 en bevind zich in het brabantse Wouwse-plantage
5Van der StreekDark Roast7,8 %33cl.
DARK ROAST is een krachtig, donker bier, vol smaak. De gebrande smaken komen uit zowel gebrande mouten als koffie - laat je verrassen
6Bad Hair BrewingSteevug8 %33cl.
In 2009 begonnen Bram en Jens van Stee met brouwen van bier als amateurbrouwers. Ze sloten zich aan bij de lokale deltabrouwers amateurbrouwersgilde. De recepten liepen uit een van een simpel witbiertje tot espresso-porter. Maar de favoriet was toch de tripel. Na een paar jaar en vele verzoeken om een biertje te mogen proeven van de thuisbrouwers besloot Jens om in 2012 400 liter van hun tripel recept bij brouwerij Boelens te laten brouwen met de naam Steevug tripel om zo voldoende te hebben om de collega’s en vrienden te kunnen laten proeven. Dit brouwsel viel zo in de smaak dat Bram en Jens op 3 januari 2013 zich in hebben geschreven als brouwerij bij de kvk onder de naam Bad Hair Brewing VOF. Logischerwijs moest er natuurlijk ook weer gebrouwen worden en dat werd dit keer gedaan in Raalte bij de Sallandse brouwerij samen met Ruud van Moorst van Brouwerij de Eem. Op 17 januari werd de tripel weer gebrouwen. En begin maart was het dan zo ver, proeven!! Het resultaat mocht er wezen, een mooie balans tussen hop bitterheid, moutzoetheid en gistfruitigheid met een hint van kruiden. De eerste orders waren op dit moment al lang binnen en op 15 maart werd het bier voor het eerst afgeleverd. 

Vakantiebieren10-9-2013
1Kraft BräuHelles5 %50cl.6,82
http://www.kraftbraeu.de/ DE Das Malz prägt den Geschmack eines Bieres. Dabei kommt es nicht nur auf die Getreidesorte an – ein Weizenbier schmeckt anders als ein Gerstenbier –, sondern auch auf die Verarbeitung des Malzes.
2Budelse brouwerijBatavier5 %30cl.6,39
http://www.budels.nl/ NL Hoge Gisting - Amber bier. Bier van hoge gisting, volgens familietraditie gebrouwen.. De speciale moutsoorten zorgen voor een rijk aromatisch karakter eneen warme amberkleur.
3Texels SpeciaalbierSkimme6,4 %30cl.6,89
http://www.speciaalbier.com/ NL Texels Skimme is opgedragen aan acht Texelaars die tijdens een reddingspoging op zee in 1610 op geheimzinnige wijze verdwenen. Of niet? In de afgelopen 400 jaar zijn er vele mysterieuze reddingen geweest waarbij steeds acht geesten of schimmen betrokken waren: de "Skimme van Texel". Texels Skimme is een ongefilterd en aromatisch donker tarwebier met een zacht moutig karakter dankzij de geroosterde gerstemout. De speciale giststam en edele hopsoorten geven dit tarwebier een milde bitterheid en een verrassend frisse afdronk. Mede door de nagisting op de fles ontstaat in dit bier een lichte waas. Ziet u de Skimme zweven in het glas?
4Bierbrouwerij De PauwAsperge bier6,5 %33cl.6,97
http://www.pauwbier.nl/ NLIn onze brouwerij worden op ambachtelijke wijze vijf speciaalbieren gebrouwen, veelal gebaseerd op Belgische receptuur.
Indien mogelijk wordt hiervoor mout van biologisch geteelde gerst uit het Vechtdal gebruikt.
5Epicerie du Chateau de Chaumont-sur-LoireCuvée des Courtisanes6,5 %33cl.6,84
FR De Cuvée des Courtisanes is een blond, ongefilter, ongepasteuriseerd bier zonder enige toevoegingen. De gebruikte mout, hop en suikers zijn biologische producten.
6Brouwerij DubuissonCuvée Des Trolls7 %30cl.7,32
http://www.cuveedestrolls.com/ BE “Cuvée des Trolls” is een blond, gefilterd of ongefilterd, fris en geparfumeerd bier met een ronde en evenwichtige smaak. Bovendien is het uitzonderlijk licht verteerbaar met een alcoholgehalte van 7%. Het bier voldoet ook aan de criteria van Brouwerij Dubuisson, namelijk: natuurlijk, vrij van additief en een eigen karakter.

