Aktuellt‎ > ‎

Bakgrund/Om

Midnattsorkestern såg först nattens ljus 2009 i Göteborg.

Den sattes samman av David Löfberg som skrivit musik och text för en drömbesättning bestående av sångerskan Elina Ryd, stråkkvartett (Malvakvartetten), gitarr, dragspel och kontrabas. Det ganska genomgående temat av finstämt vemod och nattstämning i musik och texter gav snart orkestern dess namn.

Musiken är genreöverskridande, närmast en sorts kammarmusik som angränsar till visa och chanson. Sång och text är centralt men samtidigt ges det instrumentala stor plats i arrangemangen med blinkningar till tango, jazz mm, också med utgångspunkt i musikernas olika bakgrund. I fokus står melodierna.

Under åren har orkestern gjort ett hundratal framträdanden i en mängd olika sammanhang (se framträdandehistorik) och fått fin respons från en stor och bred publik.

Hösten 2014 släppte Midnattsorkestern fullängdsalbumet "Över stadens tak - sånger av David Löfberg" på bolaget Kakafon. Skivan fick ett mycket
fint mottagande i pressen och har spelats talrikt i radio.

2016 provade Midnattsorkestern för första gången ett samarbete när en stråkorkester, Camerata Gothia, tillfälligt fick axla stråkkvartettens roll med en stor ensemble som följd. Detta fungerade mycket bra och är något vi gärna skulle göra om med fler ensembler av olika slag, amatör- eller professionella.

Midnattsorkestern har tidvis fått stöd som fri musikgrupp från Statens Kulturråd.

Vi har just nu precis genomfört ännu en sommarturné, vår sjunde i rad.

"Gilla" oss gärna på Facebook för kontinuerlig
information och inbjudan till olika evenemang!Comments