Köszöntjük a konferencia honlapján!                                               

https://sites.google.com/site/rdmcs2016/

                                         

A Debreceni Egyetem Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskolája az idén 10. alkalommal rendezi meg a

Matematika és Informatika Didaktikai Kutatások konferenciát (MIDK 2018).

Ezt a jubileumi konferenciát hálával és köszönettel ajánljuk

Lajkó Károlynak és Ambrus Andrásnak,

akik a közelmúltban ünnepelték 75. születésnapjukat. Mindketten nagyon sokat tettek azért, hogy konferenciasorozatunk 2009-ben elindult és azóta is minden évben megrendezésre került.

A konferencia elsődleges célja változatlan: lehetőséget kíván biztosítani arra, hogy a magyarországi és a határon túli, matematika és informatika didaktikával foglalkozó kutatók találkozzanak, beszámolhassanak aktuális kutatásaikról, tanácsokat, ötleteket kapjanak, esetleg bekapcsolódjanak egymás munkájába, közös programot indítsanak. Lényeges szempont az is, hogy a PhD hallgatók és az egyetemisták bemutathatják terveiket, eredményeiket, útmutatást kaphatnak tapasztaltabb kollégáiktól.

A konferencián elhangzó előadások néhány kiemelt téma köré csoportosulnak. Egy-egy ilyen téma vitaindító előadásának megtartására a matematika és informatika didaktika neves szakértőit kérjük fel. A beszámolókat meghallgatva, a konkrét reflexiók után, a kötetlen beszélgetések során további ötletek, tanácsok, javaslatok fogalmazódhatnak meg, közös kutatási kérdések, programok alakulhatnak ki. Az előadásokon kívül poszter-bemutatót is szervezünk. A poszterek egyaránt alkalmasak rövidebb terjedelmű kutatások bemutatására, illetve az előadáson elhangzottak kiegészítésére.


A konferencia időpontja:    2018. január 26-28. (péntek délután - vasárnap délelőtt)

A konferencia helyszíne: Hotel Aurum, Hajdúszoboszló

4200 Hajdúszoboszló, Mátyás király sétány 3.

A konferencia nyelve:    magyar és angol


A konferenciáról az előző évekhez hasonlóan a Teaching Mathematics and Computer Science c. folyóiratban angol nyelvű beszámoló készül az előadások absztraktjainak bemutatásával.


Regisztrálni a Regisztráció menüpontban található jelentkezési lap kitöltésével lehet 2017. november 30-ig

A tervezett előadás, poszter címét és absztraktját beküldeni a Határidők menüpontban található űrlap kitöltésével lehe2017. december 20-ig.Szeretettel várjuk Hajdúszoboszlón!