Wie, wat, waar?‎ > ‎

Bierproeven

Als bierliefhebber zijn bierproeverijen natuurlijk heel erg leuk. Zo hebben Gerard en Jeroen al een aantal bierproeverijen (van o.a. Pint en uiteraard het Borefts bierfestival) bijgewoond of in kleine kring met bevriende bierliefhebbers zelf georganiseerd.

Zo was er bijvoorbeeld bij Jeroen een bierproeverij met alleen maar bieren uit kleinere brouwerijen uit Frankrijk. Deze had hij zelf allemaal bezocht en vervolgens flessen gekocht en meegenomen naar huis. Het was de bedoeling ze allemaal lekker zelf op te genieten door de tijd. Maar bij het vullen van de koelkast was wel duidelijk dat dit dan wel een paar maanden zou gaan duren. De oplossing was simpel en wel erg gezellig! kleine proefglaasjes en vrienden uitnodigen. Dat is een hele gezellige nacht geworden.

Ook Gerard zit bierproeven in het bloed. Zo heeft hij een gezellig een bokbierproeverij georganiseerd als een alternatief voor een standaard verjaardagsfeestje. Gerard is heel fanatiek als het op proeverijen aan komt. Hij maakt mooie formulieren om als proefgereedschap ingezet te worden. Ook voor zijn bokbierproeverij had hij een mooi proefformulier in elkaar gezet

Het lag dan ook in de lijn der verwachting dat de heren een serieuzere proeverij zouden gaan organiseren. En dat is gelukt. Onder de vlag van Pint hebben ze een eigen Pint bierproefavond georganiseerd. Er werden afspraken gemaakt met een leverancier (Drankenservice Gouda) en een locatie (Café Tof). Op de allereerste avond was er een gezellige club mensen op de been om deze eerste editie in te luiden. Alle aanwezigen waren erg enthousiast en er waren zelf aan het eind van de avond al direct 6 voor inschrijvers (mensen die komen proeven krijgen op die manier altijd voorrang om zich in te kunnen schrijven en zijn dus zeker van een plekje). Info:

Elke 2de dinsdag van de maand 20:00 uur
(Uitgezonderd Juli en Augustus en in December is het de woensdag na de 2de dinsdag met een bierdiner!)

Locatie:
Swing Eten/drinken/dansen
Markt 24
2801 JJ Gouda


Houd in ieder geval rekening met een eigen bijdrage voor de te proeven bieren en een extra bijdrage voor het december diner.

Eten:

±18:30 uur voor eigen kosten.

Voor meer informatie en de menukaart ga naar www.swinggouda.nl
volg ons ook via:
www.facebook.com/mijnzwagerenik
www.twitter.com/mijnzwagerenik

Van tevoren aanmelden is noodzakelijk want vol = vol! Dat kan door dit bericht te bevestigen of door een E-mail te sturen naar mijnzwagerenik@gmail.com

 - Wil je op de mailing list??

 - Wil je van de mailing list af?
 - Wil je iemand uitnodigen?
Meld het ons op mijnzwagerenik@gmail.com

Onder de 16? Geen druppel! Houd rekening met eventueel legitimeren!

Lego-lied "Beer"
Comments