De Leckere + abdicatie11-6-2013
1De Leckere IPA7 %30cl.6,47
Wij beginnen de viering van ons 15 jarig bestaan met een ‘special’ gebrouwen door gastbrouwer Peter van der Arend samen met onze brouwmeester Pim Bosch. Peter van der Arend is één van de weinige bierologen van Nederland en eigenaar van speciaal bier cafés Proeflokaal Arendsnest en BeerTemple. Daarnaast is Peter ook één van de oprichters van de Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON). Peter en Pim hebben samen een IPA gebrouwen. Smaakvol, hoppig, uniek, wees één van de weinigen die kan zeggen hoe Lecker dit bier smaakt!
2De LeckereIBA6,7 %30cl.6,52
De tweede special limited edition I.B.A. is gebrouwen in samenwerking met gastbrouwer Derek Walsh. Derek Walsh is Nederland’s meest ervaren keurmeester, docent voor StiBON en, als ‘Beer Stylist’ wereldwijd gevraagd om bieren te ontwikkelen of te verbeteren. Het bier is een complex, dorstlessend blond bier vol met fruitige hopsmaken!Met o.a. Cascade en Galaxy hop. Het is een zeer smaakvol, bijzonder en uniek bier geworden.
3De LeckereDunkel Weizen5,2 %30cl.6,14
Dunkelweizen is een minder bekende variant van het gebruikelijke hefe weizen. Door het gebruik van gebrande tarwe heeft dit bier niet alleen een donkere kleur maar ook een verrassende smaak! Dit bier is gebrouwen in samenwerking met Joppe de Bres. Als Brouwmeester van Brouwerij de Beyerd te Breda brouwt Joppe een fantastisch lekker weizenbier. Vandaar ook dat wij hem hebben uitgenodigd dit Dunkelweizen bier met ons te brouwen
4De LeckereLente kuit6,5 %30cl.5,5
Kuitbier is een vergeten Nederlands bier dat zeer populair was in de Middeleeuwen. Toen Jeroen Carol-Visser, bierliefhebber en voorzitter van PINT, werd gevraagd om het vierde jubileumbier bij Brouwerij De Leckere te ontwikkelen, kostte het Jeroen geen moeite te bepalen welk type bier het zou worden. Een kuitbier, gebrouwen met ongeveer 50% ongemoute tarwe en haver,met een frisse smaak. Het is een licht bier, ideaal bier voor in lente. Vandaar de naam Lentekuit
5De LeckereSaison7,2 %30cl.5,73
Saison is Frans voor seizoen. Dit bier werd oorspronkelijk door Belgische boeren gebrouwen in de winter om gedronken te worden in het oogstseizoen. Cor Hooymaayers, oudeigenaar van Cafe de Beurs in Oosterhout en commissielid ABT, heeft samen met onze brouwers deze Saison Grande gebrouwen. Rijk en hoppig aan smaak en wat hoger in alcohol dan een traditionele Saison. Een prachtig bier om onze reeks aan jubileumspecials mee af te sluiten!
6RodenburgAbdicatie bier6 %33cl.6,5
Speciaal voor de abdicatie van koninging Beatrix heeft brouwmeester Steve Gammage de allerbeste mout- en de meest verfijnde hop soorten bijeen gebracht in een unieke receptuur. Dit frisse bier met een lichte hint van citus wordt slechts eenmalig in een beperkte hoeveelheid gebrouwen. Nederland is oranje. Ons bier is oranje. Dit abdicatie bier smaakt het lekerst tijdens feestelijke gelegenheden. Het ultieme drinkmoment is...inderdaad nu.

Lentebieren14-5-2013
1brouwerij AnchorAnchor bock beer5,5 %33cl.6,26
De geschiedenis van deze brouwerij begint in 1854. Na enkele overname's is hij sinds 1971 in handen van Fritz Maytag. Dit bier wordt sinds 2005 speciaal voor de lente gebrouwen. Het is een donker bier gebrouwen van gerstemout, tarwe en verse hop.
2Birra del BorgoGenziana6,1 %75cl.7,03
als je italiaans goed is kijk dan op www.birradelborgo.it
3 Brouwerij de 7 DeugdenSpring+bock6,5 %33cl.6,45
spring+bock is de lente bock van de 7 Deugden.Daarnaast hebben ze ook nog de Spring+tijm die ze voeren als lentebier.De bock heeft zijn primeur in maart 2013. Het is een goudgeel bier met een vleugje citroenmelisse.
4Brouwerij de PraelAndre6,6 %33cl.5,64
Fris bittere lentebock met een lichte caramel tint en een fijne, bloemige hopsmaak
5Rodenburglentebier7,5 %33cl.6,37
Als de winter wijkt en de zonnestralen krachtiger worden, is het tijd voor Bronckhorster lentebier. Een oranjegouden gloed schijnt door dit aromatische bier van hoge gisting. Hier word je blij van, van dit bier geniet je net als van de eerste stralen voorjaarszon.
