Köszöntjük a konferencia honlapján!                                               

https://sites.google.com/site/rdmcs2016/

                                         

A Debreceni Egyetem Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskolája megrendezi a

Matematika és Informatika Didaktikai Kutatások konferenciát (MIDK 2019).

A konferencia elsődleges célja változatlan: lehetőséget kíván biztosítani arra, hogy a magyarországi és a határon túli, matematika és informatika didaktikával foglalkozó kutatók találkozzanak, beszámolhassanak aktuális kutatásaikról, tanácsokat, ötleteket kapjanak, esetleg bekapcsolódjanak egymás munkájába, közös programot indítsanak. Lényeges szempont az is, hogy a PhD hallgatók és az egyetemisták bemutathatják terveiket, eredményeiket, útmutatást kaphatnak tapasztaltabb kollégáiktól.

A konferencián elhangzó előadások néhány kiemelt téma köré csoportosulnak. Egy-egy ilyen téma vitaindító előadásának megtartására a matematika és informatika didaktika neves szakértőit kérjük fel. A beszámolókat meghallgatva, a konkrét reflexiók után, a kötetlen beszélgetések során további ötletek, tanácsok, javaslatok fogalmazódhatnak meg, közös kutatási kérdések, programok alakulhatnak ki. Az előadásokon kívül poszter-bemutatót is szervezünk. A poszterek egyaránt alkalmasak rövidebb terjedelmű kutatások bemutatására, illetve az előadáson elhangzottak kiegészítésére.


A konferencia időpontja:    2019. február 1-3. (péntek délután - vasárnap délelőtt)

A konferencia helyszíne: Párkányi Kereskedelmi Magánakadémia

Sv. Štefana/Szent István u. 36, Štúrovo/Párkány, Szlovákia

A konferencia nyelve:    magyar és angol

A konferenciáról az előző évekhez hasonlóan a Teaching Mathematics and Computer Science c. folyóiratban angol nyelvű beszámoló készül az előadások absztraktjainak bemutatásával.

A konferencia társszervezői és támogatói:

EDU 3000 s. r. o. Kft.

Magyar Tudományos Akadémia, Tantárgypedagógiai Kutatási Program

Debreceni Egyetem

CEEPUS