Ajax Honkbalclub

Mijn eertse honkbal club was Ajax. Nou en of. Ajax had in de jaren '60, een honkbal club. Alle thuis wedstrijden speelden we op het honkbalveld van OVVO op de Kruislaan in Amsterdam-Oost. Toen ik naar Nederland kwam in 1966, werd ik snel benaderd door spelers als Franklin Lindsey, Ruben Leijsner. Ook werd ik benaderd door kennissen uit Breda en Rotterdam. Ik koos voor Ajax. Simpelweg omdat ik ook in Amsterdam woonde.

Ajax speelde toen 1ste klas. Spelers als: Marco Nagelkerke, Ruben Leijsner, Peter Hendriks, Boy Balinger, Ko van Wijk, Leo van Wijk, Henri Kok, Dassy Jasmijn, Jessie de La Noi, waren spelers in die tijd met ieder hun eigen specialistische eigenschappen. Ik was toen werper (pitcher).

Maar toen besloot het bestuur van Ajax (voetbal), begin '70 de honkbal club af te stoten en zich alleen met voetbal bezig te houden. Dat was een domper voor alle spelers natuurlijk en zochten wij naarstig naar een nieuwe sponsor. Luycks, een mosterd fabrikant, besloot ons te sponseren. Met het samenvoegen van honkbalclub "Giants Diemen", was Honkbalclub "Luycks Giants" geboren.

 

1ste honkbalteam van Ajax Staand van links naar rechts:  Ed Klokkers, Ben Richardson, Bram Vermeer, John Ludenhof, Peter Hendriks, Fred ---, Henri Kok, Marco Nagelkerke Voorste rij van links naar rechts: Leo van Wijk, Herman van Os, Ruben Leijsner, Herman  Vegter, Dick van de Berg, Jesse de la Noi

Ajax- Sparta. Loper Ben Richardson is te laat voor het 1ste honk.
Op de rug gezien is 1ste honkman Hudson John
 

https://sites.google.com/site/benrichardsonnl/mededelingen/vervolg-ajax-honkbalclub

Comments