6Dolle Brouwersboskeun10,0 %33cl.6,53
Ingredienten: Bleke mout, Poperingse golding hop in bellen, biologische rietsuiker, zuiver oerwater, hoge gisting, gisting en nagisting in de fles. Het resultaat is een krachtig bier met een heel specifieke smaak en aroma. Aan de kenners om bessen, zouthout, droge bladeren, vanille, chocola en nog zoveel meer te ontdekken in de smaak, de nasmaak en het aroma. Boskeun is de bijnaam van  Jo, een van de broers die thuis blondbier probeerde te brouwen. Toen de broers alweer slaags waren geraakt was er een verwonding boven Jo's bovenlip. Dit was voldoende om hem de bijmaam Keun te geven ( een hazelip) later Boskeun.

Trappisten 9-4-2013
1 Orval Orval 6,2 % 33cl. 6,61
  http://www.orval.be/ BE Op het etiket staat een forel met een gouden ring in de bek. Het etiket is de illustratie van de legende over de stichting van de abdij van Orval. De Toscaanse gravin Mathilde, die weduwe was, had per ongeluk haar trouwring in de bron van het dal laten vallen. Ze smeekte God om hulp en het duurde niet lang of er kwam een forel boven water met in zijn bek de kostbare ring. Mathilde riep toen uit "Dit is echt een gouden dal!" (Orval, "val d'or" betekent "gouden dal") en ze besloot uit dankbaarheid op deze gezegende plaats een klooster te stichten. Het bier dat de monniken en de gasten bij hun maaltijden drinken, is aanzienlijk lichter dan het commerciële Orval-bier: het bevat 3,5 procent alcohol. In de abdij wordt niet alleen bier gebrouwen maar ook wordt er een halfzachte ambachtelijke kaas gemaakt. Hij wordt gemaakt met verse volle melk uit de Gaumestreek. De blokken kaas zijn rechthoekig en wegen 2,1 kg.
2 Rochefort '6 7,5 % 33cl. 6,67
  http://www.abbaye-rochefort.be/ BE 33 cl fles, rode capsule. Botteldatum = houdbaarheidsdatum - 5 jaar. Alc. 7.5% vol. Vrijwel onvindbaar, wordt waarschijnlijk slechts 1 keer per jaar gebrouwen, deze variëteit maakt slechts 1 % uit van de totale productie. Soms voorradig in enkele gespecialiseerde drankenhandels. Hij is wel vrij vlot te krijgen in enkele cafés in Rochefort.
3 Westmalle Tripel 9,5 % 33cl. 6,75
  http://www.trappistwestmalle.be/ BE (cremé-kleurige kroonkurk) is het bekendste Westmalle-bier. Het heeft een diepe, maar zachte smaak met een bittere toets, en een heldere gouden kleur. Het gist drie weken na op de fles, en bezit zoals elke nagister na verloop van tijd een bezinksel van dode gistcellen op de flessenbodem. Het werd voor het eerst gebrouwen in 1934. Het heeft een alcoholpercentage van 9,5% en is verkrijgbaar in flessen van 33
4 Engelszell Gregorius 10,0 % 33cl. 6,85
  http://www.stift-engelszell.at/ AT (Oostenrijk) Het bier wordt sinds 2012 gebrouwen in de brouwerij van Stift Engelszell te Engelhartszell an der Donau, het enige trappistenklooster in Oostenrijk. De bieren werden vernoemd naar twee voormalige abten van de abdij. Gregorius Eisvogel was de eerste abt van 1931 tot 1950. Benno Stumpf was abt van 1953 tot 1966. Benno is dan ook hun tweede bier. Dit bier bevat biologische honing van Engelszell
5 La Trappe Quadruppel 10,0 % 33cl. 7,37
  http://www.latrappetrappist.com/ NL Quadrupel is het zwaarste bier van La Trappe met een prachtige amberkleur. De warme, intense smaak is vol en goed gebalanceerd. Moutig zoet, licht gebrand en aangenaam bitter met een zoete afdronk. Quadrupel gist na op de fles en heeft aroma’s van onder andere banaan, amandel en vanille. Is een Nederlands bier, gebrouwen door de brouwerij van de trappistenabdij Koningshoeven in Berkel-Enschot. Het is het zwaarste bier van La Trappe en is bitter en een beetje zoet. Het alcoholpercentage is 10%
6 Westvleteren '12 10,2 % 33cl. 7,86
  http://www.sintsixtus.be/ BE (gele kroonkurk): bruin bier, genaamd 'abtsbier'.
