Köszöntjük a konferencia honlapján!                                               

https://sites.google.com/site/rdmcs2016/

                                         
  

Tisztelt Kollégák! Tisztelt Érdeklődők!

Az előző évek MIDK konferenciáihoz hasonlóan a Debreceni Egyetem Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskolája, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem Matematikatanítási és Módszertani Központja megrendezi a Matematika és Informatika Didaktikai Kutatások c. konferenciát (MIDK 2017).

A konferencia fő célja, hogy a magyarországi és a határon túli, matematika és informatika didaktikával foglalkozó kutatók számára találkozási lehetőséget biztosítson: a résztvevők beszámolhassanak aktuális kutatásaikról, tanácsokat, ötleteket kapjanak, esetleg bekapcsolódjanak egymás munkájába, közös programot indítsanak. Lényeges szempont az is, hogy a PhD hallgatók bemutathatják terveiket, eredményeiket, útmutatást kaphatnak tapasztaltabb kollégáiktól. (Azok, akik a DE Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskolája Didaktika programjának hallgatói, és a konferencián előadás tartásával vesznek részt, ezzel teljesítik a DE Természettudományi Doktori Tanácsa Doktori Szabályzatában előírt éves beszámolási kötelezettségüket.)

A konferencián elhangzó előadások néhány kiemelt téma köré csoportosulnak. Egy-egy ilyen téma vitaindító előadásának megtartására a matematika és informatika didaktika neves szakértőit kérjük fel. A beszámolókat meghallgatva, a konkrét reflexiók után, kötetlen beszélgetésben lehetőség nyílik ötletek felvetésére, tanácsok, javaslatok megfogalmazására, közös kutatási kérdések, programok kialakítására. Az előadásokon kívül poszter-bemutatót is szervezünk. A poszterek alkalmasak lehetnek egyrészt rövidebb terjedelmű kutatások bemutatására, másrészt az előadáson elhangzottak kiegészítésére is.

A 2017-es helyszín Budapest, ahol reméljük, minél nagyobb létszámban össze tudunk jönni.

A konferenciáról az előző évekhez hasonlóan a Teaching Mathematics and Computer Science c. folyóiratban angol nyelvű beszámoló készül az előadások absztraktjainak bemutatásával.


A konferencia időpontja:    2017. január 27-29. (péntek délután - vasárnap délelőtt)

A konferencia helyszíne: ELTE TTK Matematikai Intézet, Matematikatanítási és Módszertani Központ

1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C

A konferencia nyelve:    magyar és angol


Regisztrálni a Regisztráció menüpontban található jelentkezési lap kitöltésével lehet 2016. november 30-ig

A tervezett előadás, poszter címét és absztraktját beküldeni a Határidők menüpontban található űrlap kitöltésével lehe2016. december 20-ig.Szeretettel várjuk Budapesten!