Wie, wat, waar?‎ > ‎

Proefavond 10-5-11

Met 33 mensen (het aantal vrouwelijke proevers neemt toe!) was het weer een heerlijk volle bak! We zijn Tof! nog steeds bijzonder dankbaar dat we gebruik mogen maken van hun faciliteiten. bijna iedereen vindt het een fijne ambiance om heerlijke bieren te proeven. Daar waar vorige maand een uitstapje naar Duitsland hadden gemaakt zijn we deze proeverij weer heerlijk thuis op Nederlandse bodem! Dit keer was er gekozen voor Lente bieren. Zwager Gerard had toch een tripje te maken en nam onderweg gelijk twee bieren mee. Één van de geschonken bieren mochten we van de tap bij Tof! halen en de laatste drie werden weer door Drankenservice Gouda geleverd. De bieren in schenkvolgorde en eventuele omschrijving:

1    Maallust    blond    6,5%    30cl
    http://www.brouwerijmaallust.nl/ maallust is een nieuwe brouwerij in het drentse Veenhuizen. Ze is gevestigt in een voormalige graanmaalderij. De brouwer is de zelfde als die bij Mommeriete. Voor meer info lees de laatse PINT.
2    Leffe    Lentebier    6,6%    33cl
    http://www.leffe.com/ Een primeur dit jaar voor het eerst verkrijgbaar. Leffe Lentebier, gebrouwen met respect voor de traditie van de Leffe Abdij, typeert zich door een volblonde glans, zacht aroma en licht fruitige maar geraffineerde toets. Dit karakterbier maakt van uw aperitief een frisse en intense smaakervaring.
3    de Gulzige Gans    spring in het veld    7,0%    33cl
    http://www.degulzigegans.nl/ Spring in`t veld is een tarwe bier van 7% vol. Dit bier is ongefilterd ongepasteuriseerd, fris, licht zurig, fruitig, bloemig en vol van smaak.         
4    Jopen    Lentebier    7,0%    33cl
    http://www.jopen.nl/ Een krachtig Lentebier; met extra veel korianderzaad. De combinatie van korianderzaad met een hoge gisting geeft dit blonde bier een risse fruitigheid. Verder wordt aan Jopen Lentebier de klassieke combinatie van de graansoorten gerst, haver en tarwe toegevoegd.
5    Hertog Jan    lentebok    7,2%    tap
    http://www.hertogjan.nl/ Karakter: traditioneel voorjaarsbier. Type: seizoensbier van hoge gisting. Smaak: romig en fruitig. Kleur: goudgeel.
6    Emmelisse    Lentebok    8,0%    33cl
    http://www.emelisse.nl/ Traditioneel gebrouwen ondergistend bier zoals een lentebok hoort te zijn.

De scores gegeven door onze liefhebbers op deze avond hebben geresulteerd in het volgende gemiddelde in volgorde van hoogste score naar de laagste:

#    Bier                                         Score
6    Emmelisse, Lentebok                   7,28
3    De Gulzige Gans, Spring in't veld    6,90
5    Hertog Jan, Lentebok                  6,89
2    Leffe, Lentebier                          6,82
4    Jopen, Lentebier                         6,79
1    Maallust brouwerij, Blond              6,62

We bedanken al onze proevers voor hun scores en aanwezigheid. Het is steeds weer voor iedereen een feestje! Tot de volgende proeverij!

Mijn Zwager en Ik
Comments