calendaris

Concepte

De planificadors de temps, agendes i PDA tots/es en tenim. Els recordatoris de les reunions, sortides culturals amb l'alumnat, reunions de Departaments, claustres, etc, acostumen a ser bona part del que ens convé tenir apuntat en un calendari per tal que tothom del claustre en tingui coneixement i faci servir.
El més normal sempre ha estat fer servir dispositius locals i/o individuals de gestió de la informació. No existeixen masses utilitats compartides que ens permetin fer un ús col·lectiu de calendaris amb recordatoris de dates. Entre elles, destaca Google Calendar, una utilitat molt senzilla de gestionar que us permetrà definir un abans i un després en els calendaris en xarxa . Penseu que no només un centre escolar pot fer-ne un ús, sinó que tota la comunitat educativa pot gaudir-lo, sabent en tot moment quin esdeveniment pot passar una determinada data.

Ús dels calendaris en l'àmbit docent


Eines i recursosExemples


Manuals

1- Mirarem, un cop registrats a www.google.cat si el servei de calendaris el tenim o no actiu. Podeu fer clic a "El meu compte" per saber els serveis actius que disposeu. Si l'aplicació en xarxa de calendaris no la tenim entre els nostres serveis, caldrà activar-la, teclejant http://www.google.com/calendar i registrant-nos de nou amb el nom d'usuari/a i contrasenya per defecte a Google.
 
 
2.- Acabeu d'omplir les dades que us demanen, sempre pensant en els destintaris
 
 
3.- Ja estareu en disposició d'utilització. S'obrirà la pantalla general,amb el calendari a la part central. Recordeu que, com en totes les utilitats, si per defecte us surt en l'idioma de Shakespeare, el podeu canviar de forma fàcil fent clic als "setings" ( configuració ) i seleccionant a la primera pestanya el català com idioma per defecte
 
 
 
Recordeu de "salvar" els canvis a la part inferior de la pantalla per tal que es facin actius.
 
 
4.- Les disposicions de les informacions són prou intuitives, i destaquen les següents zones de treball:

Mode de visualització del calendari
 
Selecció dels calendaris a visualitzars, propis o d'altre usuaris/es
 
Creació de noves dates o recordatoris al calendari
 
5.- Creació d'un esdeveniment. Anem a crear un esdeveniment, una data a recordar al calendari, que pot ser, per exemple, una data de claustre. Feu clic el dia i hora que es produirà l'esdeveniment damunt del calendari directament. Apareix un globus on podeu escriure la informació bàsica:
 
 
També podeu fer clic a "edita els detalls de l'esdeveniment" i veureu que el nombre d'opcions són enormes, a configurar de forma individual en aquest esdeveniment:

- Podem detallar l'esdeviment amb molts detalls i dades
 
- Podem crear recordatoris que faran que s'obri una finestra emergent o que ens lliure un missatge de correu electrònic recordant l'esdeveniment
 
- Podem igualment fer que d'altres usuaris/es de google visualitzin o bé interactuin amb el calendari i els esdeveniments creats

6.- Un cop ja posat l'esdeveniment podeu anar a les configuracions i compartir el calendari amb d'altres usuaris/es fent clic a Configuració / Comparteix aquest calendari , la segona pestanya. Podeu incloure els correus electrònics de gmail dels usuaris/es que voleu que comparteixin el calendari.
 
 
A banda de determinar les persones amb les que compartir, podeu determinar també en la mateixa finestra el nivell al que voleu que accedeixin, permetent diferents graus d'interacció i permisos.
 
 
7.- A títol informatiu també podeu fer una incrustació del calendari dins d'un bloc o plana web, tot copiant i enganxant el codi html que us proposa a la finestra de "informació del calendari " . Al bloc de l'AMPA, al bloc del centre, tenir un calendari amb el detall de sortides escolars, festes de lliure disposició o d'altres recordatoris curriculars i/o pedagògics que es puguin fer públics pot ser positiu en l'efecte memòria dels que el visiten, i poden arribar a estalviar paper i diners fent recordatoris a les famílies.

Per incrustar un calendari dins d'un bloc o una plana web només cal copiar i enganxar el codi html que ens proposa la plana. Per tal de fer visible aquesta plana, aneu a configuracions, pestanya de calendaris,feu clic a "comparteix aquest calendari " i, a les noves pestanyes superiors, "Informació del calendari "
 
8.- El fet de tenir diferents calendaris pot comportar acumular un garbuig d'informació molt gran, que , com sempre diem, cal ordenar d'alguna manera, doncs sinó pot ser sinònim de no tenir res. Si feu clic a l'opció " els meus calendaris" es desplegaran diferents opcions per tal de donar colors diferents a calendaris diferents, poguent separar les informacions per cicles, nivells, temes, assumptes personals, Ampa, etc.
 
 
9.- Podeu també deixar que Google us recordi els vostres esdeveniments per SMS al vostre mòbil particular. Sí, alguns tampoc ens ho crèiem fins que vam fer la prova del sis. Aneu a configuracions, pestanya de calendaris, feu clic a "comparteix aquest calendari " i, a les noves pestanyes superiors, "Notificacions ".
 
 
Aneu seguint les passes que us van indicant, cal enviar un codi de verificació i llegir que les companyies telefòniques siguin les incloses que vosaltres teniu. Us assegurem que funciona, Google el podeu tenir funcionant a la vostra butxaca al vostre mòbil recordant-vos les vostres entrades al calendari, al meravellós preu de 0 €

Comments