Juutalainen raamattuleiri


Juutalainen raamattuleiri 25.01.2010-02.02.2010 Nizni Novgorodista

 Ensimmäinen raamattuleiri on vietetty Mikkelissä. Ryhmässä oli 13 aikuista ja yksi lapsi.

Kaikki opiskelijat olivat uskovia, ja opetusseminaaria veti kaksi messiaanista juutalaista Venäjältä, jotka tulivat yhdessä ryhmän kanssa. Opetuksen teemana oli Israel Jumalan suunnitelmassa. Opetus kesti kolme päivää. Lisäksi järjestettiin kolme kokousta yhdessä paikallisten suomalaisten uskovien kanssa, joissa messiaaniset juutalaiset jakoivat Jumalan sanaa ja näkemyksiä Israelista. Vapaa-ajalla ryhmä tutustui paikallisiin nähtävyyksiin ja nautti hyvästä olosta kauniissa Suomen talvessa. Kaikki osanottajat olivat tyytyväisiä ja iloisia viikosta, jonka aikana sekä henki että ruumis saivat ravintoa.

Opettajat olivat hyvin tyytyväisiä siihen, että heillä oli ensimmäisen kerran mahdollisuus osallistua juutalaisille järjestettyyn opetukseen Suomessa. Juutalaisille on hyvä, jos itse messiaaninen juutalainen antaa opetusta Jumalan sanasta ja kertoo esimerkkiä omasta elämästä. Se kantaa hedelmää, kun juutalaiset näkevät oman veriveljensä sanan opetuksessa. Uskottavuus kasvaa, kommentoi yksi opettajista.

Yllättävää oli se, että juutalaisen ryhmän mukana oli kaksi kristittyä, jotka ottivat osaa tähän juutalaisten jumalanpalvelukseen  ja opetukseen. Tässä on yksi haastattelu, jonka haastateltava on kristitty Moskovasta.

- Kerro itsestäsi.

      - Olen S.N. ja olen Moskovasta. Olen uskossa ja tällä hetkellä olen kristillisen narkomaanikuntoutuskeskuksen johtajana Moskovassa. Olen työskennellyt siellä 12 vuotta.

- Oletko aikaisemmin ollut mukana messiaanisten juutalaisten uskovien tukemisessa?

- En ole koskaan ollut.

- Oliko teillä mitään tietoa messiaanisten juutalaisten seurakunnasta?

- Hyvin vähän oli tietoa, eikä minua paljon kiinnostanutkaan messiaaniset juutalaiset yleensä.

- Oliko tämä leiri hyödyllinen teille, saitteko oppia uutta?

- Tämä ei ollut turha leiri minulle. Sain paljon uutta tietoa juutalaisista ja heidän asemastaan Jumalan suunnitelmassa. Tämän minä tulin ymmärtämään raamattuopetuksen kautta, joka oli leirin aikana. Tämän matkan jälkeen olen radikaalisti muuttanut mieltäni juutalaisia kohtaan. Kun tulen kotiin, tutkin tätä asiaa syvällisemmin.

- Onko teidän kuntoutuskeskuksessanne juutalaisia?

-  On, mutta hyvin vähän.    -  Kiitos Jumalalle, että minulle on avattu juutalaista kysymystä raamatun kautta, koska Venäjällä ei tällaista opetusta kirkossa saa…

 

Comments