Etusivu‎ > ‎

Uutiset

Messiaaninen konferenssi Pietarissa 26.02.-28.02.2010

26 -28.02.2010  Pietarissa pidettiin messiaaninen konferenssi aiheena ”Jumalan edessä oleminen”. Konferenssissa puhuivat Leon Mazin, Haifan messiaanisen seurakunnan johtaja, Grigori Komendant baptistiseurakunnan pastori Ukrainasta, sekä edustajia muista evankelisen liikkeen tunnustuskunnista. Ohjelmaan osallistuivat myös messiaaninen musiikkiryhmä Uusi viini sekä evankelis-kristittyjen seurakunnan sinfoniaorkesteri ja kuoro.

Konferenssin pääaiheena oli kirkon suhtautuminen Israelin kansaan. Tämä aihe oli koko ajan alustajien puheissa ja sitä avasi erittäin hyvin Kirjoitusten pohjalta Leon Mazin. Se on asia, joka tänä päivänä sekä lähentää että erottaa monia kristittyjä ja saa monet ihmiset ajattelemaan. Leon Mazin on asunut Israelissa yli 20 vuotta ja on monen vuoden ajan johtanut siellä messiaanista seurakuntaa sekä tuntee erittäin hyvin kristittyjen ja juutalaisten välistä dialogia. Hän osasi paremmin kuin kukaan osoittaa tämän vuosisatoja kestäneen konfliktin huolestuttavat puolet sekä vastauksen näiden ongelmien ratkaisuksi. G.Komendant, joka on ollut pitkään evankelis-kristillisen baptistiseurakunnan  johtajana Ukrainassa, myöskin toi esiin näkökantansa kristinuskon ja messiaanisen judaismin välillä sekä niiden keskinäisen ymmärryksen.

Hyvänä loppuyhteenvetona esitettiin näytelmä Purim-Shpil, koska konferenssi järjestettiin Purim-juhlan aikaan. Näytelmä kuvasi hyvin antisemitismin negatiivisuutta ja siinä näytettiin Raamatun tapahtumien mukaisesti tämän maailman vihamielisyys juutalaista kansaa kohtaan ja Jumalan rakkaus omaa kansaansa kohtaan.

Konferenssin tarkoituksena oli lähentää kristinuskon ja messiaanisen judaismin suhteita toisiinsa kokonaisuudessaan sekä lisätä ymmärrystä siitä, että uusien messiaanisten seurakuntien syntyminen Venäjällä ja muilla alueilla on tärkeää.

Comments