Wie, wat, waar?‎ > ‎

Proefavond 8-3-11

Ook onze derde avond was gezellig, na zes heerlijke bieren te hebben gedronken, bleven vele proevers nog gezellig even na drinken en werd het stiekem toch eigenlijk weer laat. Van diverse proevers kregen we mooie complimenten over hoe we te werk gingen en de bieren die we schonken. Het thema van deze avond was Belgische Ardennen en we hadden de bieren zelf gehaald. Dat was op zich natuurlijk al een feest! De volgende bieren met omschrijving werden in onderstaande volgorde geserveerd:

1    Brasserie de Bellevaux    brune    6,8    33cl
    Het BRUNE is een evenwichtig bier gebrouwen met caramel mouten en Saaz hop. De kleur is kastanje bruin en het heeft een alcoholgehalte van 6,8%.            
    De smaak is vol en zacht. Een bier om rustig van te genieten.
2    Brasserie de Bellevaux    blond    7    33cl
    Het Blonde is het meest verkochte bier van Brasserie de Bellevaux. De aangename verhouding tussen zoet en bitter is hiervoor zeker een belangrijke reden. Het Blonde verdient het om rustig en met aandacht gedronken te worden. Zo komen alle smaaksensaties het beste tot hun recht. En let op: er bestaan heel wat bieren die meer alcohol bevatten dan het Blonde, maar met 7 vol% is het wel degelijk een sterk bier.
3    Brasserie grain Dórge    joup brune    7,5     33cl
    Joup, een gekruide bruine met karakter. Grote zus van de Brice die hiervan verschilt door het karamelaroma die het een rondere smaak geeft. Haar donker bruine kleur, haar overvloedig fijn en romig schuim, en haar alkoholgehalte van 7,5° maken van haar een echte Belgische speciale.
4    Brasserie grain Dórge    brice blond    7,5    33cl
    Een 7,5° blonde, helder en schitterend in de fles enigszins gesluierd in het vat gezien zijn hergisting. Een fijn wit schuim dat aan het glas kleeft, bedekte een blonde met een frisse neus en een evenwichtige smaak tussen hop en kruiden. Een zogezegd speciaal bier maar ondanks alles gemakkelijk te drinken…..men moet toch oppassen voor zijn alkoholgehalte!           
5    brouwerij van den Bossche    lamoral    8    75cl
    Lamoral Degmont heeft een amberblonde kleur met een mooie, witte schuimkraag. De geur wordt overheerst door fruit en kruiden. Eerst komen kruidige toetsen opzetten, maar vrij snel evolueert de smaak naar een intens bittere afdronk.
6    brouwerij the musketeers    troubadour obscura    8,2    75cl
    Troubadour Obscura is een donker roodbruin bier van 8,5 % alc. met hergisting op de fles. Deze tweede gisting zorgt voor een hoger alcoholgehalte en verdere smaakevolutie van het bier in de fles.

De uiteindelijke scorelijst zag er als volgt uit:

#    Bier                                                    Score
1    Lamoral, Van Den Bossche                        7,16
2    Brice Blond, Brasserie Grain Dorge               6,98
3    Troubadour Obscura, The Musketeers         6,96
4    Blond, Bellevaux                                      6,78
5    Brune, Bellevaux                                     6,74
6    Joup Brune, Brasserie Grain Dorge              6,06

De foto's zijn gemaakt door Hermen Buurman fotografie. Heel erg bedankt voor de bijdrage!


Comments