7 St. Bernardus Abt 12 10,0 % 33cl. 7,84
  http://www.sintbernardus.be/ BE De absolute top in de hiërarchie van de St.Bernardusbieren en tevens het bier met het hoogste alcoholgehalte (10% alc. vol). Een donker bier met een volle, ivoorkleurige schuimkraag. Het paradepaardje van de brouwerij dat zich vlot laat drinken door zijn zachte volmondige smaak. De St.Bernardus Abt 12 heeft een zeer fruitig aroma, zit boordevol complexe smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk. Wordt aanzien als een van de beste bieren ter wereld. Origineel recept, sedert 1946 gebrouwen.

Duits & Lauret special 12-3-2013
1 Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret Blond 6,5 % 33cl. 6,71
  http://www.duitslauret.nl/ NL Duits & Lauret Blond is een zeer verfrissende en complexe dorstlesser. Door de grote hoeveelheid aromatische hopsoorten zijn er in de geur veel bloemige en citrusachtige componenten te onderscheiden. Dit alles gecombineerd met een aangename bitterheid. Vanwege deze uitgesproken eigenschappen is het bier uitermate geschikt om zo van te genieten, maar is het ook een prima begeleider bij diverse gerechten. Combinaties met frisse salades en gerechten met witte vissoorten leveren prachtige smaaksensaties op.
2 Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret Stout 6,5 %   6,43
  http://www.duitslauret.nl/ NL Duits & Lauret Stout is een zeer complex, donker en vol smakend bier. Een bier om eens goed voor te gaan zitten en te genieten van de mooie smaaksensatie. In de geur zijn onder andere koffie en donkere chocolade goed te onderscheiden. Het bier heeft duidelijk geroosterde accenten en een mooie bitterheid. Het combineert uitstekend met bijvoorbeeld oesters of pittige gerechten, maar zeker ook met desserts waarin chocolade of gedroogde vruchten verwerkt zijn.
3 Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret Stout vintage 2009 6,5 %   6,82
  http://www.duitslauret.nl/ NL Duits & Lauret Stout is een zeer complex, donker en vol smakend bier. Een bier om eens goed voor te gaan zitten en te genieten van de mooie smaaksensatie. In de geur zijn onder andere koffie en donkere chocolade goed te onderscheiden. Het bier heeft duidelijk geroosterde accenten en een mooie bitterheid. Het combineert uitstekend met bijvoorbeeld oesters of pittige gerechten, maar zeker ook met desserts waarin chocolade of gedroogde vruchten verwerkt zijn. Maar dan een uit 2009, langer rerijpt waardoor een duidelijke smaak verandering ontstaat.
4 Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret TeVreden MMXXII 7,5 % 75cl. 7,21
  http://www.duitslauret.nl/ NL Elk jaar rond november brengen wij in samenwerking met George Nelis ('Tour des Trappistes') een bier op de markt, waarvan de opbrengst voor een goed doel is. De opbrengst van de 'TeVreden 2012' gaat naar 'Spieren voor spieren', een organisatie die zich inzet voor kinderen met een spierziekte.
De TeVreden 2012 is een vol smakend, donker en robuust bier, opvallend maar niet te zwaar. De melange van bijzondere moutsoorten en fijne hop geven het een zeer kenmerkende fruitigheid. Het bier is van het type 'Bière de garde', een bewaarbier, heerlijk om tijdens de donkere dagen van te genieten, maar ook bij uitstek geschikt om langer te bewaren.
Duits & Lauret TeVreden 2012 is ongefilterd en ongepasteuriseerd.
5 Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret Houtgerijpte Rook Dubbelbock 7,5 %   6,88
  http://www.duitslauret.nl/ NL
6 Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret Winterstout 8,5 % 33cl. 7,37
  http://www.duitslauret.nl/ NL Deze zware winterwarmer verenigt al het mooie van de Duits&Lauret Stout met een krachtig mondgevoel en een verwarmende afdronk. Door zijn volheid en balans kan hij prima combineren met winterse stoofgerechten en uitgesproken blauwschimmelkazen. Duits&Lauret Winterstout is een bier van hoge gisting, ongefilterd en ongepasteuriseerd met nagisting op fles en vat.

