Benvinguts al projecte EspiRA

L'INS Antoni de Martí i Franquès ha participat en el projecte EspiRA de Realitat Augmentada posant a punt cinc rutes a la ciutat de Tarragona. Aquestes rutes incorporen 52 POIs, punts d'interès, relacionats amb diferents àmbits: educació, cultura, festivitats, serveis per a la gent gran, gastronomia i, per descomptat, el llegat romà a Tarragona. Un  total de 38 estudiants de primer de Batxillerat han "afegit capes d'informació" a monuments, serveis, institucions, centres d'educació, actes culturals i associacions georeferenciats a punts concrets de la ciutat en forma de texts informatius, webs, fotografies i vídeos.
El projecte ha permès d'introduir als alumnes en el món de la Realitat Augmentada, a reflexionar com aplicar la tecnologia al servei de les persones, aprendre a georeferenciar... El seguiment del projecte s'ha fet utilitzant aplicacions de Google: Missatgeria, Docs, Calendari, G-sites. Les eines han estat utilitzades cooperativament.


Les rutes:

Educació i Cultura

La ruta “Educació i Cultura a Tarragona” inclou punts d’interès relacionats amb l’àrea de l’educació i la cultura a Tarragona. La finalitat d’aquesta ruta ha estat que tant els residents permanents com els temporals a Tarragona trobin informació bàsica sobre els centres d’ensenyament d’estudis reglats, d’idiomes, biblioteca, teatres, associacions culturals. Érem conscients que no es podia fer una ruta exhaustiva: es van escollir uns quants punts per constituir una mostra representativa dels diferents àmbits.
Tarragona i la Gent Gran

La ruta "Tarragona i la Gent Gran" ha estat dissenyada amb el propòsit d'ajudar la nostra gent gran a trobar serveis que els són necessaris per a la seva salut i benestar, per passar el seu temps en companyia i gaudir del temps de lleure. S'ha recercat informació sobre catorze llocs de la nostra ciutat que cobreixen aspectes molt diferents: salut, oci, comerç, transport, llars, biblioteca, esport, habitatge i suport jurídic.
Tarragona Romana
Tàrraco: Colonia lulia Urbs Triumphalis Tarraco. Tarragona va ser la ciutat romana capital de la Hispània Citerior i després de la província de la Tarraconense. Aquest projecte EspiRA es basa en un recorregut pels principals monuments i més característics de la ciutat de Tarragona, començant per la muralla i acabant a la pedrera del Mèdol. L’objectiu principal ha estat fer conèixer Tarraco incorporant les noves tecnologies, explorant-la amb la Realitat Augmentada.
Tarragona Gastronòmica
Si t’interessa el menjar i t’interessa la cultura Tarragonina, aquesta es la teva ruta! El pròposit ha estat d’apropar la cuina tarragonina a tots els possibles receptors locals i de fora. És un petit recorregut pels llocs on la cultura culinària de la regió es viu amb més intensitat, com són les diferents associacions de restaurants, el famós mercat de Tarragona, l’escola d’hosteleria, servei de menjador social... també s'han georeferenciat esdeveniments gastrònomics com "Tarraco a taula".
Tarragona Santa Tecla

Aquest projecte de realitat augmentada es va concebre per donar a conèixer aspectes culturals i d'oci de la nostra ciutat, Tarragona, en concret, les festes de Santa Tecla. Un dels objectius era d'augmentar l'abast de gent que pogués accedir a la informació i per tant és un projecte multilinguístic: la informació es proporciona en català, castellà i anglès.

Este proyecto de realidad aumentada, se diseñó para dar a conocer aspectos de ocio y culturales de las fiestas de Santa Tecla en nuestra ciudad.


This augmented reality project was designed to raise awareness of cultural aspects and leisure during Santa Tecla's festival in our city, Tarragona.


Tasques & Dates

Segueix les tasques i les dates d'entregaCalandari

Recorda les dates importants 
Recursos

Apren

Contacte

Posa't en contacte amb el CAP.