Πληροφορίες

Το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο:  

«Εφαρμογές Προστασίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος».

Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η οργάνωση και λειτουργία μεταπτυχιακών σπουδών που αφορούν στην εμβάθυνση σε γνωστικές περιοχές και εφαρμογές της προστασίας και της διαχείρισης του περιβάλλοντος με την παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων και την εκπόνηση - Μεταπτυχιακών Εργασιών Ειδίκευσης.

Οι στόχοι του ΠΜΣ είναι:

 • Η εμβάθυνση στη διεπιστημονική γνώση και στις πρακτικές εφαρμογές της επιστήμης, της προστασίας και της διαχείρισης του Περιβάλλοντος.
 • Η δημιουργία εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού στα γνωστικά αντικείμενα του ΠΜΣ.
 • Η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας στο αντικείμενο του ΠΜΣ σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές.

Το πεδίο αιχμής που θεραπεύεται από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών εμπίπτει στο γνωστικό αντικείμενο των περιβαλλοντικών σπουδών, ένας τομέας σημαντικός και σύγχρονος, καλύπτοντας ερευνητικά αντικείμενα με έμφαση στις πράσινες τεχνολογίες, στα οικοσυστήματα και στους περιβαλλοντικούς κινδύνους.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών θα συμβάλει έμμεσα στην ανάπτυξη της χώρας με την προετοιμασία και διάθεση εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού στα γνωστικά αντικείμενα των επιστημών και τεχνολογιών του περιβάλλοντος.


Ο Δ/ντής
Δημήτρης Καραμάνης

Πρόσφατες ανακοινώσεις

 • Email και κωδικοί πρόσβασης στο e-class Οι φοιτητές του ΠΜΣ σε συνεργασία με τη γραμματεία, θα πρέπει να ολοκληρώσουν σύντομα τις εγγραφές τους έντυπα και ψηφιακά, ώστε να παραλάβουν τα email και τους κωδικούς πρόσβασης στο ...
  Αναρτήθηκε στις 12 Οκτ 2016, 3:43 π.μ. από το χρήστη Ιερόθεος Ζαχαρίας
 • Ωρολόγιο Πρόγραμμα του μαθήματος "Ανάλυση Περιβαλλοντικών δεδομένων και προσομοίωση Διεργασιών" Στο επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα του μαθήματος"Ανάλυση Περιβαλλοντικών δεδομένων και προσομοίωση Διεργασιών"
  Αναρτήθηκε στις 12 Οκτ 2016, 1:10 π.μ. από το χρήστη Ιερόθεος Ζαχαρίας
 • Πληροφορίες για τους φοιτητές Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 17/10/16 στις 15:00 στην αίθουσα ΗΛ7, του κτιρίου των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών.Οι διαλέξεις θεωρίας θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα ...
  Αναρτήθηκε στις 11 Οκτ 2016, 3:53 π.μ. από το χρήστη Ιερόθεος Ζαχαρίας
 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2016-17 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2016-2017 ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ "ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ" ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΠΦΠ   Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος  ΔΠΦΠ (29/9 ...
  Αναρτήθηκε στις 29 Σεπ 2016, 11:44 μ.μ. από το χρήστη Ιερόθεος Ζαχαρίας
 • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Την Τετάρτη 21/9 και ώρα 10:30, στο δεύτερο όροφο του κτιρίου της ΕΑΣ, του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, στο Αγρίνιο, θα πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις των ...
  Αναρτήθηκε στις 15 Σεπ 2016, 4:16 π.μ. από το χρήστη Ιερόθεος Ζαχαρίας
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 5 από 17. Προβολή περισσότερων »