Brabant 12-2-2013
1 Dommelsch Pils 5,0 % 30cl. 5,62
  http://www.dommelsch.nl/ NL Dommelsch is een echt Hollands pilsener, gebrouwen door de Dommelsche Bierbrouwerij
in Dommelen. Een licht bier met een fijne, zachte smaak. Dommelsch is een bier waar je elk moment van kunt genieten. Thuis na een dag hard werken. In het weekend, met je vrienden in het café of zomers in het park.
2 Brouwerij Mieghelm Abraham bier 5,0 % 33cl. 5,18
  Geen www gevonden NL Eerste bier van deze brouwerij, gepresenteerd op 25 november 1994 bij de opening van de brouwerij. Het was oorspronkelijk de bedoeling het bier te presenteren op de 50e verjaardag van de brouwmeester op 10 april 1994.
3 Brouwerij De Gouden Leeuw Beerze Blond 7,5 % 33cl. 6,28
  http://www.brouwerijvessem.nl/ NL Beerze Bier is een goudblond speciaalbier met karakter, dat zijn mannetje staat bij elke gelegenheid. Rijk van smaak, dankzij het royale gebruik van hop en speciale mouten. Een tikkie eigenwijs ook, maar zonder poeha. Daarom drinkt het net zo gemakkelijk op een terras als bij een etentje. Dat maakt Beerze Bier ook tot een bier om te delen en samen mee te proosten op een fantastische toekomst.
4 Sint Servattumus Speltbier Tripel 8,0 % 33cl. 6,48
  http://www.sintservattumus.nl/ NL Gebrouwen met Spelt van de bolle akkers in Liempde. Lichtzoet en verrassend.
5 De 3 Horne Brouwerij Kaatsheuvel Trippelaer 8,5 % 33cl. 6,84
  http://de3horne.nl/ NL Geen verdere omschrijving van bieren gevonden op de website.
6 Eijkenrode Bier BV Heeren van Eynthoven 9,0 % 33cl. 7,08
  http://www.eijkenrode.nl/ NL Een bier in de categorie tripel. Een kruidige en zachte smaak.

Oud en Nieuw 8-1-2013
1 Breugems Brouwerij Dubbel 6,0 % 30cl. 6,90
  http://www.breugemsbrouwerij.nl/ NL Dubbel Breugems is een mooi donker bier van hoge gisting, zacht van smaak maar met een sterk karakter. Moutsoorten:Pils, munchener, Cara 150, ChocoladeHopsoorten: Northern brewer, hallertauer mittelfruher
2 Stadsbrouwerij Groningen Grunn Bock 7,0 % 30cl. 5,25
  http://www.grunn-speciaalbier.nl/ NL Grunn Bock is het paradepaardje van de Groningse Stadsbrouwerij. Het is een krachtig robijnrood herfstbier van 7,5% vol. alc. Diverse geroosterde mouten maken dit tot zo’n speciaal biertje. In 2001 werd het bekroond met de 3e prijs in de landelijke smaaktest “Nederlands beste Bokbier”.
3 Hoeksch '1300 8,0 % 30cl. 6,90
  http://www.hoeksch.nl/ NL Hoeksch 1300 is een blond, goed doordrinkbaar speciaalbier van hoge gisting. Het tintelt op de tong, zoals een goede champagne. Dit bier is van het type tripel, maar is ongepasteuriseerd en licht gefilterd. Natuurlijk zult u ook bij dit produkt geen last hebben van sulfiet in het bier. Het is een lekker, ongecompliceerd bier en smaakt zowel in zomer als winter prima. Drinken bij een temperaruur van 8-10 graden.
4 Brouwerij Het Konijntje Tripel 8,0 % 30cl. 5,10
  https://www.facebook.com/brouwerij.hetkonijntje NL een tripel van een nieuwe brouwerij.
5 Davo bieren Tripel 8,5 % 30cl. 6,30
  http://www.davobieren.nl/ NL De DAVO tripel. Een mooie ronde tripel met 8,5% alcohol. Door de zacht bittere smaak is deze tripel goed doordrinkbaar. Heel doordrinkbaar...
6 Hattemer huisbrouwerij Daendels Krachtig 9,0 % 30cl. 6,20
  http://www.daendelsbrouwerij.nl/ NL Daendels Krachtig is zoals de naam al doet vermoeden een sterk en krachtig bier. In alcoholpercentage is het het zwaarste bier van de brouwerij. Het alcoholpercentage is 9%. Daendels Krachtig heeft een mooie robijnrode tot bruine kleur en is zoet en vol van smaak. Bij de nasmaak zult u een lichte lauriertoets waarnemen. U kunt dit krachtige bier het beste drinken bij een temperatuur van 12 tot 14 graden.
Comments